Yardım Vakıfbank Mobil Cihazı Devre Dışı Bıraktı?

Sahintr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağatay
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
2
Redmi Note 10S cihaz için geçen yıl LineageOs yüklemiştim. Sorunsuz kullanıyordum. Ta ki Sms'ten Vakıfbank, cihaz işletim sistemi değişikliği nedeniyle güvenlik için cihazdan Vakıfbank Mobile girmeyi engelleyeceğini duyurmuştu. Ve sonra banka mobile girince oturum sonlandı dedi ve yine Sms'le aynı şeyi bilgilendirdi. Tekrar aktivasyon yapıyorum, açılıyor, birkaç saniye sonra yine oturum sonlandırıyor. Gapps(mindthegapps) yükledim, hem Aurora Store hem Play Store'den denedim, yine aynı şey oluyor. Cihazı direkt kara listeye mi aldı anlayamadım. LineageOs 21 Android 14 kullanıyorum. Daha önce problem yoktu. Nasıl aşılır bu problem?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Kendiniz söylüyorsunuz banka engelleyeceğini duyurdu diye. Bankalar artık işletim sistemine müdahale edilmiş cihazlarda güvenlik açığı olabileceği endişesiyle mobil bankacılık uygulamasının kullanmasına izin vermiyorlar. Telefonun rootlanması, kilidin açık olması ve hatta stock rom dışında farklı rom kullanılması... Bunlara veri hırsızlığına sebep olabilecek üçüncü parti yazılımlar da dahil. Bazı modlarla bu sorunları aştığını söyleyenler var, forumda konularını bulabilirsiniz. Fakat ne kadar güvenli orası tartışılır.
Aslında bankanıza müteşekkir olmanız lazım. Zira sizi ve yatırımlarınızı korumaya çalışıyor.

Sahintr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağatay
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kendiniz söylüyorsunuz banka engelleyeceğini duyurdu diye. Bankalar artık işletim sistemine müdahale edilmiş cihazlarda güvenlik açığı olabileceği endişesiyle mobil bankacılık uygulamasının kullanmasına izin vermiyorlar. Telefonun rootlanması, kilidin açık olması ve hatta stock rom dışında farklı rom kullanılması... Bunlara veri hırsızlığına sebep olabilecek üçüncü parti yazılımlar da dahil. Bazı modlarla bu sorunları aştığını söyleyenler var, forumda konularını bulabilirsiniz. Fakat ne kadar güvenli orası tartışılır.
Aslında bankanıza müteşekkir olmanız lazım. Zira sizi ve yatırımlarınızı korumaya çalışıyor.
İyi de ben bu riski bilerek Custom Rom kullanıyorum. En azından benim tercihime bırakılsa, işte şöyle şöyle riskler barındırabilir yine de kullanmak istiyor musunuz şeklinde bir panel olabilirdi. Yeni cihaz elbet alıp çözerim ama bir bankacılık uygulaması için birden fazla telefon kullanmak mantıklı mı tartışılır. Ben şu an bunu nasıl aşabilirim sizin bir tavsiyeniz var mıdır?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Yapmadığım ve tasvip etmediğim bir şey için tavsiye veremem. Fakat dediğim gibi bu sorunları aştığını iddia eden yorumlarla ilgili konular forumda var. Onları takip edebilirsiniz.

xomamme

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şaomi
Cihazım
13T PRO
Konular
12
aynen öyle :)

beni yapıkredi teamviewer yüklü diyerek arayıp bilgilendirmişti. rızanız dahilinde mi yüklü şeklinde onayımı almıştı. bence çok güzel ve gerekli müdahaleler bunlar. özellikle Türk halkı için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyi de ben bu riski bilerek Custom Rom kullanıyorum. En azından benim tercihime bırakılsa, işte şöyle şöyle riskler barındırabilir yine de kullanmak istiyor musunuz şeklinde bir panel olabilirdi. Yeni cihaz elbet alıp çözerim ama bir bankacılık uygulaması için birden fazla telefon kullanmak mantıklı mı tartışılır. Ben şu an bunu nasıl aşabilirim sizin bir tavsiyeniz var mıdır?

telefonun tarayıcısından bankaya girebilirsin, benim bildiğim başka yolu yok.

curtana73

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
37
Benim Poco F1 cihazım var. Multirom ile hem custom hem MIUI rom kullanabiliyorum. Cihazınız da multirom destekliyorsa bu çözüm olur. Diğer bir çözüm önerisi de Android 7 ve üstü destekleyen cihazlar için BualBootPatcher android uygulamasıdır. Biununla da android 7 - 11 arası farklı romlar kullanabildim. Üçüncü bir seçenek de Full treble desteği olan (/super partition içeren) cihazlara DSU Loader ile GSİ rom ekleyebiliyorsun. Bu da iki farklı rom kullanabileceğin anlamına gelir. Ama bu durumlarda sorumluluk tamamen size aittir.

sabri

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sabri
Cihazım
Mi 5s plus
Konular
1
mi 5s plus cihazımda birebir sizin gibi Los 21 ve mindthegapps kullanıyorum ve dediğiniz gibi 2 gün önceden itibaren Vakıfbank artık uygulamasının play integrity sisteminde olmayan telefonlarda çalışmasına izin vermiyor. Play integrity sistemi Google'ın stok romlar haricinde bir sistem çalıştıran ya da herhangi bir müdahale yapılan telefonların uygulamalar tarafından tespit edilmesini sağlayan sistemi. Bu kontrolü geçmeyi sağlayan bazı yöntemler kullanabilirsiniz ama lineage os tarafından önerilmiyor. Ben internet bankacılığı kısayolu oluşturarak onu kullanmaya başladım şimdilik. Daha önceden mobil uygulamadan internet bankacılığı izni vermediyseniz uygulamayı silip tekrar yükleyin, engel yemeden önce kısa bir süre de olsa giriş yapılabiliyor ve o sürede internet bankacılığı iznini verebiliyorsunuz.

Sahintr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağatay
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
mi 5s plus cihazımda birebir sizin gibi Los 21 ve mindthegapps kullanıyorum ve dediğiniz gibi 2 gün önceden itibaren Vakıfbank artık uygulamasının play integrity sisteminde olmayan telefonlarda çalışmasına izin vermiyor. Play integrity sistemi Google'ın stok romlar haricinde bir sistem çalıştıran ya da herhangi bir müdahale yapılan telefonların uygulamalar tarafından tespit edilmesini sağlayan sistemi. Bu kontrolü geçmeyi sağlayan bazı yöntemler kullanabilirsiniz ama lineage os tarafından önerilmiyor. Ben internet bankacılığı kısayolu oluşturarak onu kullanmaya başladım şimdilik. Daha önceden mobil uygulamadan internet bankacılığı izni vermediyseniz uygulamayı silip tekrar yükleyin, engel yemeden önce kısa bir süre de olsa giriş yapılabiliyor ve o sürede internet bankacılığı iznini verebiliyorsunuz.
İnternet bankacılığı izni verdikten sonra internet bankacılığa giriyorum. Şu anda işleminizi yapamıyoruz, hatası çıkıyor. Adamlar cep imzayı da devre dışı bırakıyor, orda sayaç oluyor mesela, hep sıfırda kalıyor. Dediğin gibi play integrity fix, bootloader spoofer gibi şeyler denemek gerekecek sanırım ya da rom'u da rootlayıp gizlemek lazım. Lineage niye önermiyormuş ben anlamadım :D Zaten bu lineage ekibine de gitgide güvenim azalıyor. Redmi Note 10s için güncelleme yapmayı da durdurmuşlardı, kıl kaptım iyice bunlara :) Keşke Google Pixel telefon olaydı da neyse.

CALİSCİ

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
CALİSCİ
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
5
çözebildiniz mi hocam ben de romlu oneplus 9 kullanıyorum ve aynı sorundan muzdaribim bir çıkar yol bulamadım universal safetynet modülü kurdum bi yerden bulup ama işe yaramadı

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
1
Hocam ben bilgisayarımda da administrator yetkilere sahibim, neden telefonu engelliyor ki. Parasını verip satın aldığım bir cihazı yetkileriyle birlikte kullanabilmem kadar normal bir şey yok ki. Banka uyarısını yapsın, bu şekilde kullanırsak kart ve hesap garantisi veremeyeceğini de söylesin ama zorlama olmamalı.

Üst Alt