Yarışma VIP ödüllü yarışma

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
288
Günaydın arkadaşlar, yarışmaya katılan tüm arkadaşları tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum ama sanırım ilk mesajım yada yarışma tam olarak anlaşılamadı...
yarışma kuralı: yazılışı aynı ama en az 3/4 farklı anlamı olmalı, yazılan cümlenin anlamı olmalı, imla kuralları dikkate alınmalı,bu kriterlere uyan şu ana kadar tek bir yarışmacı var...devam ve başarılar

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42
Ünlü Alman filozof Friedrich Hegel tarafından söylenmiş, bizim de günlük hayatta zaman zaman kullandığımız bir cümle vardır. " Beni bir kişi anladı, o da yanlış anladı..." deriz ya... Yani Skorpi hocam bırakın yanlış anlamayı, korkarım sizi hiç kimse anlamamış.
Yazılış ve okunuşları aynı ama anlamları birbirinden farklı olan cümlelere eş sesli yani sesteş sözcükler denir. Sizin konunuzdaki cümle örneği tam olarak bu sınıfa girmese de kurulan cümle, noktalama işaretleri ile kelimeler ayrılarak yada araya boşluk bırakılarak yazılışı aynı olmasına rağmen farklı anlam içermesi hasebiyle aynı kategori içerisinde sınıflandırılabilir diye düşünüyorum.
Yapılan yorumları okuyunca bir iki tanesi hariç benim sınıfımda olsalar Türkçe dersinden kesin sınıfta kalırlardı. Hatta öyle yorumlar görüyorum ki eğer bunlar geyik muhabbeti yapmak için yazılmadı ise benim zamanında ders verdiğim sınıfa bile giremezlerdi. Tamam herkesin dil bilgisi ileri seviyede olacak diye yazılı bir kural yok elbette ama Bl kilidi açma, rom, root ve modül yükleme konularında hayli bilgili olan gençlerin dil bilgisi ve yazım kuralları konusunda sınıfta kalmaları hakikaten üzücü.
Bir eleştirim de puanlama yöntemine.... Siz en çok beğeni alan sözün vip üyelik kazanacağını belirtmişsiniz. Fakat gördüğüm kadarıyla beğeni atma şekli bilgiye göre değil daha çok tanıdığa gitsin mantığında ilerliyor. Lütfen kimse üzerine alınmasın, zira bu benim şahsi görüşüm.
Konuyu büyük bir merak ile ve keyif içinde takibe devam edeceğim. Belki kamu spotu gibi olacak ama yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

AftPro

Elit üye
Premium Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Selçuk
Cihazım
redmi 11
Konular
1
Hocam siz de biraz yüzeysel okumuşsunuz galiba. Bu yazılan yanlış mı sizce?
Ünlü Alman filozof Friedrich Hegel tarafından söylenmiş, bizim de günlük hayatta zaman zaman kullandığımız bir cümle vardır. " Beni bir kişi anladı, o da yanlış anladı..." deriz ya... Yani Skorpi hocam bırakın yanlış anlamayı, korkarım sizi hiç kimse anlamamış.
Miui burada yüzdü (suda yüzmek 🏊‍♀️)
Miui burada yüzdü (derisini yüzmek 🔪)
Miui burada yüzdü (sayı olarak 100 💯) Miui burada yüzdü (çehre surat 🧑‍💼)

tyt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Coşkun
Cihazım
Not 9 pro
Konular
2
Yazılış ve okunuşları aynı ama anlamları birbirinden farklı olan cümlelere eş sesli yani sesteş sözcükler denir. Sizin konunuzdaki cümle örneği tam olarak bu sınıfa girmese de kurulan cümle, noktalama işaretleri ile kelimeler ayrılarak yada araya boşluk bırakılarak yazılışı aynı olmasına rağmen farklı anlam içermesi hasebiyle aynı kategori içerisinde sınıflandırılabilir diye düşünüyorum.
Yapılan yorumları okuyunca bir iki tanesi hariç benim sınıfımda olsalar Türkçe dersinden kesin sınıfta kalırlardı. Hatta öyle yorumlar görüyorum ki eğer bunlar geyik muhabbeti yapmak için yazılmadı ise benim zamanında ders verdiğim sınıfa bile giremezlerdi. Tamam herkesin dil bilgisi ileri seviyede olacak diye yazılı bir kural yok elbette ama Bl kilidi açma, rom, root ve modül yükleme konularında hayli bilgili olan gençlerin dil bilgisi ve yazım kuralları konusunda sınıfta kalmaları hakikaten üzücü.
Bir eleştirim de puanlama yöntemine.... Siz en çok beğeni alan sözün vip üyelik kazanacağını belirtmişsiniz. Fakat gördüğüm kadarıyla beğeni atma şekli bilgiye göre değil daha çok tanıdığa gitsin mantığında ilerliyor. Lütfen kimse üzerine alınmasın, zira bu benim şahsi görüşüm.
Konuyu büyük bir merak ile ve keyif içinde takibe devam edeceğim. Belki kamu spotu gibi olacak ama yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
Sayın HOCAM,mâdem bizleri sınıfta bıraktınız haklı olarak,gönüllü arkadaşlar olarak şu yazdıklarımızı düzeltebilirmisiniz? En azından benim yazdıklarımı düzeltin.Yanlış anlamayın öğrenmek için yazıyorum,tartışmak değil kastım.Yoksa bizlerde sizi sınıfta bırakabiliriz

erdemturan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem Turan
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
23
Köpeğim bahçede oynuyor. (Burada köpeğin bahçede oyun oynadığını belirtir.)
Köpeğim bahçede, oynuyor. (Bu cümlede "bahçede" ifadesi, köpeğin bulunduğu yerin bahçe olduğunu, "oynuyor" ifadesi ise köpeğin o bahçede yaptığı eylemi belirtir.)
Köpeğim, bahçede oynuyor. (Bu durumda köpeğin bahçede oynadığını ve "bahçede" ifadesinin vurgulamak için kullanıldığını belirtir.)

Sadece merak ederek Chatgpt abimize danıştım ve bu örneği verdi. Umarım doğrudur :)

AftPro

Elit üye
Premium Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Selçuk
Cihazım
redmi 11
Konular
1
Sonraki el gelsin (uzuv)
Sonraki el gelsin (yabancı)
Sonraki el gelsin (tur sayısı)

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
25
Kale kapısı açıldı.
Kale kapısı açıldı?
Kale kapısı açıldı!
Kale, kapısı açıldı.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Forumun şanını kurtarmaya geldim muscle~~

Beklediğim, kadın hâlâ gelmedi. (Adını kullanmadan beklediğim bir kişiye hitap ediyor ve kadının henüz gelmemiş olduğu belirtiyorum.)
Beklediğim kadın, hâlâ gelmedi. (Beklediğim kişinin kadın olduğunu ve henüz gelmemiş olduğunu belirtiyorum.)
Beklediğim kadın, hala gelmedi. (Beklediğim kişinin kadın olduğunu ve bu kişiye babanın kız kardeşinin gelmemiş olduğunu bildiriyorum.)
Beklediğim, kadın hala gelmedi. (Adını kullanmadan beklediğim bir kişiye hitap ediyor ve babamın kadın olan kız kardeşinin henüz gelmemiş olduğu belirtiyorum.)

Hatta yazdıktan sonra aklıma geldi, bu örneklerdeki kadın kelimesinin sonuna -da eki de eklenebilir ve ayrı yazılırsa bir başkasına ek olarak kadının da gelmediğini, birleşik yazılırsa kadına ait bir şeyin gelmemiş olduğu da belirtilebilir. "Beklediğim kadın da hâlâ gelmedi", "Beklediğim, kadında hâlâ gelmedi" vs. gibi. Bu şekilde düşünüldüğünde aynı cümlenin ondan fazla yazımı ve anlamı olabiliyor. Bunları çoğaltıp açıklamalarını yazmaya, üsttekileri silmeye üşendim ama :D Google araması, AI sorusuna cevap falan değil sonuçta ;)

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17

Beklediğim, kadın hâlâ gelmedi. (Adını kullanmadan beklediğim bir kişiye hitap ediyor ve kadının henüz gelmemiş olduğu belirtiyorum.)
Beklediğim kadın, hâlâ gelmedi. (Beklediğim kişinin kadın olduğunu ve henüz gelmemiş olduğunu belirtiyorum.)
Beklediğim kadın, hala gelmedi. (Beklediğim kişinin kadın olduğunu ve bu kişiye babanın kız kardeşinin gelmemiş olduğunu bildiriyorum.)
Beklediğim, kadın hala gelmedi. (Adını kullanmadan beklediğim bir kişiye hitap ediyor ve babamın kadın olan kız kardeşinin henüz gelmemiş olduğu belirtiyorum.)

Hatta yazdıktan sonra aklıma geldi, bu örneklerdeki kadın kelimesinin sonuna -da eki de eklenebilir ve ayrı yazılırsa bir başkasına ek olarak kadının da gelmediğini, birleşik yazılırsa kadına ait bir şeyin gelmemiş olduğu da belirtilebilir. "Beklediğim kadın da hâlâ gelmedi", "Beklediğim, kadında hâlâ gelmedi" vs. gibi. Bu şekilde düşünüldüğünde aynı cümlenin ondan fazla yazımı ve anlamı olabiliyor. Bunları çoğaltıp açıklamalarını yazmaya, üsttekileri silmeye üşendim ama :D Google araması, AI sorusuna cevap falan değil sonuçta ;)
Hocam bunların hepsi aynı anlamda değil mi wasntme~~

userpro

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
can
Cihazım
redmi
Konular
0

evet güzel. hala zaten kadın olur :D

Üst Alt