Yardım Type C tek taraf çalışıyor

ugucum0202

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
37
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miroom 9.11.28
Telefon Modeli
Mi6
Bootloader Kilidi
Açık
Cihazıma type c şarj aletini takınca normal şekilde şarj ediyor. Yalnız kabloyu şarj başlığından çıkarıp usbyi PC ye taktığımda telefon çıldırıyor sürekli kablonun bağlantısı kesip bağlanıyor kesip bağlanıyor. Sorunum şu cihazım type c kablonun 2 tarafı ile şarj alıyor ama sadece bir tarafı ile veri aktarımı yapıyor. Diğer tarafı takınca ne kablo ne otg çalışmıyor. Farklı kablolar ve otg usbler denedim hepsinde aynı sorun var. Bilgisi tecrübesi olan var mıdır sorun donanımsal mıdır yazılımsal mı bu sorun dün rom değişikliği yaparken twrp de başladı.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yani bu sorunu yaşamadan 5 dk önce normal çalışıyordu. Rom değişikliği ile oldu donanımsal olduğuna inanmak istemiyor kalbim :)
ROM değişikliği sırasında benim cihazım şarj olmamaya başlamıştı. Type-C ucu ve cihazın şarj soketi inanılmaz ısınıyordu. Eski ROM'a geri döndüğümde sorun devam ediyordu, garantiye göndermiştim sorun kablodaymış ama 2 kez git gel yapınca cihaz kendileri geç fark ettikleri için hem başlığı hem de kabloyu değiştirmişlerdi. :D Yazılımsal olacağını maalesef sanmıyorum hocam.

Oyla:

ugucum0202

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
37
ROM değişikliği sırasında benim cihazım şarj olmamaya başlamıştı. Type-C ucu ve cihazın şarj soketi inanılmaz ısınıyordu. Eski ROM'a geri döndüğümde sorun devam ediyordu, garantiye göndermiştim sorun kablodaymış ama 2 kez git gel yapınca cihaz kendileri geç fark ettikleri için hem başlığı hem de kabloyu değiştirmişlerdi. :D Yazılımsal olacağını maalesef sanmıyorum hocam.
şu an mi6 şarj soketi bakıyorum zaten haha--

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Basit bir çözüm olacak fakat, cihazın soketi toz dolmuş veya oksitlenmiş olabilir. Oksiti temizlemek için bir telefoncudan yardım alabilirsiniz hocam. Sonraki işleminiz soketi değiştirmek olsun. Masraftan kurtulmuş olursunuz.

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Ho
Basit bir çözüm olacak fakat, cihazın soketi toz dolmuş veya oksitlenmiş olabilir. Oksiti temizlemek için bir telefoncudan yardım alabilirsiniz hocam. Sonraki işleminiz soketi değiştirmek olsun. Masraftan kurtulmuş olursunuz.
Allah göstermesin ama başıma gelse sanayiye gidip balata spreyi sıkar havayla kuruturum :D

Oyla:

hhd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hakkı
Cihazım
mi6
Konular
5
Benim de Bi ara olmustu icinde toz birikmiş algilamıyordu. Kurdanı inceltip temizledim duzelmişti. Yada toplu igne ucuna bant sarıp iyice temizleyip deneyebilirsin igne yi direek temaz ettirmeye kısadevre yapabilir

Oyla:
Üst Alt