- Adım
- Ömer
- Cihazım
- Mi 9T - Davinci
- Konular
- 51
Şunu anladım, lütfen yanlış ise beni düzeltirmisiniz. Yine kendi durumum üzerinden konuşacağım.
Şu anda bende kurulu olan sistem Redmi Note 4 (Snapdragon) Android 7 üzerinde MiUi 11.0.2.0 Global
Geçmek istediğim sürüm ise, şu ikisinden biri olacak.
öncelikle geçmek istediğim rom şu.
Rom - Redmi Note4X MIUI11.0.2.0 +( Android 9 ) Düzenlendi
Redmi Note4X MIUI11.0.2.0 +( Android 9 ) Rom DARK MODE'Li ______________________________________________________ Konunun karışık ve eksik olduğunu düşündüm ve tekrar düzenledim daha fazla görsel ile yeniledim. Mod.zip herkes kullanamadığı için kafa karışıklığına sebeb olduğu için kaldırmaya...forum.miuiturkiye.net
alpereneker hocamın açtığı konu. Konuda da görüleceği üzere MiUi 11.0.2.0 üzerine ancak, Android sürüm 9. Burdan şunu anlıyorum. Bu konudaki sürüme geçsem bile sorunlar yaşayacağım, çünkü bendeki sistem MiUi 11.0.2.0 olsa bile Android sürümüm 7. Dolayısı ile ben yükleme yaparken eğer tüm sistemimi sıfırlamadan buna geçersem, rehberde, mesaj uygulamasında, ayarlarda, programlarda ve program ayarlarında sorun yaşayacağım. Çünkü tüm bu saydıklarım, yani rehber arama özellikleri, mesajlar yada kurmuş olduğum programlar ve program ayarlarım Android sürüm 7 ye göre ayarlı çünkü bende şu anda MiUi 11.0.2.0 olsa bile Android 7 üzerine inşaa edilmiş. Ayrıca Mi Max 3 de bulunan sistemden port edilmiş. Her ne kadar ayrı cihazlar gibi görünsede çok benzer, ama yazılım tarafında illaki farklılıklar olacağından dolayı,,,, Sonuç olarak %90 hata alacağım.
Bir diğer sürüm ise
şu konuda olan
MIUI 11 - Redmi Note 4X Mi Room Stabil V11.0.2.0 NCFCNXM
Mi-Room, Xiaomi geliştirme ekibinin çalıştığı MIUI'in resmi Çin versiyonlarına dayanıyor. MIUI'in Çince versiyonları global versiyonlardan daha sık güncellenmektedir, daha ayrıntılı olarak çalışmaktadır ve birçok kritik hatanın ortaya çıkması nedeniyle gereksiz özelleştirmelere aşırı...forum.miuiturkiye.net
pendroz hocamın paylaştığı, başka cihazdan port olmayan yine Android sürümü 7 olan ancak MiUi sürümüne baktığımızda 11.0.2.0 olan versiyon.
Bunun hakkında konuşursak eğer, bu sürüme geçersem yine MiUi 11 deki özellikler bana ekstradan gelecek. Hatta belkide çok istediğim karanlık mod ayarları ve ekran yansıtmada olan ekstra özellikler de gelecek. Ve sonrasında Benim hali hazırda kullandığım Android versiyonum 7 olduğu için ve bu sürümü yüklersem erişeceğim Android sürümü de 7 olacağı için, ne arama özelliklerinde, ne rehberde, ne mesajlarda, ne ayarlarımda, nede daha önce yüklediğim programlarım ve program ayarlarımda da sorun yaşamayacağım.
Kafa karışıklığı kısmına gelecek olursak. Şu aralar benim kafam karışık. Skorpi hocam size ait olan iki konudan birinin linkini vermiş.
Biri zaten sizin belirttiğiniz şu konu
Rehber - TWRP Temizle/Wipe Seçenekleri Kullanımı (Görsel Ekli)
TWRP Temizle (Wipe) Seçenekleri Rehberi Merhaba Arkadaşlar Bu Rehber çoğumuzun severek kullandığı ve rom root işleri le uğraşan arkadaşların olmazsa olmazı olan TWRP adlı Costum Recovery (Düzenlenmiş Kurtarma) aracında cihaz temizleme (Device Wipe) araçları ve seçenekleri hakkında olacaktır...forum.miuiturkiye.net
Skorpi hocamın verdiği ise şu konu
Rehber - TWRP Yedekle/Backup Seçenekleri Kullanımı (Görsel Ekli)
TWRP Yedekle/Backup Seçenekleri Kullanımı Merhaba Değerli Arkadaşlar. Bu rehberde size TWRP adlı kurtarma aracında "Yedekleme/Backup" nasıl yapılır onu anlatacağım. rock~~ Öncelikle "Yedekle/Backup" kısmına nasıl geçildiğini görelim. Karşımıza aşağıdaki gibi seçenekler gelecektir...forum.miuiturkiye.net
ikisi de birbirinden farklı aslında ama ben karıştırmışım.
Tamda anlatmak istediğim gibi anlamışsınız. O halde geriye deneyimlemek kalmış. Yedekleme için farklı araçlar kullanmayı ve alınan yedekleri bilgisayarınıza taşımayı unutmayın. Kolay gelsin.