Twrp wipe seçeneklerinde şimdi vendor diye bir şey çıkıyor bu nedir?
Vendor cihaz üreticisinin cihaza ve yazılıma özel dosyalarının bulunduğu alandır.
Download klasörü data bölümünde yer almıyor.
İntarnalstorge(dahili hafıza) üzerinde yer alıyor. Bir nevi pc üzerindeki D bölümü gibi. Data ve System C gibi düşünebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki rom yüklerken wipe yaptığımızda onuda işaretlemek gerekiyor mu?
Eskiden 4 wipe deniyordu şimdi 5 wipe mi olacak ?
Birde bu daha önceden çıkmıyordu. ne oldu anlamadım twrp sürümünden mi oldu acaba?
Hocam anlatım için çok teşekkürler.
Daha önce kullandığım redmi note 2 de hafıza kartı olduğu için resimlerimi yedek apklarımı hafıza kartında saklayıp format atıyordum.
Mi Note 3 e geçtikten sonra hafıza kartı olmaması nedeniyle sürüm yüklemelerinde belgelerimi pcye atıp formattan sonra geri yüklüyordum.
Hocam şunu sormak istiyorum. System+data yaptığımızda download veya dcım gibi whatsapp klasörü de silinmez değil mi ?
Android gelişiyor firmalar yeni yeni özellikler ve önlemler alıyorlar. Böyle düşünelim. Genel olarak silmek gerekmiyor. Zaten üreticiye ait sistem yüklemelerinde kendisi yeniden yükleniyor. Diğer taraftan özelleştirilmiş romlar üretici tabanlı değilse sıkıntı çıkarabilmekte (bu daha çok frimware yükleme ile aşılabiliyor) yinede silmeden önce yedek almak mantıklı olacaktır. Öte yandan özel rom yüklemelerinde "Vendor" silinmeden yükleme denenirse karşı önlem alınmış olunabilir.
Bu güne kadar sadece bir defa sıkıntı çıkardığını anımsıyorum. (gerçi son 6 aydır rom yükleme yapmıyorum. Syberia Os kullandığımdan beri gayet rahatım. Sadece rom güncellemesi gelince yükleme yapıyorum)
Bu vendor seçeneği daha önce çıkmıyordu. Ben bir ayar falan mı açtım yoksa twrp sürümünden mi kaynaklı acaba?
Bende wipe seçeneklerinde çıkıyor?Cihaz güncellemeleri ve Twrp güncellemeleri ile gelir.
Zaten dikkat edilirse format esnasında çıkmayan sadece yedekleme ve bağlama menüsünde görünen bir partisyon.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bu nedenle görmezden gelebilirsiniz. Zaten bu partisyon verilerinin kaynakları paylaşılmaz. Açık kaynak bir alternatif sunulmaz.