Yardım Ücretli Yardım - Veri Kurtarma

trmac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
6
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 11.0.3
Telefon Modeli
MI 6
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba;

Dün telefonun desenini değiştirdim. Bugün desenle telefon açılmadı. 40'a yakın desen denedim hiç birini kabul etmedi.
Ardından deseni unutunca formattan başka çarenin olmadığını gördüm. Şifremi unuttum seçeneğinden telefonu formatladım.
İçerisinde oğlumun yeni doğum video ve fotoğrafları var. Bu yüzden veriler önemli.

ÜCRETİ karşılığında resim ve videoları kurtarılması talebim var.

Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

----------------------
Şuana kadar denediklerim.
5-6 adet farklı recovery programı yükledim. Hem pc hem apk olarak denedim hiç biri veri bulamadı.
Programların çoğu root'tan bahsediyordu. Onu araştırdım.
Çeşitli root apkları kurdum hiçbiri rootu açamadı.
Sonra xiaomi telefonlarda izin vs olduğunu gördüm.
Geliştirici seçeneklerinden denilenleri yaptım, fakat bu seferde unlock programı couldnt verify hatası verdi.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Cihaz formatlanmamış olsa idi ekran kilidini devre dışı bırakıp içindeki verilere erişme ihtimalim vardı. Fakat şuan formatlanmış, iş işten geçmiş malesef.

Oyla:

trmac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
6
Konular
2
Dünyadaki tüm sistemlerde şifrenizi unuttuğunuzda, eğer doğru bilgileri verirseniz tekrar oturum açabileceğiniz bir yol vardır. Hatta ben deseni de doğru girdiğimi ve bir bug olduğunu düşünüyorum. Diyelim ki deseni unuttum, bunun karşılığının tüm verileri silmemek gerektiği olduğunu düşünüyorum.
Mi hesabı var, parmak izi tanımlı, gmail hesabı da ekli istese telefonumu geri açabilirdi.

Ayrıca yazılım uzmanıyım, java ile uygulama geliştirirken bizi en fazla yoran, saçma sapan kuralları olan, kullanıcılara şarjım çok gidiyor izlenimi vermek için arka plan uygulamalarını kapatan telefondur mi.

Neden google cloud kullanmadığım da düşünülebilir. Daha önce kişisel verilerimin olduğu bir büyük site hacklenerek tüm veriler ortaya saçıldığı için, ailemin resimlerini kimseye emanet etmek istemiyorum.

Cevaplar için teşekkürler. Ayrıca formatlamasaydım çözüm bulunabilirdiye de çok katılamayacağım. Çünkü telefonda ne kilit açıktı, ne de root vardı, ne de twrp. Telefona hiç bir şey yapılamıyordu.

Yine de yardımcı olabilecek biri çıkarsa özelden yazabilir. En azından root işi çözülürse, bazı recover programlarını tekrar deneyebilirim. Bir umut.

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
158
Kolaylıklar dilerim hocam. Temennim verilerinizi kurtarmanız yönünde. Dünyanın yeni en minik üyesini de benim yerime bol bol öpün. :)

Dünyadaki tüm sistemlerde şifrenizi unuttuğunuzda, eğer doğru bilgileri verirseniz tekrar oturum açabileceğiniz bir yol vardır. Hatta ben deseni de doğru girdiğimi ve bir bug olduğunu düşünüyorum. Diyelim ki deseni unuttum, bunun karşılığının tüm verileri silmemek gerektiği olduğunu düşünüyorum.
Mi hesabı var, parmak izi tanımlı, gmail hesabı da ekli istese telefonumu geri açabilirdi.

Ayrıca yazılım uzmanıyım, java ile uygulama geliştirirken bizi en fazla yoran, saçma sapan kuralları olan, kullanıcılara şarjım çok gidiyor izlenimi vermek için arka plan uygulamalarını kapatan telefondur mi.

Neden google cloud kullanmadığım da düşünülebilir. Daha önce kişisel verilerimin olduğu bir büyük site hacklenerek tüm veriler ortaya saçıldığı için, ailemin resimlerini kimseye emanet etmek istemiyorum.

Cevaplar için teşekkürler. Ayrıca formatlamasaydım çözüm bulunabilirdiye de çok katılamayacağım. Çünkü telefonda ne kilit açıktı, ne de root vardı, ne de twrp. Telefona hiç bir şey yapılamıyordu.

Yine de yardımcı olabilecek biri çıkarsa özelden yazabilir. En azından root işi çözülürse, bazı recover programlarını tekrar deneyebilirim. Bir umut.

Oyla:

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5

Hocam ayarlarda böyle bir ayar mevcuttu ben açtım
Desen yada ekran kilidi vs unutulduğu zaman mi hesabıyla sıfırlanıyor
Ancak ayarlardan ekstradan açmak gerekiyor

Umarım kurtarabilirsiniz verileri

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Ben beni ilgilendiren kısma cevap verip ayrılıyorum.

Ben uzun yıllar bu işlerle uğraştım. Telefonlara tek erişim rootla veya twrp ile olmaz diyebiliyorum. Cihaz normal açıkken bilgisayara bağladığınızda dosya erişim izni vermeseniz dahi bir mtp portu açılır. Bilgisayarım da cihaz ismini görürsünüz qma içi boştur, dosya erişim izni verince içindeki dosylar görünür. İşte bu boş olan port dosya erişim izni vermeden de bilgisayarın ne bağlandığını algılamasına yarar. Bu aslında bir dosya transfer protokolü değildir, derinine inersek bir com port gibi veri transferi yapar. Cihaza birinci erişim yolu bu portu kullanmaktır ve eski güvenlik güncellemelerinde çok bariz açıkları vardır.

İkinci erişim yolu tüm snapdragon cihazlarda olan EDL yani 9008 modudur. Bu moddan sistem dosyalarına müdahale edilip lock dosyalarını okumaları engellenerek hiç şifre koyulmamış gibi gösterilebilir. Mi6 gibi eski cihazlarda halen daha işe yarar bir denemedir.

Üçüncü yol ise sistem arayüzünü edl den yüklenen ufak bir dosya ile bug a sokarak şifre istemeden bildirim panelini aşağı çekebilmek ve mtp için izin vermektir.

Anlayacağınız bazı şeyler ne root a bakar ne de twrp ye, sadece maharetli eller yeter hocam. Verileriniz için üzgün olduğumu belirtir iyi geceler dilerim.

Oyla:

trmac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
6
Konular
2
Ben beni ilgilendiren kısma cevap verip ayrılıyorum.

Ben uzun yıllar bu işlerle uğraştım. Telefonlara tek erişim rootla veya twrp ile olmaz diyebiliyorum. Cihaz normal açıkken bilgisayara bağladığınızda dosya erişim izni vermeseniz dahi bir mtp portu açılır. Bilgisayarım da cihaz ismini görürsünüz qma içi boştur, dosya erişim izni verince içindeki dosylar görünür. İşte bu boş olan port dosya erişim izni vermeden de bilgisayarın ne bağlandığını algılamasına yarar. Bu aslında bir dosya transfer protokolü değildir, derinine inersek bir com port gibi veri transferi yapar. Cihaza birinci erişim yolu bu portu kullanmaktır ve eski güvenlik güncellemelerinde çok bariz açıkları vardır.

İkinci erişim yolu tüm snapdragon cihazlarda olan EDL yani 9008 modudur. Bu moddan sistem dosyalarına müdahale edilip lock dosyalarını okumaları engellenerek hiç şifre koyulmamış gibi gösterilebilir. Mi6 gibi eski cihazlarda halen daha işe yarar bir denemedir.

Üçüncü yol ise sistem arayüzünü edl den yüklenen ufak bir dosya ile bug a sokarak şifre istemeden bildirim panelini aşağı çekebilmek ve mtp için izin vermektir.

Anlayacağınız bazı şeyler ne root a bakar ne de twrp ye, sadece maharetli eller yeter hocam. Verileriniz için üzgün olduğumu belirtir iyi geceler dilerim.
Üstad sizin uzmanlık alanınız olduğu için saygı duyuyorum. Söyledikleriniz doğrudur. Benim neden farklı düşündüğümü de anlatmak isterim. Öğlen 2den bu yana ki 12 saati geçmiş konu hakkında yabancı makaleler, bilgiler okudum. Deseni kırma açıkları olsa bile, mi 6 çıkalı uzun bir zaman olduğu için yeni işletim sisteminde açıkların kapandığını düşündüm. Tabi dediğiniz çözüm yolları da olabilir fakat şuan başka bir aşamada olduğumuz için bunları konuşmanın da bir faydası kalmadı.

Oyla:

trmac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
6
Konular
2
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bootloader kilidi kaldırma işleminde %50'de takılıp bu hatayı veriyor.
Geliştirici seçeneklerinde gerekli ayarlar açık.
Mi kilit açma durumunu anlayamadım. Hesap ve cihaz ekle diyorum, eklendi diyor fakat menüye tekrar girdiğimde halen kilitli gözüküyor.
Yardımcı olabilecek var mı?

Oyla:

TedMosby

Ragnar Lothbrok
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taner
Cihazım
Mi 9T
Konular
21

Bootloader kilidi kaldırma işleminde %50'de takılıp bu hatayı veriyor.
Geliştirici seçeneklerinde gerekli ayarlar açık.
Mi kilit açma durumunu anlayamadım. Hesap ve cihaz ekle diyorum, eklendi diyor fakat menüye tekrar girdiğimde halen kilitli gözüküyor.
Yardımcı olabilecek var mı?

bu konuya göz atabilir misiniz?

Oyla:

trmac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
6
Konular
2
Oradaki hata ile bendeki hata farklı hocam.
Ona rağmen orada yazılanları da denemiştim yine çalışmadı.

Oyla:
Üst Alt