Yardım Urun Orjinal mi Degil mi?

newyorker35

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hunkar
Cihazım
Mi5
Konular
2
Merhaba arkadaslar,

Bugun esime mi5 cihaz aldim. Normalde benim mi5 cihazimin arkasindaki seri numaralari etiket ustundeydi fakat esime aldigim cihazda model numarasi gibi bilgiler resimde gordugunuz gibi arka kapaga islenmis bicimde. Urunun sahte olma ihtimali var mi? (Urunu faturali olarak dukkandan aldim. Icinden Delta servis garanti kagidi cikti. Ayrica Kutusunun ustunde MIUI Turkiye Resmi fan sitesi etiketide bulunmakta)

Simdiden yorumlariniz icin tesekkurler.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
İmeilerin göründüğü resim kaldırılmıştır. Cihazınız orjinaldir.

Oyla:

newyorker35

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hunkar
Cihazım
Mi5
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İmeilerin göründüğü resim kaldırılmıştır. Cihazınız orjinaldir.
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bu arkadaki yazilar benim kendi mi5'imde sadece etiket olarakti. Bu cihazda arkasina islenmis gibi. Bu aradaki fark neden acaba? Yazilardan kurtulmanin bir caresi var mi acaba?

Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.249
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bu arkadaki yazilar benim kendi mi5'imde sadece etiket olarakti. Bu cihazda arkasina islenmis gibi. Bu aradaki fark neden acaba? Yazilardan kurtulmanin bir caresi var mi acaba?

Hemen bir açıklama yapalım bu konuda :)

2017 itibari ile ithal edilen cihazlarda model numarası üretici firma ve ce numarası yazma zorunluluğu olduğu için 2017sonrası ithal edilen tüm ürünlerin arkasında olacaktır.

Oyla:

cangunaltay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
can günaltay
Cihazım
mi5 prime
Konular
0
merhaba HiddeNKinG hocam. şu an miui türkiye sitesinde satılan ürünlerde bu cam altına işlenmiş yazılar varmı. bu gün aldım başka bir siteden sahte olabilir diye iade edecektim. birde bu cihazlar kapalı ve hologramlı kutuda gelmiyormu...

Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.249
merhaba HiddeNKinG hocam. şu an miui türkiye sitesinde satılan ürünlerde bu cam altına işlenmiş yazılar varmı. bu gün aldım başka bir siteden sahte olabilir diye iade edecektim. birde bu cihazlar kapalı ve hologramlı kutuda gelmiyormu...

Cam altına işlenmiş yazı derken eğer Telefonlarda ki CE sertifikası yazısından bahsediyorsanız o yazı artık tüm cihazlar sorunlu olarak var hocam. Bizim sitemizde satılan tüm ürünler (kırılmaz cam hariç) hepsi orjinal ürünlerdir.

Oyla:

cangunaltay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
can günaltay
Cihazım
mi5 prime
Konular
0
Cam altına işlenmiş yazı derken eğer Telefonlarda ki CE sertifikası yazısından bahsediyorsanız o yazı artık tüm cihazlar sorunlu olarak var hocam. Bizim sitemizde satılan tüm ürünler (kırılmaz cam hariç) hepsi orjinal ürünlerdir.
teşekkür ederim ilginiz için. sitenizi bilmiyordum. keşke almadan önce araştırsaydım.:( resimleri laptop kamerasıyla çektim kötü gibi. aldığım ürün kutusunda hologram yoktu. bazı kutu açma videolarında etiket var delta servis vs. gibi. olmaması ne anlama geliyor. yukarıda da cevabını vermişsiniz 2017 ithalatlarında ce ve firma bilgileri etiket halinde değilde telefona işlenmiş olarak geliyor diye. bende de resimdeki gibi cam kapak altına yazılmış gibi. delta servisten garanti sorguladığımda 17.04.2017 de ithal edildi yazıyor.
telefonun sadece ekran kısmında ortasında çince yazan koruyucu jelatin var video incelemelerinde sizin siteden ve n11den alınanlarda ingilizce mi.com yazıyor. fark neden olabilir. arka kapakta hiç bir koruyucu jelatin yoktu imei etiketinide kapağa yapıştırmışlar. bu nasıl olur. xiaomi firması ürünü paketlerkenmi hata yapmış. şarj cihazı farklı tr için adaptör koymuşlar. tamam anladıkta bu şarj cihazına takılan aparat türkiye üretimli ve telefonun konulduğu kutunun içinde çıktı. mi5 kutusu streç filmle kaplı gelmişti. ozaman bu streç film türkiyede yapıldı. içine o aparatı koyduklarına göre.

bu anlattıklarımla aklıma takılan şu: öncelikle dürüst firmaları ki belki aldığım firmada öyledir bilemiyorum sadece bilgi eksikliğinden kaynaklı yorum yapıyorum. bana gönderilen ürün arıza yada iade ürün veya sahte ürün olma olasılığı varmıdır bu verilere göre. ürünün imei sorgulaması ve xiaomi firmasının verify sayfasında imei ve s/n kontrolünde kayıtlı olduğunu doğruladım. bunlar yeterlimidir.

vaktinizi almayacaksa cevalandırırsanız sevinirim. teşekkürler...

Ekli dosyalar

• webcam_viewer-20170426-122859.png
    webcam_viewer-20170426-122859.png
    463 KB · Görüntüleme: 44
  • webcam_viewer-20170426-122704.png
    webcam_viewer-20170426-122704.png
    332,1 KB · Görüntüleme: 41
Oyla:

cangunaltay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
can günaltay
Cihazım
mi5 prime
Konular
0
ayrıca arka kapakta yazan model no: 2015628-A1 yazıyor. 2015 üretimimi demek oluyor. öyleyse bunun pili vs bikaç aya değişmeli :))) neyse bu ders olur bize...

Oyla:

delincios

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
mi 5 prime
Konular
5
Hocam 2015te mi5 modeli yoktu.

Arkasındaki siyah yazı mevzusunu neredeyse türkiyede telefon satan tüm firmalarla görüştüm 2017den itibaren gümrükten telefonun girebilmesi için o yazıyı yazdırmak zorunlu ve çin mi5te fabrikada bu yazıyı yazdırmadığı için sonradan yazılıyor beyaz renkte kötü bir görünüme sebep oluyor cam kapak olduğu için, gold'da ise nispeten daha iyi.

mi6da ise aynı iphoneda olduğu gibi CE vs. bilgileri fabrikada yazdırılacak ve daha şık bir görünümle gelecek. Ancak hepimiz telefonları kılıflı kullandığımız için çok da önemi yok bence o siyah yazının.

Evet türkiyede satılan tüm xiaomi telefonlar kapağı önce açılıp yazılım yüklenip içine servis kağıdı, priz için uygun aparat konulup sonra tekrar kapatılıyor ve streç makinesi gibi bişeyle tekrar kapatılıyor.

Tüm bu süreç sahtelikle alakasız.

Ayarlarda en altta telefon hakkında kısmı var oradan imeiyi alın kutu üzerindeki s/n kodunuzla birlikte adresinde 2. sekmeden kontrol edin orjinal ise kafanıza takmayın. Zaten orjinal olup olmadığı 1-2 gün içinde kendini belli eder.

Bu kadar araştırma yapmanıza gerek yok söylediklerinizin hepsi benim telefonumda da var 2017den sonra alan herkesin telefonunda da var rahat olun hocam..

Hayırlı olsun

Oyla:
Üst Alt