Kullanıyorsanız kabul etmemeniz birşeyi değiştirmez, zaten bu yeni değişiklik normal kullanıcılarla ilgili değil işletmelerle ilgili. Zaten normal kullanıcılara önceki sözleşmeyi otomatik kabul ettirdiler. Kabul et yada etme sistem otomatik işliyor sonuçta.
Ancak yeni sözleşme şartları için özel bir duyuru yayınlanmış sitelerinde, duyuruya göre kabul etmeyen kişilerin hesapları bir müddet sonra sınırlandırılacak ve daha uzun bir müddet sonra kullanım dışı kalacakmış. Öyle diyorlar kendileri.
Uzun süredir zaten Facebook markasına ait olan tüm servislerle bağımı kopardım. Facebook'u zaten 5-6 yıldır kullanmıyorum. Instagram hesabımıda sildim. WhatsApp cihazda yüklü zaruri bir durum olursa diye ancak şükür artık oradan yazan yok.
Kaç yıldır telegramı teknolojik işler için kullanıyorduk, artık şükür herkes o tarafa geçmeye başladı günlük yazışmalarda da artık telegram kullanılıyor.
Yürürlük tarihinde ne olur?
Bu güncelleme nedeniyle 15 Mayıs'ta hiç kimsenin hesabı silinmeyecek veya WhatsApp'ın işlevselliğini kaybetmeyecek.
Son birkaç haftadır WhatsApp'ta güncelleme hakkında daha fazla bilgi sağlayan bir bildirim görüntüledik. Herkese incelemesi için zaman verdikten sonra, bunu inceleme ve kabul etme şansı olmayanlara hatırlatmaya devam ediyoruz. Birkaç haftalık bir sürenin ardından, insanların aldığı hatırlatma sonunda kalıcı hale gelecektir.
Kalıcı bir hatırlatma aldıktan sonra ne olur?
O zaman, güncellemeleri kabul edene kadar WhatsApp'ta sınırlı işlevsellikle karşılaşacaksınız. Bu aynı anda tüm kullanıcılara olmayacak.
Sohbet listenize erişemezsiniz, ancak yine de gelen telefon aramalarını ve video aramalarını cevaplayabilirsiniz. Etkinleştirilmiş bildirimleriniz varsa, bir mesajı okumak veya yanıtlamak ya da cevapsız bir telefonu veya video aramasını geri aramak için bunlara dokunabilirsiniz.
Birkaç haftalık sınırlı işlevselliğin ardından, gelen aramaları veya bildirimleri alamazsınız ve WhatsApp telefonunuza mesaj ve arama göndermeyi durdurur.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir