Yardım VoLTE Ses Gitmiyor?

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Arkadaşlar sonunda bir cihaz bulup VoLTE'yi açtım. HD logosu çıktı ims kaydı yapıldı her şey yolunda fakat ben birisini aradığımda sesim ona gitmiyor ama karşıdaki kişinin sesi geliyor. Veya beni birisi ararsa hiç sıkıntı olmuyor benimki de geliyor onunkide.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20181012-225153.png
    Screenshot_20181012-225153.png
    2,6 MB · Görüntüleme: 115

Gulnare

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
8.0
Cihazım
Mi A1
Konular
7
Hocam yanlış anlamayın da, merak ettiğim için soruyorum, bu VoLTE olayı neden bu kadar ilgi görüyor?
Neticede karşı tarafta VoLTE olmayınca bir anlamı yok bildiğim kadarıyla. Ve bu özelliğii kullanan çok az kişi var (benim çevremde hiç yok mesela). Bu yüzden olmasa da olur bir özellik bana göre. Bluetooth da bir zamanların aranan ve sürekli geliştirilen opsiyonuydu ama bugün sadece kulaklık, saat gibi cihazlar için kullanıyoruz. Kulaklık veya saat kullanmayan biri neredeyse hiç gereksinim duymuyor bluetooth'a. VoLTE benim için de böyle. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Üstat seninde ihtiyaç duyman gereken birşey aslında. Şehir merkezi heryerde artık 4g var. Ve son zamanlarda karşılaştığım turkcell de her yere band 20 koyması. Kırsalda bazen bakıyorum 2g yok 4g var. Hatta merkezde telefonun çekmediği alt katlarda bile karşılaştım. 4g ve volte artık şart. Bana vowifi lazım, ims kaydı olmasına rağmen uğraşıp yapamadım. Şimdide güç tuşları çalışmıyor. Telefon serviste.

Oyla:

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Hattımı Resmi S2 ye takıyorum volte var ims kaydı da yapılı mis gibi çalışıyor ama çıkarıp Mi5 e veya Mı A1 e takıyorum yok abi olmuyor ims kaydı yapılmıyor volte aktif olmuyor

İkisi de aynı rom global beta Mı A1 de son sürüm 8.1 hat Vodafone
volte nin çalışmaması rom ile ilgiden çok telefon firmware inde operatör desteğinin olmaması. Mi5 de efs düzenlemesi yapmadan volte çalıştıramazsın. Mi A1 in durumunu bilemiyorum.

Oyla:

Gulnare

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
8.0
Cihazım
Mi A1
Konular
7
volte nin çalışmaması rom ile ilgiden çok telefon firmware inde operatör desteğinin olmaması. Mi5 de efs düzenlemesi yapmadan volte çalıştıramazsın. Mi A1 in durumunu bilemiyorum.
Üstat mi a1 de kod girerek direk çalışıyor. Daha öncede yazışmıştık sadece vowifi olmadı. Uğraşamadım.

Oyla:

Gulnare

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
8.0
Cihazım
Mi A1
Konular
7
Birde bu vowifi tam oturmadı galiba. Cgnat turknet de çalışmıyor. Modem seçiyor airties rt 206 da çalışmadı. Taplinklerde çalışıyor zyxel denemedim.

Oyla:

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Üstat mi a1 de kod girerek direk çalışıyor. Daha öncede yazışmıştık sadece vowifi olmadı. Uğraşamadım.
Mi A1 de efs değişikliği ile turkcell vowifi çalışıyor. Bir arkadaş pixel port romda denedi. Kenzo modem seçmiyordu turkcell de böyle bir sıkıntı yaşamadım. Modemlerin içinde firewall tarzı koruma önlemleri varsa onları kapatıp denemek lazım.

Oyla:

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Hangi operatör?
Mi A1 de efs değişikliği ile turkcell vowifi çalışıyor. Bir arkadaş pixel port romda denedi. Kenzo modem seçmiyordu turkcell de böyle bir sıkıntı yaşamadım. Modemlerin içinde firewall tarzı koruma önlemleri varsa onları kapatıp denemek lazım.
Nereden yaptınız?

Oyla:

Gulnare

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
8.0
Cihazım
Mi A1
Konular
7
Modemde herşeyi denedim. Dmz, port yönlendirme, nat tanımlama. Aynı hatta başka modemde çalışırken airties de olmadı. Diğer konuyu tekrar baktım. Mi A1 de çalıştıranı göremedim. Garanti sorunundan dolayı root atamıyoruz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi operatör?

Nereden yaptınız?
Vodafone ve turkcell ikisinde de sorunsuz volte çalışıyor.

Oyla:

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Modemde herşeyi denedim. Dmz, port yönlendirme, nat tanımlama. Aynı hatta başka modemde çalışırken airties de olmadı. Diğer konuyu tekrar baktım. Mi A1 de çalıştıranı göremedim. Garanti sorunundan dolayı root atamıyoruz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vodafone ve turkcell ikisinde de sorunsuz volte çalışıyor.
Ne şans Türk Telekom kullanıyorum.

Oyla:
Üst Alt