Yardım USB'ye bağladığım cihazı bilgisayar okumuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ercankhvc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ercan
Cihazım
Redmi 6A
Konular
24
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı v11.0.3
Telefon Modeli
Redmi Note 6 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Daha 20 dakika önceye kadar cihazı saniyesinde okuyan bilgisayar şuan usb ile bilgisayara bağladığım telefonumu okumuyor. MIUI 10.3.6.0dan az önce MIUI 11.0.3e geçtim ondan olabileceğini sanmıyorum ama rom değiştirmeden sonra olmaya başladı. Yardımcı olur musunuz?

Ercankhvc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ercan
Cihazım
Redmi 6A
Konular
24
Konu sahibinin bahsettiği aygıt yöneticisindeki ünlem bende çıkmıyor hocam. Şuan aynı romu tekrar atmayı deniyorum inşallah sorun düzelir.

Ek olarak Fastboot modda bağlantıyı kesiyor ise, Bilgisayarınıza Usb sürücülerini kurmanız gerekmektedir. Sürücüler eksik ise bağlantıyı keser.

Buradan sürücüleri indirebilirsiniz .
Verdiğiniz linkte sürücü indirme bağlantısı yok hocam. Nerden USB sürücülerini indireceğim?

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Verdiğiniz linkte sürücü indirme bağlantısı yok hocam. Nerden USB sürücülerini indireceğim?

Sitenin ana linkini attım hocam.Tüm Sürücüler mevcut sitede. Sağ açılır pencereye tıklayarak Drivers sekmesinden kurabilirsiniz. Adb Installer, Minimal adb ve fastboot da kurunuz.

Oyla:

Ercankhvc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ercan
Cihazım
Redmi 6A
Konular
24
Ek olarak Fastboot modda bağlantıyı kesiyor ise, Bilgisayarınıza Usb sürücülerini kurmanız gerekmektedir. Sürücüler eksik ise bağlantıyı keser.

Buradan sürücüleri indirebilirsiniz .
Sürücüler var hocam. 40 dakika öncesine kadar sorunsuz okuyordu telefonu. Ben başka sürücü diyorsunuz sandım o yüzden sürücüler nerede diye sormuştum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sitenin ana linkini attım hocam.Tüm Sürücüler mevcut sitede. Sağ açılır pencereye tıklayarak Drivers sekmesinden kurabilirsiniz. Adb Installer, Minimal adb ve fastboot da kurunuz.
Tüm sürücüler yüklü. Ben Global Kararlı 10.3.6.0dan Global Stabil 11.0.3e geçmek isteyince Global Kararlı 11.0.3 yüklendi ve bu sorun olmaya başladı hocam.

Sürücüler var hocam. 40 dakika öncesine kadar sorunsuz okuyordu telefonu. Ben başka sürücü diyorsunuz sandım o yüzden sürücüler nerede diye sormuştum

Tüm sürücüler yüklü. Ben Global Kararlı 10.3.6.0dan Global Stabil 11.0.3e geçmek isteyince Global Kararlı 11.0.3 yüklendi ve bu sorun olmaya başladı hocam.
Telefon açıkken dosya aktarımına alınca saniyesinde okuyor ama cihazı kapatınca usb bağlantısını algılamıyor.

Telefon açıkken dosya aktarımına alınca saniyesinde okuyor ama cihazı kapatınca usb bağlantısını algılamıyor.
Farklı USB kablosu deniyorum durum yine aynı. USB kablosunda da sıkıntı yok.

Farklı USB kablosu deniyorum durum yine aynı. USB kablosunda da sıkıntı yok.
Bir de global stabile güncellemeye çalışırken twrp kullanmak yerine direk telefonun kendi güncelleme yerinden güncelleme paketini seç yoluyla yüklemiştim. Ondan olabilir mi?

Son düzenleme:
Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Hocam önceki mesajınızda Fastbootta görmüyor, bağlantıyı kesiyor yazdınız? Şimdi kapalı halde görmüyor yazıyorsunuz?
Bu adımları takip ederek, işlem yapınız.
-Geliştirici Seçenekleri, Usb hata ayıklamayı açınız ve Bilgisayar yetkilendirmesi ni kaldır yapıp izinleri tekrar veriniz.
- Twrp e giriş yaparak Mount kısımından Read only... kısımına Tik koyunuz yoksa kaldırınız.
-Usb 2.0 kullanınız.
-Bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Oyla:

Ercankhvc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ercan
Cihazım
Redmi 6A
Konular
24
Hocam önceki mesajınızda Fastbootta görmüyor, bağlantıyı kesiyor yazdınız? Şimdi kapalı halde görmüyor yazıyorsunuz?
-Geliştirici Seçenekleri, Usb hata ayıklamayı açınız ve Bilgisayar yetkilendirmesi ni kaldır yapıp izinleri tekrar veriniz.
- Twrp e giriş yaparak Mount kısımından Read only... kısımına Tik koyunuz yoksa kaldırınız.
-Usb 2.0 kullanınız.
Hem kapalı halde hem fastbootta bağlantıyı kesiyordu hocam. Deme gereği duymamıştım. Ve 10.3.6.0 a downgrade yaptım sorunum düzeldi. Ama şimdi siz yazdınız tekrar 11.0.3e yükseltip dediklerinizi uygulayacağım. Sağolun.

-Usb 2.0 kullanınız.
Read only türkçede hangisi oluyor hocam. TWRP türkçe

-Usb 2.0 kullanınız.
Hocam mount tan salt okunur bağla ya tik koydum yeniden başlattım hala aynı. Çünkü dediğiniz geliştirme ayarlarındaki bilgisayar yetkilendirmesini kaldırma seçeneği yoktu. Bulamadığımdan dolayı direk diğer işlemlere geçtim.

Hem kapalı halde hem fastbootta bağlantıyı kesiyordu hocam. Deme gereği duymamıştım. Ve 10.3.6.0 a downgrade yaptım sorunum düzeldi. Ama şimdi siz yazdınız tekrar 11.0.3e yükseltip dediklerinizi uygulayacağım. Sağolun.

Hocam mount tan salt okunur bağla ya tik koydum yeniden başlattım hala aynı. Çünkü dediğiniz geliştirme ayarlarındaki bilgisayar yetkilendirmesini kaldırma seçeneği yoktu. Bulamadığımdan dolayı direk diğer işlemlere geçtim.
Sorun 10.3.6.0 global kararlıda da aynı ve çözüldü den kaldırır mısınız konuyu 3 saattir buna uğraşıyorum ve hala hiçbir işlem yapamadım telefona format data attım kernel ve rootu tekrar atacaktım şuan o işlemleri yapamıyorum LÜTFEN BİRİSİ YARDIMCI OLSUN ARTIK???!!!!

TELEFON AÇIKKEN DE HİÇBİR ŞEKİLDE OKUMUYOR TELEFONU BİLGİSAYAR.

Son düzenleme:
Oyla:

Alperenscs

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Redmi note 6pro
Meslek
9 Eylül Hukuk Fak.
Konular
59
Hocam iyi günler aynı sorun bende de vardı belki yardımcı olur

Oyla:

Ercankhvc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ercan
Cihazım
Redmi 6A
Konular
24
Hocam iyi günler aynı sorun bende de vardı belki yardımcı olur
Yok hocam yardımcı olmadı maalesef. Bu arada yetkililer konuyu çözüldüden kaldırabilir mi artık kaç kere dedim kaç saattir yardım da istiyorum bu ne biçim bir şey?

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618

Sorun 10.3.6.0 global kararlıda da aynı ve çözüldü den kaldırır mısınız konuyu 3 saattir buna uğraşıyorum ve hala hiçbir işlem yapamadım telefona format data attım kernel ve rootu tekrar atacaktım şuan o işlemleri yapamıyorum LÜTFEN BİRİSİ YARDIMCI OLSUN ARTIK???!!!!

TELEFON AÇIKKEN DE HİÇBİR ŞEKİLDE OKUMUYOR TELEFONU BİLGİSAYAR.

Hocam olabilicek tüm çözümleri ve denenecek yöntemleri yazdık.Tekrar kontrol ediniz. İşlemlere en baştan başlamak adına, Geliştirici Seçenekleri altında "Usb hata ayıklama izinlerini geri al" yapıp Bilgisayarınızı yeniden başlatınız ve Orjinal olan başka bir usb kablo ile deneyiniz. Farklı usb portu deneyiniz.Aygıt yöneticisinden bağlantıyı kontrol ediniz. USB aygıtını görüyor mu? Hata, Ünlem işareti var mı şeklinde. Kontrol edip tekrar deneyiniz.

Oyla:

Ercankhvc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ercan
Cihazım
Redmi 6A
Konular
24
Bakın tekrardan anlatıyorum. Tüm driverlar yüklü. USB ayıklama modu açık. TWRP den Salt okunur işaretledim. Ama mi flash tool telefonumu okuyor bilgisayar okumuyor.

Hocam olabilicek tüm çözümleri ve denenecek yöntemleri yazdık.Tekrar kontrol ediniz. İşlemlere en baştan başlamak adına, Geliştirici Seçenekleri altında "Usb hata ayıklama izinlerini geri al" yapıp Bilgisayarınızı yeniden başlatınız ve Orjinal olan başka bir usb kablo ile deneyiniz. Farklı usb portu deneyiniz.Aygıt yöneticisinden bağlantıyı kontrol ediniz. USB aygıtını görüyor mu? Hata, Ünlem işareti var mı şeklinde. Kontrol edip tekrar deneyiniz.
Ünlem işareti vardı gitti. Ünlem işareti varken sürücüyü güncellemeyi denedim yazılım yüklü değil gibi bir hata aldım. Bilgisayarı yeniden başlatmayı denedim, farklı usb kablosu denedim, farklı usb portu da denedim. Aygıt yöneticisinde ünlem yok. Bence USB aygıtını görüyor çünkü telefon bilgisayara bağlayınca şarj oluyor ve mi flash tool telefonu tanıyor. Ama bilgisayar kısmında telefonu göstermiyor. Kernel ve root işlemlerimi bu hata yüzünden yapamıyorum. Yardımcı olun lütfen çok acil :(

Mi-Recovery 3.0 Menüsü ekranıma gelmişti 11.0.3e güncellemem sonrası. Wipe data seçmiştim. Bu işlemden sonra böyle olmaya başladı. Bununla alakası var mıdır?

Son düzenleme:
Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Twrp kurulumunu yapıp Format data / Yes - Reboot/Recovery yapıp kontrol eder misiniz.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt