Yardım Vakıfbank Mobil Cihazı Devre Dışı Bıraktı?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Hocam ben bilgisayarımda da administrator yetkilere sahibim, neden telefonu engelliyor ki. Parasını verip satın aldığım bir cihazı yetkileriyle birlikte kullanabilmem kadar normal bir şey yok ki. Banka uyarısını yapsın, bu şekilde kullanırsak kart ve hesap garantisi veremeyeceğini de söylesin ama zorlama olmamalı.
Biraz uçuk bir kıyaslama olmuş ya her neyse... giggle~~
Kendi bankam Yapı Kredi özelinde söylemem gerekirse... Bankanızla görüşüp kullandığınız uygulamalar nedeniyle doğabilecek her türlü riski üstlendiğinize ve bütün mesuliyetin size ait olduğuna dair bir muvaffakatname imzalamanız halinde banka telefonla alâkalı kısıtlamayı kaldırabiliyor. Yani bir zorlama söz konusu değil.
Tabi böyle bir durumda risk tamamen size ait olduğu için başınıza gelebilecek herhangi bir sıkıntıdan dolayı da bankanın hiç bir yükümlülüğü olmuyor.

Sahintr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağatay
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
2
çözebildiniz mi hocam ben de romlu oneplus 9 kullanıyorum ve aynı sorundan muzdaribim bir çıkar yol bulamadım universal safetynet modülü kurdum bi yerden bulup ama işe yaramadı
Uğraşıyorum, araştırıyorum. Apatch yöntemi denedim, olmadı. Kernelsu uyumlu değil dedi. Şimdi Magisk Delta gibi çözümleri inceliyorum. Olursa yazarım buraya.

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
1
Biraz uçuk bir kıyaslama olmuş ya her neyse... giggle~~
Kendi bankam Yapı Kredi özelinde söylemem gerekirse... Bankanızla görüşüp kullandığınız uygulamalar nedeniyle doğabilecek her türlü riski üstlendiğinize ve bütün mesuliyetin size ait olduğuna dair bir muvaffakatname imzalamanız halinde banka telefonla alâkalı kısıtlamayı kaldırabiliyor. Yani bir zorlama söz konusu değil.
Tabi böyle bir durumda risk tamamen size ait olduğu için başınıza gelebilecek herhangi bir sıkıntıdan dolayı da bankanın hiç bir yükümlülüğü olmuyor.
Bilgisayar ve telefon mu uçuk kıyaslama, lütfen yapmayın. Telefonda olabilecek her türlü zararlı işlem bilgisayarda da olabilir. Üstelik dolandırıcılığa uğrayan kişiler üzerinde bir anket yapılmış olsa eminim ciddi bir çoğunluğu rom ne demek bilmez bile.

Soruna gelecek olursak Magisk modülleri ile cihaz adı vs. değiştirilebilir, root bilgisi gizlenebilir.

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Benim yüklediğim romdada aynı sorun vardı playinyergrity fix yükledim akabinde Google playda cihaz sertifikasını güncelledim sorun ortadan kalktı.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Sayın CanYILMAZ siz bir geliştiricisiniz daha iyi bilirsiniz. PC vasıtasıyla web üzerinden giriş yapmak ile telefonda yüklü uygulama üzerinden giriş yapmak aynı şey değildir. Öyle olsa rootlu cihazlarında bankacılık uygulamasını kullanamayan insanlar web üzerinden de işlem yapamazlardı.
Zaten siz çeşitli modüller vasıtasıyla bir şekilde sıkıntıların üstesinden gelebiliyorsunuz, öyle değil mi? Gerisi laf-ı güzaf.

Sahintr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağatay
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
2
Benim yüklediğim romdada aynı sorun vardı playinyergrity fix yükledim akabinde Google playda cihaz sertifikasını güncelledim sorun ortadan kalktı.
Magisk veya magisk delta üzerinden mi çalıştırdınız playintegrityfix'i ? Ve Google Play Store'den mi indirip açtınız banka uygulamasını? Cihaz sertifikasını güncelemekten kastınız nedir?
Soruna gelecek olursak Magisk modülleri ile cihaz adı vs. değiştirilebilir, root bilgisi gizlenebilir.
Önerdiğiniz Magisk veya Magisk Delta modüllerini yazabilir misiniz size zahmet? Açık kaynak kodlu olanlara daha meyilliyim.

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Magisk veya magisk delta üzerinden mi çalıştırdınız playintegrityfix'i ? Ve Google Play Store'den mi indirip açtınız banka uygulamasını? Cihaz sertifikasını güncelemekten kastınız nedir?

Önerdiğiniz Magisk modüllerini yazabilir misiniz size zahmet? Açık kaynak kodlu olanlara daha meyilliyim.
Ksu üzerinden yaptım magisk de de çalışıyordur.

Google play e girin ayarlar - hakkında kısmında cihaz sertifikası kısmı güncelle yazıyordu bunu güncelledim akabinde vakifbank i tekrar yükleyin

Sahintr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağatay
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
2
Ksu üzerinden yaptım magisk de de çalışıyordur.

Google play e girin ayarlar - hakkında kısmında cihaz sertifikası kısmı güncelle yazıyordu bunu güncelledim akabinde vakifbank i tekrar yükleyin
Peki hocam. Zaten az kaldı, magisk delta deneyecek gibiyim. Sadece emin olmaya çalışıyorum yani ne yaptığımı bilmek istiyorum. İyice araştırmaya devam ediyorum ama yeterince odaklanamıyorum çünkü halihazırda canım sıkkındı, bir de bu olunca kafamı dağıtıyorum arada. Dediğim gibi, olursa yazarım buraya.

mur@@d

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Note 13 pro 4g
Konular
1
Fake romları da tespit edebiliyorlar mı acaba. Eğer tespit edip kullanıma müsaade etmezlerse infial çıkar herhalde 😆

ahmetcngz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Rdmi nte 13 pro
Konular
18
Bilgisayar ve telefon mu uçuk kıyaslama, lütfen yapmayın. Telefonda olabilecek her türlü zararlı işlem bilgisayarda da olabilir. Üstelik dolandırıcılığa uğrayan kişiler üzerinde bir anket yapılmış olsa eminim ciddi bir çoğunluğu rom ne demek bilmez bile.

Ciddi bir suistimal ortaya çıkar o zaman, mesela bir arkadaşınız sizde stok rom olmadığını görür, bir şekilde girer hesabınıza sonra bankaya gidersiniz banka da sizee stok rom yok der çıkar işin içinden olan müşteriye olur. Türk milleti olsrak bize sunulan güzellikleri suistimal ediyoruz maalesef.

Üst Alt