L3 zaten daha iyi. Mi6'da L1 var. L1 ile HD içeriklere erişemezsiniz. L3 ile HD içeriklere erişememenizin sebebi artık Netflix'in başka bir özelliğe daha bakıyor oluşu. Her model için ayrı bir kodu var. Eğer cihazınız Netflix tarafından HD içerik gösterebilir diye imzalanmamışsa Netflix'te HD içerik görüntüleyemezsiniz.
Widevine sertifikasını Google veriyordu. L3 de kırılınca Netflix artık Widevine kullanmayı bıraktı.
Aslında tam tersi sırayla işliyor, en güvenli cihazlar L1, en güvensiz cihazlar ise L3 oluyor. Yani L1 sertifikası olan bir cihazda yüksek kalite ve özellik kullanılabiliyor.
L3 olan cihazda cihaz desteklese bile yüksek kalite ve özellikler kullanılamıyor.
Örnek Mi 9T ve K20 serisi cihazlar Netflix tarafından HD ve üstü kaliteyi destekliyor fakat cihazlara custom ROM atıldığı ve cihazın orijinal işlemtim sistemi değiştiği için L1 sertifikalarını kaybediyorlar ve dolayısıyla cihaz ve Netflix desteklediği halde güven sertifikaları olmadığı için HD ve üstü izleyemiyorlar.
Mi 6 cihazında SD 835 işlemcisi var, yani Netflix tarafından HD ve üstü oynatmayı işlemci olarak destekliyor tabi L1 sertifikasını koruyorsa.
Mi 9 cihazı da mesela Netflix listesinde yok fakat işlemci SD 855 desteklendiği için HD ve üstü izlenebilir.
Birde geçen bir mesajımda daha bahsettim benim cihazda resmi ROM var BL açık, TWRP ve Magisk kurulu fakat L1 sertifikasını kaybetmedi. Ben resmi yazılım değiştirilmediği için kaybetmediği düşünüyorum. Custom ROM kullananların da resmi yazılım olmadıkları için L3'e düştüklerini düşünüyorum.