Merhaba.
Android sürüm değişiklikleri Partisyon düzeyinde değişiklikler yapmaktadır.
Bu nedenle Android sürümünü güncelleyince (9 Pie> 10 Q) doğal olarak tüm veri ve dahili depolama biçimlendirilmek zorunda kalıyor.
Ama android sürümü değilde sürüm içeriği güncelleme (update) içerikli ise dahili depolama ve data içeriği biçimlendirmeden yükleme yapılabilir (Çoğu zaman)
(garanti edilmez)
Diğer taraftan yüklediğiniz Costum Romların (aynı sürüm numaralı romlar olsa bile) ayrı ayrı ekipler tarafından özelleştirilmiş olduğunu ve bu geliştirici ekipler tarafından kendi sistemlerine özgü ince ayarlar yaptıklarını unutmamak gerekir.
Unutmamak gerekir ki bu özelleştirmelerin diğer geliştirici ekiplerin romlarında karşılıkları yoktur.
Bu romlarda yapacağınız ince ayarlamaların "Buid Prop" gibi sistemin bel kemiğini oluşturan dosyalarda değişiklik yaptığını ve aynı sürüm dahi olsa farklı rom yüklemelerinde Bootloop'a düşüleceğini ön görmek gerekir.
Benim hazırladığım Rehberde Genel-Geçer Yordam tarif edilmiştir.
Kaldı ki dikkat ettiyseniz son cihazlara dair resmi TWRP sürümleri gelmemektedir.
Bununda nedenleri arasında Android 10 ve Yeni cihazların daha karmaşık hale gelmesidir.
Bu nedenle yedekleme ve güncelleme konularında sürekli problemler yaşanmaktadır.
Konu sahibi arkadaş, ben ve buradaki diğer tüm arkadaşlar deneyimlerimizi paylaşıyoruz.
Hatalarımız mutlaka vardır.
Siz de deneyimlerinizi bu konular altında yada konu açarak paylaşırsanız ve en doğruya hep birlikte ulaşırız .
Bu arada Konu sahibi arkadaşa sizin vesileniz ile teşekkür edelim.
Burada nacizane hazırladığım bir rehber var. Belki yedekleme konusunda yol gösterebilir. %100 doğru olduğunu iddia etmiyorum.
Bu "kafa karıştırıcı" kısmını tam anlayamadım. Daha açık bir şekilde ifade ederseniz üzerinde tartışabiliriz.
Teşekkür ederim.