Yardım Windows 10 sisteminin çok yer kaplaması

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
213

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Karşınıza böyle ayrılmamış yazan bir disk görünecek onun üstüne sağ tıklayın Yeni basit birim oluştur de Sürücü harfi ata ve oluşsun geriye kalan kısmı HDD'nin istersen 243 GB'lik C sürücüsünde küçültebilirsin senin için daha iyi olur

Ekli dosyalar

• b269a40ad84ddd1e3d3636bf3ef9714f.png
    b269a40ad84ddd1e3d3636bf3ef9714f.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 20

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Hocam eğer şahsi dosyalarınız varsa yadeginizi alıp ilk önce disk bölme işlemi yapın C ve D olarak ayırın diskleri. Sonra Ctrl+alt+delete yapın sağ altta kapat işareti çıkacak Sihft tuşuna basılı tutarak oradan yeniden başlat diyin. Elinizi shift tusundan bırakmayın. Kurtarma ekranı gelecektir. Orada bu bilgisayarı sıfırla diyin tüm diskleri. 1 saat kadar sürüyor orijinal win10 tekrar kuruluyor ve sadece 20 GB. Dün gece yaptım işlemi bende

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Windows 10'da en fazla 150-200 GB arası disk kapasitesi olur.
Bu yüklenen programlara göre de değişiklik gösterir.

Windows 10 yükledikten sonra sistem C: içerisinde Eski Windows sistemini Windows.old ismiyle saklar.
Bu kimilerine göre lüzumsuz bir şeydir.. Kimilerine göre de gerekli bir şeydir.
Örneğin, tanıtımında zorlandığın her hangi bir donanımı Windows.old klasörü içerisinde system32'yi refarans göstererek rahatlıkla tanıtabilirsin.

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Ya arkadaşlar 37 GB kullanmış Windows ne anlatıyorsunuz bu normal zaten 243-37=206 GB boş alanı var zaten adamın sorunu bu değil HDDsinin devamı yok bu adamın sorunu bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya arkadaşlar 37 GB kullanmış Windows ne anlatıyorsunuz bu normal zaten 243-37=206 GB boş alanı var zaten adamın sorunu bu değil HDDsinin devamı yok bu adamın sorunu bu
Halen diski temizleme pesindesiniz

Son düzenleme:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
@[B][FONT=verdana]peugeut27[/FONT][/B]

Başlangıç ekranında Bilgisayarım sağ klick
çıkan menüde YÖNET klick

Gelen Menü'den DISK YONETIMI klick
Gelen ekranda tüm disklerin bulunduğu görüntü ve bu görüntü içerisinde disklerin yapısı olacaktır.
O bölümün ekran görüntüsünü alarak buraya copyalarsanız size daha iyi yardımcı olabileceklerdir.

peugeut27

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Sağlık
Konular
2
windows başlat kısmına arama bölümüne "disk" yazıp "sabit disk bölümleri oluştur" kısmının ekran görüntüsünü ekleyebilir misiniz?
buyurun hpcam daha önce de bakmıştım dediğiniz bölüme ancak bağlantı sağlanamadı diyor altta. bomboş sayfa çıkıyor böyle
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

• Görev çubuğundaki arama kutusuna ayarlar yazın ve sonuç listesinden bu ögeyi seçin.
  • Ardından Sistem > Depolama > Bu Bilgisayar ögesini seçin ve listeyi kaydırıp Geçici dosyalar’ı seçin.
  • Geçici dosyaları kaldır ögesinin altında Windows’un önceki sürümü onay kutusunu seçin ve ardından Dosyaları kaldır’ı seçin.

NOT: By.TRabZonLu™ Hocamın dediği gibi eğer yeniden temiz bir kurulum yaparsanız ( ki bence en sağlıklısı budur ) Windows otomatik olarak etkinleşir.
daha önce yaptım hocam 400 500mb kadar bir alan açtı sadece. Geçici dosyolar ilk attığım ss de gördüğünüz gibi maalesef düşük boyutta. keşke öyle silseydi

Karşınıza böyle ayrılmamış yazan bir disk görünecek onun üstüne sağ tıklayın Yeni basit birim oluştur de Sürücü harfi ata ve oluşsun geriye kalan kısmı HDD'nin istersen 243 GB'lik C sürücüsünde küçültebilirsin senin için daha iyi olur
Teşekkür ederim hocam ancak ben de zaten aynı soruyu soruyorum toplamda 500gb diskim var ama c 243gb toplam grünüyor. onu sorguluyorum bende.
Disk yönetimi sayfasını açınca karşıma yukarda eklediğim görselde görüneceği üzere maalesef bomboş sayfa çıkıyor

Son düzenleme:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
buyurun hpcam daha önce de bakmıştım dediğiniz bölüme ancak bağlantı sağlanamadı diyor altta. bomboş sayfa çıkıyor böyle
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

daha önce yaptım hocam 400 500mb kadar bir alan açtı sadece. Geçici dosyolar ilk attığım ss de gördüğünüz gibi maalesef düşük boyutta. keşke öyle silseydi

Teşekkür ederim hocam ancak ben de zaten aynı soruyu soruyorum toplamda 500gb diskim var ama c 243gb toplam grünüyor. onu sorguluyorum bende.
Disk yönetimi sayfasını açınca karşıma yukarda eklediğim görselde görüneceği üzere maalesef bomboş sayfa çıkıyor
Sanal disk hizmetine bağlanmamış çözümünü bilmiyorum ama araştırayım size buradan yazarım.

peugeut27

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Sağlık
Konular
2

Halen diski temizleme pesindesiniz
Kesinlikle hocam teşekkür ederim

Sanal disk hizmetine bağlanmamış çözümünü bilmiyorum ama araştırayım size buradan yazarım.
Allah razı olsun hocam ben de uğraşıyorum kaç zamandır bir çözüm bulamadım. Formatsız halletmeye çalışıyorum. Bir yolunu bulamazsam mecbur formatla düzelir zaten

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Kesinlikle hocam teşekkür ederim

Allah razı olsun hocam ben de uğraşıyorum kaç zamandır bir çözüm bulamadım. Formatsız halletmeye çalışıyorum. Bir yolunu bulamazsam mecbur formatla düzelir zaten
Hocam öncelikle güvenli modda deneyin aynı yere girmeyi

Güvenli moda nasıl girilir :
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

İşinize yaramaz ise bu

Bu videoyu uygulayın :
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Uzak erişim bağlantı yöneticisi
Uzak erişim otomatik bağlantı yöneticisi
servislerini devre dışı bırakacaksınız videoda ki servisler bunlar

deneyin haber verin.

Üst Alt