Recovery Twrp'den kurtulmak isteyenlere (Fabrika Recovery) // Global Mi Rom içindir.

arslan1010

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan ARSLAN
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
1
Herkese Selamlar,

Bazılarımızda global mi rom yüklü olup ayarlardan gelen güncellemeleri almak isteyenlere kendimce denenmiş ve sonuç almış aldığım xiaomi kendi recovery ekranı sizlerle...

Twrp, Orange fox, Pitch black veyahut Hellas Twrp ekranından aşağıda linki bulunan zip dosyasını install ekranın yükleyin ve reboot sistem yapın.

Cihazı daha sonra kapatın ve ses açma (üst tuş) ile aynı anda telefon açma tuşuna basılı tutun.Şuan cihanızın ayarlardan güncelleme alır ve otomatik olarak yüklenir.Tek dikkat etmeniz gereken durum. ayarlardan sıfırlama yaptığınız durumda imei'niz gidebilir.O yüzden telefon sıfırlama durumunda tekrar Twrp den format data ile ilerleyiniz.

Xiaominin kendi recovery si ekrana gelecek. dokunmatik çalışmaz ve tuşlarla hareket etmeniz gerekiyor. ben denedim beğendim.Tekrar TWRP ekranına dönmek isterseniz.fastboot moduyla geçiş yapabiliyorsunuz.

Recovery'in ekran görüntüsü
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Doğanacak aksilik veyahut problem kendi sorumluluğunuzdadır.

Son düzenleme:

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
İyi de stok rom da twrp yokki

0zaydin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Con Sinov
Cihazım
rn8p (begonia)
Meslek
Öğrenci
Konular
0
edit

Son düzenleme:

chatin_6231

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 15T
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99

"Bazılarımızda global stock rom yüklü olup ayarlardan gelen güncellemeleri almak isteyenlere kendimce denenmiş ve sonuç almış aldığım xiaomi kendi recovery ekranı sizlerle..."

TWRP yüklü cihazlar da güncelleme almaktadır. Güncelleme dosyasını twrp'ye göstererek yükleyebilirsiniz. Kendi recovery ekranı demek her şeyi stok demektir ve bu şekilde kullanılacak bir cihazın bootloader kilidini açmaya bilmem nelerle uğraşmasına gerek yoktur. Yani bu şekilde kullanacak birisi zaten twrp yüklemez. Dolayısıyla böyle bir konuya ihtiyaç duymaz.

"O yüzden telefon sıfırlama durumunda tekrar Twrp den format data ile ilerleyiniz."
TWRP olmadan nasıl TWRP'den ilerlenecek? Önce TWRP yüklenmesi gerekirki insan neden böyle bir ona bir buna geçme ihtiyacı duysun?

"Tekrar TWRP ekranına dönmek isterseniz.fastboot moduyla geçiş yapabiliyorsunuz."
Buna geçiş yapmak demek doğru değil. Geçiş yapmak, zaten mevcut olan seçenekler arasından seçim yapmak demektir. Burada ise yeniden TWRP yüklenmesi gerekmekte. Peyni ekmek yemek gibi recovery ile oynayabilecek kişilerin zaten böyle bir ihtiyaçları olmayacaktır.

Ayrıca kullandığınız roma bağlı olarak sadece recovery değil boot, vmeta gibi başka partisyon dosyaları da önem arzetmektedir. Dolayısıyla tamamen stok roma dönmek isteyen arkadaşların yukarıdaki yönteminiz gibi sorun çıkarabilecek yöntemler yerine eşeği sağlam kazığa bağlayarak sadece stok rom yüklemesi yeterli olacaktır. Böylece Recovery de stok olur, brick ihtimaliniz de yok olur.

Twrp zaten özelleştirilmis recovery hocam

İkiside recovery zaten

Sadece twrp modlanmis olduğu için rom yükleme yedek alma gibi özellikleri var

Bunu bilmeyen birinin yönetici olma ihtimali sizce kaçtır hocam? Kaldı ki twrp nedir, ne işe yarar diye falan sorulmamış. Konuyu açan arkadaşımıza Stok romda twrp olmadığı bilgisi hatırlatılmış. Çünkü olmayan bir recovery ile format işlemi yazmış. Neden böyle bir yanıt verdiniz anlamadım.

0zaydin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Con Sinov
Cihazım
rn8p (begonia)
Meslek
Öğrenci
Konular
0
edit

Son düzenleme:

chatin_6231

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 15T
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bni

Ben hocamızın stock romda twrp yok ki demesine ithafen yazdım hocam
Sizin de bilginiz gibi twrp zaten bir çeşit recovery
Yani konuyu açan arkadaşın attığı stock recovery de twrp ile aynı sey dolaylı olarak
Stok romda Twrp olamaz zaten. Siz neyi anlatmak istiyorsunuz anlamakta zorluk yaşıyorum. Yazdığınızdan, stok romda da Twrp olduğu yönünde bir yanlış anlaşılıyor ki ben sizi bu yanlıştan döndürmeye çalışıyorum. Başka bir anlam da çıkaramıyorum.
Yukarıda da yazdığım gibi recovery'nin ne olduğu, ne işe yaradığı, hangi çeşitleri olduğu gibi Android dünyasının hazırlık sınıfında öğrenilecek konuları yazmanız gereken kişiler şu anda muhatap olduğunuz kişiler değil.

Tekrar yazayım. Bu konudaki yöntem ile recovery 'nizi stok recovery ile değiştirseniz, cihazın bootloop'a girme ihtimali bir yana, format data yapamazsınız çünkü imei gitme ihtimali vardır. Format atmanız gerektiğinde Twrp yüklemeniz gerekir ki o zaman da bu konunun herhangi bir önemi olmadığı ortaya çıkar.
Kısaca stok rom kullanmak isteyen cihazını bootloader, twrp bilmem ne ile boğuşmadan paşa paşa kullanır. Romunu değiştiren birinin de stok recovery ile işi olmaz.

Gullu83

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Rom root
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Grafiker, Office
Konular
1
Ben stock recovery e şöyle geçtim trwp ile sensör hatasından dolayı persist flaş etmem gerekiyor idi tek tuş trwp kurdum oradan rom içindeki dosyayı persist olarak flaş ettim sorun çözüldü gelelim orjinal recovery için de yine stock rom içindeki images klasörü altında recovery olan dosyayı recovery olarak flaş edince orjinal recovery e geçmiş bulunuyor...bilginize sunarım arkadaşlar..

0zaydin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Con Sinov
Cihazım
rn8p (begonia)
Meslek
Öğrenci
Konular
0
Stok romda Twrp olamaz zaten. Siz neyi anlatmak istiyorsunuz anlamakta zorluk yaşıyorum. Yazdığınızdan, stok romda da Twrp olduğu yönünde bir yanlış anlaşılıyor ki ben sizi bu yanlıştan döndürmeye çalışıyorum. Başka bir anlam da çıkaramıyorum.
Yukarıda da yazdığım gibi recovery'nin ne olduğu, ne işe yaradığı, hangi çeşitleri olduğu gibi Android dünyasının hazırlık sınıfında öğrenilecek konuları yazmanız gereken kişiler şu anda muhatap olduğunuz kişiler değil.

Tekrar yazayım. Bu konudaki yöntem ile recovery 'nizi stok recovery ile değiştirseniz, cihazın bootloop'a girme ihtimali bir yana, format data yapamazsınız çünkü imei gitme ihtimali vardır. Format atmanız gerektiğinde Twrp yüklemeniz gerekir ki o zaman da bu konunun herhangi bir önemi olmadığı ortaya çıkar.
Kısaca stok rom kullanmak isteyen cihazını bootloader, twrp bilmem ne ile boğuşmadan paşa paşa kullanır. Romunu değiştiren birinin de stok recovery ile işi olmaz.
tamam hocam
siz mastersiniz

chatin_6231

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 15T
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ben stock recovery e şöyle geçtim trwp ile sensör hatasından dolayı persist flaş etmem gerekiyor idi tek tuş trwp kurdum oradan rom içindeki dosyayı persist olarak flaş ettim sorun çözüldü gelelim orjinal recovery için de yine stock rom içindeki images klasörü altında recovery olan dosyayı recovery olarak flaş edince orjinal recovery e geçmiş bulunuyor...bilginize sunarım arkadaşlar..
Zaten mantık aynı. Tüm recovery'ler ya Fastboot ile Flash recovery dosya.img komutuyla ya da custom recovery yüklü ve izin veriyorsa recovery'nin image yükleme bölümlerinden yüklenebilir.

chatin_6231

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 15T
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
tamam hocam
siz mastersiniz
Onca yazdığımdan sonra eğer siz hala stok recovery yüklü bir telefonda olmayan twrp üzerinden format data yapılabildiğini, stok romlarda twrp olduğunu düşünüyorsanız ben bırakın master'ı stajyer bile olmamışım demektir.

Üst Alt