Yardım virüs ve reklam

alperbostan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Pocophone F1
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 10.2 Kararlı
Telefon Modeli
Pocophone F1
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar
telefonumda durup dururken reklamlar açılıyor(garanti bankası, oyunlar vb.) telefonun(pocophone f1) kendi programı ile virüs taraması yaptıgımda bir şey çıkmıyor.
1 Hafta önce "Hidden Settings For MIUI" programını indirmiştim.Telefonu hızlandırıyo tarzı şeyler okumuştum çeşitli kaynarlarda fakat pek bir şey anlamadım uygulamadan zaten andoridi iyi bilen biri değilim.Uygulamayı sildikten sonra bu tarz reklamlar çıktı.Bunlar zararlı mıdır değil midir ve nasıl kaldırabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

YasPeh

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
31
Yapman gereken şey basit. Pil kullanımına gir pil harcayan uygulamaları kontrol et. O gün içinde Hiç girmediğin bir uygulama varsa ona bak. Bulamazsan aynısının veri kullanım kısmına bak. Reklam için internet gerekir.

Oyla:

Gokselami

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami
Cihazım
Mi 6x
Konular
10
Merhabalar
telefonumda durup dururken reklamlar açılıyor(garanti bankası, oyunlar vb.) telefonun(pocophone f1) kendi programı ile virüs taraması yaptıgımda bir şey çıkmıyor.
1 Hafta önce "Hidden Settings For MIUI" programını indirmiştim.Telefonu hızlandırıyo tarzı şeyler okumuştum çeşitli kaynarlarda fakat pek bir şey anlamadım uygulamadan zaten andoridi iyi bilen biri değilim.Uygulamayı sildikten sonra bu tarz reklamlar çıktı.Bunlar zararlı mıdır değil midir ve nasıl kaldırabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Merhabalar hocam . Bende hidden setting yükledim tekrar kaldırdım ama bu perfdump kaldı,bunu nasıl yokederim?

Oyla:

Brkdzdr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi A2 lite
Konular
20
Merhabalar hocam . Bende hidden setting yükledim tekrar kaldırdım ama bu perfdump kaldı,bunu nasıl yokederim?
O kendiliğinden güncelleme ile gidiyor herhangi bir zararı yok uygulamanin .

Oyla:

dereco

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
recep
Cihazım
mi mix 2 s
Konular
3
Yani yeni gelecek güncelleme ile bu dosya kaybolurmu format atmaya gerek yokmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani yeni gelecek güncelleme ile bu dosya kaybolurmu format atmaya gerek yokmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba hocam, bahsettiğiniz uygulama benim, ve benim uygulamamın sizin cihazınıza gizli reklam yükleme gibi fonksiyonu yok, ki bu ahlaksızlığın en büyüğü olur.

Uygulamam şimdiye kadar 400 bin'den fazla kişi tarafından indirildi ilk defa böyle bir suçlamayla karşı karşıyayım, şaşkınım...

perfdumb, cihazınızda pasif olan bir sistem uygulamasıdır ve uygulamam ile eriştiğiniz gizli ayarların bir kısmını barındırıyor. Biz bu ayarlara erişim sağladığımızda uygulama kendisini pasif durumdan aktif duruma alıyor, tamamen zararsız olan ve kesinlikle reklam içermeyen bu uygulama zaten cihazınızda mevcut, yani ben yüklemiyorum.

Uygulamamı şimdiye kadar hiç yüklememiş bir kişi bile Xplore gibi bir dosya yöneticisi ile kontrol ettiğinde perdumb uygulamasını /root/vendor/app/Perfdump/ dizininde bulacaktır. Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde bu uygulamada yine eskisi gibi pasif duruma geçecektir.

Bu uygulama ile ilgili çıkabilecek sorunların önüne geçebilmek için geçen gün son bir güncelleme ile ilgili ayarlara erişmek isteyenler için uyarı koydum. Çözüm olur diye düşünmüştüm, demek ki olmamış. Geriye ayarı tamamen uygulamadan kaldırmak kalıyor ama bu seferde neden kaldırdın diye tepkilere maruz kalıyorum. Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum.

perdumb hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz şu konuya bakabilirsiniz.

Bu perfdump hiçbir şekilde silin miyor ne yapmam lazım acaba teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-08-04-13-11-41-078_com.miui.home.png
    Screenshot_2019-08-04-13-11-41-078_com.miui.home.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Oyla:

armteck

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
note 7
Konular
2
Merhaba arkadaşlar. Bu ayarlara Ek özellikler /Gizlilik/Özel uygulama erişimi yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz. root gibi işlemlere gerek kalmadan.

Oyla:
Üst Alt