- Adım
- Ekim
- Cihazım
- 9T pro
- Konular
- 0
Hocam bir kaç sorum olacak aydınlatırsanız sevinirim ;
- 9t pro kullanıcısıyım rom olarak 10.3.3 stabil kullanıyorum volte ektim ama vowifi yi bir türlü etkinleştirmedim.illa rom olarak 10.3.4 kullanmak mı gerekiyor?
- Uçak modun arama yapmayı denediğimde arama ekranında (numaranın altında) "radyo kapalı" yazısı bir anlık çıkıyor,onun önünde çıkan uyarı bildiriminde ise "arama yapmak için uçak kodundan çıkın veya bir kablosuz ağa bağlanın" yazısı çıktıktan sonra arama kapanıyor. Bu uyarı modem enodaklanmama sebep oldu doğru olabilir mi?
- TTNET kullanıcisıyım ve bahsettiğiniz modem bende var ama sürüm 07 ile bitiyor sizin verdiğiniz sürüme indirmelimiyim. (Telefonu ev haricinde başka wifi ye bağlamadım.)
- 9t pro kullanıcısıyım rom olarak 10.3.3 stabil kullanıyorum volte ektim ama vowifi yi bir türlü etkinleştirmedim.illa rom olarak 10.3.4 kullanmak mı gerekiyor?
- Uçak modun arama yapmayı denediğimde arama ekranında (numaranın altında) "radyo kapalı" yazısı bir anlık çıkıyor,onun önünde çıkan uyarı bildiriminde ise "arama yapmak için uçak kodundan çıkın veya bir kablosuz ağa bağlanın" yazısı çıktıktan sonra arama kapanıyor. Bu uyarı modem enodaklanmama sebep oldu doğru olabilir mi?
- TTNET kullanıcisıyım ve bahsettiğiniz modem bende var ama sürüm 07 ile bitiyor sizin verdiğiniz sürüme indirmelimiyim. (Telefonu ev haricinde başka wifi ye bağlamadım.)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam bir kaç sorum olacak aydınlatırsanız sevinirim ;NOT: Konuyu güncel tutmak adına diğer konuda mesaj buraya da eklenmiştir.
Arkadaşlar bu yöntem vmg3312-b10b modem için kesinlikle geçerli olup, diğer marka ve modellerde de aynı mantık işe yarayabilir.
Vodafone hattım ile iş yerimde ttnet vdsl ile vowifi yi sorunsuz kullanmama rağmen, evde turk.net adsl bağlantıda Cgn sebebiyle vowifi kullanamıyordum. Kullanmak için ya statik ip almam gerekiyor yada aile profiline geçmem gerekiyordu ki o zaman da çoğu siteye bağlantıda sorun oluyordu. Statik ip masrafına da girmek istemedim.
Bu hafta ttnet vdsl bağlantıya geçtim. Haliyle cgn nedeniyle vowifi yi yine kullanamıyordum. Turk.nette işe yarayan güvenli internet profil değişikliği ttnette işe yaramadı. Birkaç gündür cgn yi nasıl devredışı bırakırım, 100lü ip'den nasıl kurtulurum yada modemde nasıl port açarım diye araştırıyordum.
Bir sitede bir arkadaş (Allah kendisinden ve ona bu imkanı verenlerden razı olsun) bu modeme v.1.00(aapp2) firmware yüklenince port açıldığını yazmış. Port açılıyorsa vowifi de çalışır diyerek 5 yıl önce çıkmış bu dosyayı bulmak zor da olsa bulup yükledim.
Sonuç:
Hem Mi 6 hem de Note 7 telefonumda anında vowifi simgesi çıktı ve çalışıyor.
Diğer marka ve model modemlerde de firmware versiyonu düşülürerek sonuç elde edilmesi gerekiyor. Çünkü port engelleme ve cgn kullanımı son yıllarda ortaya çıktı/arttı. Eskiden modemlerde portlar açık olmasada açılabiliyordu. Şimdiki gibi ISS tarafından engellenmiyordu.
UYARI!
İlgili modeme ait firmware ektedir. Firmware downgrade yani sürüm düşürmek (ve upgrade sürüm yükseltmek) risklidir. Bu işlem yapılırken modemin kapanmaması yada elektrik kesilmemesi gerekir.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Dosyayı indir 100AAPP2D0 bin
dosya.co
Telefon: Mi 6 - Note 7
Hat: Vodafone - Vodafone
Rom: Eu rom stabil 11.0.2 - Eu rom 11.0.3
Iss: Ttnet vdsl
Modem: vmg3312-b10b