Yardım Windows 10 sisteminin çok yer kaplaması

peugeut27

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Sağlık
Konular
2
Öncelikle Selamünaleyküm hocalarım,
Bilgisayarımı 2.el olarak yakın zamanda aldım.
Bilgisayarımın HDD 500gb olmasına rağmen C: bölümü 240gb toplam görünüyor. Ancak ekteki ekran görüntülerimde de olduğu gibi Başlat>Ayarlar>Sistem>Depolama>Bu Bilgisayar C: bölümünden baktığımda C: nin toplam 465gb olduğunu ve "Sistem ve ayrılan" kısmının 240gb olduğunu görüyorum.
Bu konuya bir anlam veremedim, sistem neden bu kadar çok yer kaplıyor? bu durum neden böyle. Daha önce "Bu Bilgiyarı Sıfırla" bölümünden sıfırlama da yaptım. Birçok disk temizleme işlemleri de yaptım ama hala durum bu.
Elle format atmayı düşünüyorum ancak Lisansla ilgili sorun yaşamaktan korkuyorum. Lütfen yardımcı olun.

Ekli dosyalar

• Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 36
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 39

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Aleykümselam. Sistemin 240 gb yer kaplaması imkansız sanırım içinde bu zamana kadar ki indirilip yüklenen Windows Update dosyaları vs birikmiş. Bazı çözümler var fakat bunların hiç biri yeterince hafıza açmaz uğraşmakta çabası. En iyisi sıfırdan güzel bir format atın hem sistem temiz hatasız arta kalan çöplerden kurtulmuş olarak kurulur hemde depolama alanı açılır. Lisans ile ilgili bir sorun yaşamazsın. Format attıktan sonra google dan Windows 10 orjinal yapma diye arama yaparsan bi çok program ve anlatım bulabilirsin. Yıllardır bu şekilde kullanırım bi sıkıntı yaşamadım

peugeut27

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Sağlık
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aleykümselam. Sistemin 240 gb yer kaplaması imkansız sanırım içinde bu zamana kadar ki indirilip yüklenen Windows Update dosyaları vs birikmiş. Bazı çözümler var fakat bunların hiç biri yeterince hafıza açmaz uğraşmakta çabası. En iyisi sıfırdan güzel bir format atın hem sistem temiz hatasız arta kalan çöplerden kurtulmuş olarak kurulur hemde depolama alanı açılır. Lisans ile ilgili bir sorun yaşamazsın. Format attıktan sonra google dan Windows 10 orjinal yapma diye arama yaparsan bi çok program ve anlatım bulabilirsin. Yıllardır bu şekilde kullanırım bi sıkıntı yaşamadım
Teşekkür ederim hocam sağolasın. Ben de en temizi dediğin gibi düşünüyorum. Sanırım OEM lisans kullanıyor anakarta yazılı şekilde bu Windows 10. Ama sonradan yükseltme yaptığım için şimdi orjinal Windowstan olmaktan da çekiniyorum açıkçası.

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

peugeut27

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Sağlık
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir de bir sorum daha olacak. Bilgisayarı aldığım kişi 500luk Hard diski söküp 240gb lik takmis olamaz değil mi? Öyle olsa Windows ayarlarında bu şekilde gözükmez değil mi?

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Bilgisayarımın HDD 500gb olmasına rağmen C: bölümü 240gb toplam görünüyor. Ancak ekteki ekran görüntülerimde de olduğu gibi Başlat>Ayarlar>Sistem>Depolama>Bu Bilgisayar C: bölümünden baktığımda C: nin toplam 465gb olduğunu ve "Sistem ve ayrılan" kısmının 240gb olduğunu görüyorum.
Bu konuya bir anlam veremedim, sistem neden bu kadar çok yer kaplıyor? bu durum neden böyle. Daha önce "Bu Bilgiyarı Sıfırla" bölümünden sıfırlama da yaptım. Birçok disk temizleme işlemleri de yaptım ama hala durum bu.
Elle format atmayı düşünüyorum ancak Lisansla ilgili sorun yaşamaktan korkuyorum. Lütfen yardımcı olun.
windows başlat kısmına arama bölümüne "disk" yazıp "sabit disk bölümleri oluştur" kısmının ekran görüntüsünü ekleyebilir misiniz?

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Temiz kurulum sonrası aynı sürümü kurarsanız otomatik olarak etkinleştirmektedir. Sadece İnternete bağlı olması yeterlidir

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
  • Görev çubuğundaki arama kutusuna ayarlar yazın ve sonuç listesinden bu ögeyi seçin.
  • Ardından Sistem > Depolama > Bu Bilgisayar ögesini seçin ve listeyi kaydırıp Geçici dosyalar’ı seçin.
  • Geçici dosyaları kaldır ögesinin altında Windows’un önceki sürümü onay kutusunu seçin ve ardından Dosyaları kaldır’ı seçin.

NOT: By.TRabZonLu™ Hocamın dediği gibi eğer yeniden temiz bir kurulum yaparsanız ( ki bence en sağlıklısı budur ) Windows otomatik olarak etkinleşir.

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Tekrar Windows kurmaya filan gerek yok yapman gereken diskin geri kalan bölümünü aktiflestirip yeni bir disk oluşturmak C diskinin boyutu 243 GB gerisi nerede diye düşünmüyor musunuz ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1. Bilgisayarıma sağ tıklayın
2. Yönet deyin
3. Sonra açılan pencerede disk yönetimine gel
4. Tıklayınca HDD bölümleri gelir

Bu kısmın resmini atın yardımcı olayım size.

Üst Alt