Merhabalar. Bir sorum olacaktı.
Telefonum: Xiaomi Mi 9T Pro / Recovery: Orange Fox Versiyon: 11.0.1 Stable
Bende backup kısmında new backup dediğimde cache/Boot/dtbo/data/system image/vendor image/persist/recovery/modem/efs/boot logo/vbmeta seçenekleri mevcut. Konunun başında söylenen ve yedeği alınması gereken sistem seçeneği çıkmıyor.
Bu durumda benim data ve system image seçeneklerini mi seçmem gerekiyor? Yoksa sadece data seçeneğini mi?
Birde ben denemek için şöyle yaptım: Data ve system image yedeğini aldım. Daha sonra telefona denemek için başka bir rom kurdum. Sonrasında tekrar yedeğini aldığım roma dönmek için: Format data ve 5 wipe yaptım. Ardından vendor ve romu yükledim.(Gappsli versiyon o yüzden Gapps yüklemedim.)
Rom yüklendikten sonra telefonu açtım kurulumu yaptım ve tekrar Recovery moduna geldim. Aldığım yedekleri yükledim ve her şey (resim vb. geri gelmedi) geri yüklendi.
Yaptığım işlem doğru mudur? Yoksa daha farklı mı almak gerekir yedeği?
Merhaba konu oldukça eskidi.
yeni telefonlarda ve kullandığınız recovery'nin modlu olmasından dolayı farklı içerikle karşılaşmanız normal.
Kısaca özetlemek gerekirse; size yedek olarak asıl gerekli olan data (Veri) yedeğidir. Kullanmakta olduğunuz sistemi ise sıfırdan kurarak daha iyi bir yöntem uygulayabilirsiniz ki siz de bunu yapmışsınız. izlediğiniz yordam doğru.
Aldığınız yedeği mutlaka Pc veya Harici bir depolama alanına taşıyınız. çoğu telefon için dahili depolama alanı formatlanmak zorunda bırakılıyor rom değişim sürecinde.
Not:
. . : : D İ K K A T : : . .
TWRP dahili ve harici depolama alanlarını yedeklemez.
(Resim, Dosya, Doküman, Video, Whatsaap içeriği vb. YEDEKLEMEZ!!!)
İlk mesajda da belirtildiği üzere TWRP(özelde sizin Orange fox) depolama alnını yedeklemez. yani bunları zaten kendiniz farklı bir alana taşımak zorundasınız.
Yedeğinizde dahili depoda olacağından yedekleme işlemini bitirdikten hemen sonra tüm dahili depolamayı farklı bir cihaza veya harici depolama alnına yedeklemeniz gerekmektedir.
Ek olarak depolama alnını yedekleme işleminde pratiklik açısından
bu konuyu gözden geçirebilirsiniz.
Kolay gelsin.