- Adım
- ie kara
- Cihazım
- mi note 8
- Konular
- 0
Teşekkür ederim hocam, bu konu başlığına zaten twrp yi geri getiremediğim için yazmıştım. Muradovs hocamın VBMETA.img işlemini başarıyla yüklesem de twrp yine geri gelmemişti. Fakat ben şöyle bir çözüm buldum ve twrp yi yeniden yükledim yani format atmadan twrp üzerinden yeniden rom yükleyebiliyorum.Twrp den format data yaparsanız sadece root gider IMEI gitmez. IMEI işlemi yapılmış cihaza hard reset atarsanız hem IMEI gitme durumu var hem root gider.
forumdan indirdiğim iki farklı dosyayı birleştirerek twrp ye yeniden kavuştum çünkü iki ayrı ayrı çalışmadı. Benimle aynı sorunu yaşayanlar için sırasıyla anlatıyorum.
1. bu konu başlığı altındaki Minimal_ADB_Fastboot_v1.4.3 u indirdim ve kurdum
2. forumda, Recovery - Redmi Note 8 - Twrp 3.4.0-0 Tek Tuş Yükleme Aracı [Official] linkinde bulunan dosyayı indirdim.
3. official.87595 klasörünün içindeki "misc.bin", "twrp-3.3.1-10-ginkgo-willow-mauronofrio.img" ve "vbmeta.img" dosyalarını Minimal_ADB_Fastboot_v1.4.3 klasörüne kopyaladım.
4. aşağıdaki komutları Minimal_ADB_Fastboot_v1.4.3 komut alanında sırasıyla uyguladım.
Komutlar:
cihazın bağlantısını kontrol etmek için
fastboot devices - sonuç olumluysa
fastboot flash recovery twrp-3.3.1-10-ginkgo-willow-mauronofrio.img
fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img
fastboot flash misc misc.bin
fastboot reboot
ve twrp ye yeniden kavuştum ilk işim hemen bir full backup aldım.
umarım başkalarının da işine yarar.
şimdi endonezya romunun inmesini bekliyorum indikten sonra twrp üzerindenformat atmadan endonezya romuna geçicem google uygulamalarından kurtulucam global rom kullanmanın hiçbir anlamı yok.
emeği geçelerin eline sağlık.