Yardım Vowifi icin Turkcell'e sikayet kaydi olusturalim

Realahmet

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi8
Konular
6
Arkadaslar merhaba,
Cihazimiz Mi8 vowifi yi desteklemesine rağmen Turkcell cihazi tanimadigi icin bu ozelligi kullanamiyoruz.
Ben sikayet kaydi olusturdum sizlerden ricam sizde olusturun sayi artarsa belki bir faydasi olur.

( Not: rootlu cihazlarda bazi yontemler ile calisiyormus ama rootsuzlarda calismiyor )

( Diger operatorlerde rootsuz calisan varsa hattimi tasirim benim cok ihtiyacim var bu olaya cunku )

( Volte ile karistirmayin, VoWifiden bahsediyorum )

Son düzenleme:

mahmutuslu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
MI 6
Konular
3
Zamanında ben mate 10 pro için şikayet oluşturmuştum Vodafone vowifi desteği vardı Turkcell vowifi desteği yoktu sonuç olarak Turkcell suçu huaweiye attı Huawei ise Turkcell e suçu attı

Oyla:

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Sayin hocam,
Bildigim kadari ile TT de vowifi yok. Geriye Vodafon kaliyor. Onda da bir arkadasimiz rootsuz olarak calisiyor derse gecerim tabi ama onda da calismiyor bildigim kadariyla

Mi6 ve Note'7'de EU ROM STABLE ve BETA son sürümlerde, vowifi ve volte ROOTSUZ olarak ve kodları girdikten sonra (ve yeni ims kaydı yaptıktan sonra) VODAFONE'da çalışıyor.
Dolayısıyla aynı romlarda Mi 8'de çalışması gerekir.
Forum içinde ilgili konular mevcut.

Oyla:

MetinS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Metin
Cihazım
Mi 8 64Gb Siyah
Konular
8
Arkadaslar merhaba,
Cihazimiz Mi8 vowifi yi desteklemesine rağmen Turkcell cihazi tanimadigi icin bu ozelligi kullanamiyoruz.
Ben sikayet kaydi olusturdum sizlerden ricam sizde olusturun sayi artarsa belki bir faydasi olur.

( Not: rootlu cihazlarda bazi yontemler ile calisiyormus ama rootsuzlarda calismiyor )

( Diger operatorlerde rootsuz calisan varsa hattimi tasirim benim cok ihtiyacim var bu olaya cunku )

( Volte ile karistirmayin, VoWifiden bahsediyorum )
Destekleyen bir cihazda özelliği aktif edip sonra kendi telefonunuza takın sorun çözülür. En azından kısa ve çabuk olur.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Bu konuyla ilgili ben telekom yetkililerini aradım, operatör olarak bu cihazları tanımıyoruz, isterseniz cihazınızı başka model olarak gösterip yapalım dediler. Baya bir cabaladim 3-4 kez daha yetkili birine aktariyorum dediler. Sonuncusuda ayni seyi diyince, bende kalsın dedim. Sonra gittim arkadaşın sıradan cihazı olan gm8 e taktım aktif ettim. Şimdi buradan ne çıkıyor? Operatörler ve devlet Turkiye'ye bu kaliteli ama uygun olan ürün getiren markaları sokmak istemiyor. "Gidiniz 36 ay taksitle turkcellden samsung alınız hocam, wowifi garantili." Gayet makul çözüm :P
Tam olarak öyle değil. Aslında devlet ve operatör keyfi olarak karar vermiyor bunlara.
VoLTE, VoWIFI, ViLTE, Radyo, TV gibi özelliklerin ilgili ülkede kullanımı için şirketler; lisans/bandrol gibi ücretler/vergiler ödüyor.
Sorun burada çıkıyor.
Aynı model telefon misal olarak Hindistan'da yada İngiltere'de bu özelliği verirken, başka bir ülkede ilgili özelliği aktifleştirmiyor.
Buna sebep ilgili ülkenin pazarında yerinin olmaması, vergilerin yüksek olması, bu sebeple yatırım yapılmak istenmemesi vs.

Xiaomi Türkiye pazarına resmi olarak yeni girdi. Şu an Vodafone Xiaomi'nin 5 modelini resmi olarak destekliyor.
Ama mesela Mi 6, Mi 8 ve Mi 9 bunlar arasında yok.

Ama ben Mi6 kullanıcısı olarak Miui 10'dan sonra VoWIFI kullanmaya başladım.
Önceleri root ile ıvır zıvır işlemler yaparak kullanırken, artık rom içerisinde Vodafone modemi yüklü olarak geliyor ve bir kod girerek kullanıyorum.

Son düzenleme:
Oyla:

Realahmet

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi8
Konular
6
Destekleyen bir cihazda özelliği aktif edip sonra kendi telefonunuza takın sorun çözülür. En azından kısa ve çabuk olur.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu yontem vowifi icin ise yaramiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mi6 ve Note'7'de EU ROM STABLE ve BETA son sürümlerde, vowifi ve volte ROOTSUZ olarak ve kodları girdikten sonra (ve yeni ims kaydı yaptıktan sonra) VODAFONE'da çalışıyor.
Dolayısıyla aynı romlarda Mi 8'de çalışması gerekir.
Forum içinde ilgili konular mevcut.
Bu romlarda olup cihazi Mi8 olan arkadaslara soracagim calisip calismadigini

Son düzenleme:
Oyla:

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Mi 8 de modem config yok konuda zaten yazılı. EU rom için kodları girip ims ile yapılan yöntem de çalışmıyor na yazık ki sadece rootlu yapabiliyorsunuz. Vodafone da cihaz tanımlı değil operatör değiştirerek sorun çözülmez.

Oyla:

Realahmet

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi8
Konular
6
Mi 8 de modem config yok konuda zaten yazılı. EU rom için kodları girip ims ile yapılan yöntem de çalışmıyor na yazık ki sadece rootlu yapabiliyorsunuz. Vodafone da cihaz tanımlı değil operatör değiştirerek sorun çözülmez.
Tesekkurler,
Bankacilik vb finansal uygulamalar yuzunden root dan custom romlardan cekiniyorum acikcasi. Bende bir cok sey denemistim olmadi. Sikayet olusturup operatorlerden Mi8'i desteklemelerini istemekten baska care yok suanlik ozaman.

Oyla:

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Tesekkurler,
Bankacilik vb finansal uygulamalar yuzunden root dan custom romlardan cekiniyorum acikcasi. Bende bir cok sey denemistim olmadi. Sikayet olusturup operatorlerden Mi8'i desteklemelerini istemekten baska care yok suanlik ozaman.

Herkes costum rom rom Root yapmak zorunda değil. Bilmek zorunda da değil resmi dağıtıcı ya da mail atmalıyız. Satıkları cihazların özelliklerinin tümünü kullanabilmek için seksen takla atmak hoş değil

Oyla:
Üst Alt