Yardım Uygulamaları SD karta taşıma

MRYM

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Merve
Cihazım
Red Mİ 5A
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ Global 10.1
Telefon Modeli
Red mi 5a
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Red mi 5a telefon var bende şu an. Ayarlardan depolamayi SD kart yapsam da telefona kaydediyor. Ama ben hem uygulamaları hem de dosyaları direkt olarak SD karta yüklemek istiyorum. Ya da en azından uygulamaları oraya taşımak. Nasıl yapılıyor, bilen yardımcı olursa sevinirim

Redmi559

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
Redmi 6a
Konular
28
Raw mı oldu yoksa bozuldu mu?
Şuan biçimlendirdim kullanılabiliyor verilerimi kurtarmaya çalışıyorum internet sıkıntısı olmasa buluta yedeklerdim 2 ay internet sıkıntım var ayda bir PC ye verilerimi atıyorum ama şans işte

Oyla:

dds25

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Lenovo K6 Note
Konular
11
Şuan biçimlendirdim kullanılabiliyor verilerimi kurtarmaya çalışıyorum internet sıkıntısı olmasa buluta yedeklerdim 2 ay internet sıkıntım var ayda bir PC ye verilerimi atıyorum ama şans işte
Resimler için card recovery pro uygulamasını öneririm. Annenizin karnında çektiğiniz ultrasonu bile bulabiliyor.

Oyla:

seifos

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
seyf
Cihazım
xiaomi redmi 7
Konular
0
Magisk, supersu vb gibi bir root yöntemi ile önce telefonu rootlamalısınız. Yetki almak demek bu root programına root yetkisi kullanmak isteyen uygulamaya belirli bir süre veya süresiz izin vermektir.

Link2sd aslında sağlam programdır. Ancak class 10 bir kart ve içerisinde ext4 bir partisyon ile kullanmak en iyi performansı verir. Tabi yanlış bilgi vermek istemem yıllar önce bu şekilde kullanırdık. O zamanlar eclairler, jellybeanler vardı. Buraları hep dutluktu.
Önceklikle yanıt içim teşekkürler.

Xiaomi redmi 7 telefonunda uygulamaları SD karta aktaramıyorum. vallahi kafayı yiyeceğim, Youtube'da anlatılan APK Editor'le aktarmayı deniyorum, olmuyor. Depolamada zaten SD karta aktar diye bir seçenek yok. Activity Launcher üzerinden SD kartı telefona rom olarak tanıttım, Bu sefer de SD kart tamamen fonksiyonunu kaybetti. Depolaması telefon hafızasına eklenmediği gibi, SD kart da görünürlüğünü yitirdi. Dediğiniz Link2SD'de de denedim fakat root yetkisi yok telefonda o yüzden aktarmıyor hiçbir uygulamayı. Allahını seven biri bir çözüm yazsın ya, günlerdir şu sorunu çözmeye çalışıyorum!!!!

Oyla:

seifos

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
seyf
Cihazım
xiaomi redmi 7
Konular
0
Root yoksa zaten link2sd bir işe yaramazki.

Ayrıca yanlış anlamayın ama yazdığınız mesaja bakarak konu hakkında hiçbir firkiniz bile olmadığı rahatlıkla anlaşılıyor. "SD kartı rom olarak tanıttım" yazmanızın ardından anladımki size tarif edeceğim şeyler ile sadece telefonu bozacaksınız. Daha vahim durumlar olacak.
Hiçbir yöntem ile telefonun depolama alanını yükseltemezsiniz. 64 GB ise 64 GB dir başka bir şey olamaz. Sadece mbr değiştirerek sistem alanına ayrılan alan düşürülüp depolama için biraz alan açılabilir.

Bir uygulamayı sd karta aktarmak demek herşeyini sd karta atacak demek değildir. Programın normal boyutu 10 MB ise sd karta taşıma ile en fazla alan yarısı olacaktır. Yani 5 MB. Oyunların çoğunda taşıma işe yaramayacaktır. SD kartların okuma yazma hızları ile dahili hafızanın okuma yazma hızı farklıdır. Oyun programcıları bunun için sadece dahili hafızada çalışması için (performans açısından) kodlayabilirler. Böyle bir durumda zaten bir taşıma ikmansız olacak. Sizi temin ederimki uygulamalarınızı sd karta taşıyarak kazanabileceğiniz maksimum alan birkaçyuz MB den ileri gitmez. Düşündüğünüz kadar bir faydası olmaz. Yani kendinizi yorduğunuza değmez. Biraz daha forumları araştırın bol bol okuyun.

SD karta taşıma işi eskiden gerekli idi çünkü telefonların bütün hafızası 128 MB idi :D Bu gün minimum 32 GB.

Valla küçümseyici konuşmana gerek yok arkadaşım. Araştırdığım için Rom olarak kullanıldığını algıladım.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Buyur ingilizcen varsa oku, belki fikrin değişir.

Neyse bu konuyla ilgili özellikle Xiaomi Redmi 7 özelinde bir sorun var, bu forumda da birkaç kişi aynı sıkıntıyı yaşamış. Ha illa root yapılması gerekiyorsa, onu da yaparız icabında. Garanti kapsamından çıkıyor mu root access grant edilince?

Oyla:
Üst Alt