Sohbet Türkiye'de PUBG Mobile protestosu!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kayaagokhan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan Kaya
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
152
Geçtiğimiz günlerde PUBG Mobile oyununa yeni bir güncelleme geldi ve yeni güncellemede yeni oyun modları ve objeler bulunuyordu. Yenilikler arasında ise en çok dikkat edilen şey totemler oldu.

Oyunun yeni güncellemesinde Sanhok haritasında ormanın içinde totem olarak bildiğimiz putlar bulunuyor. Putların yanına gittiğimiz zaman ise 'Tap' diye bir seçenek çıkıyor karşımıza. Seçeneği işaretlediğimiz zaman yaklaşık 5 saniye boyunca 'Tapılıyor' yazıyor.

Tapma işlemi bittikten sonra totemler oyunculara yelek, kask, ilk yardım kiti gibi oyun için ekipmanlar veriyor.

Türkiye'de ise bu durum pek hoş karşılanmadı. Bugün '#PubgOynamaOynattırma' şeklinde bir etiket gündeme girdi. Puta tapmanın Türkiye ve İslam dinine uymadığını söyleyen insanlar Pubg oyununu protesto ederek oynanması gerektiği dile getirildi. Duruma karşı Tencent'ten bir açıklama ya da uygulama gelecek mi bilinmiyor.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Geçtiğimiz günlerde PUBG Mobile oyununa yeni bir güncelleme geldi ve yeni güncellemede yeni oyun modları ve objeler bulunuyordu. Yenilikler arasında ise en çok dikkat edilen şey totemler oldu.

Oyunun yeni güncellemesinde Sanhok haritasında ormanın içinde totem olarak bildiğimiz putlar bulunuyor. Putların yanına gittiğimiz zaman ise 'Tap' diye bir seçenek çıkıyor karşımıza. Seçeneği işaretlediğimiz zaman yaklaşık 5 saniye boyunca 'Tapılıyor' yazıyor.

Tapma işlemi bittikten sonra totemler oyunculara yelek, kask, ilk yardım kiti gibi oyun için ekipmanlar veriyor.

Türkiye'de ise bu durum pek hoş karşılanmadı. Bugün '#PubgOynamaOynattırma' şeklinde bir etiket gündeme girdi. Puta tapmanın Türkiye ve İslam dinine uymadığını söyleyen insanlar Pubg oyununu protesto ederek oynanması gerektiği dile getirildi. Duruma karşı Tencent'ten bir açıklama ya da uygulama gelecek mi bilinmiyor.

Bunu yapmaları çok saçmaydı. Bu oyunu farklı inanca sahip insanlar oynuyor. Nasıl ramazan etkinliğinde başkasının inancına zarar verecek bir şey bulunmuyorsa bunda da bulunmamalıydı. Ha gidipte tap tuşuna basmazsınız olur biter ama yine de saçma olduğu gerçeğini değiştirmez:)

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Biz basmayız zaten tap tuşuna ama çocuklara bunu nasıl anlatacaksınız?

semender44

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
RS
Konular
19
Nerden bilebilirizki. Belkide oyun yapımcıları pagandır. envy~~
Aslında bence konuyu böyle büyütmek ekmeklerine yağ sürmektir. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.

recepsabanramazan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ertuğrul
Cihazım
mi band 3
Konular
0
Arkadaşlar bu oyun artık sınırlarını aşmıştır ve arkasında farklı bir niyetin olduğunu belli etmiştir. Biz müslümanız ve PUTA TAPMAYIZ ! yeni sürümle gelen PUTA tapma ayinini kınıyorum ve oyunu siliyorum. İnanmayanlar için kanıt.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

vahcet12

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
2
Pubg Global bir oyun olmasının yanı sıra ne müslümanlar tarafından yapılan nede müslümanlar tarafından yönetilen bir oyundur. Farklı milletlere hitap edebilmek adına zaman zaman bir sürü yeniliğe gitmiştir.
Ramazan ayında hediyeleri hava kaparken, Osmanlı kıyafetleri giyip ortalıkta pıngır pıngır dolanırken kimsenin sesi çıkmıyordu :)
Size tap diyen yok. Çekin Kar98'i, takın 8xi çökün pusuya. Baktın tapıyorlar yapıştırın kafalarına kafalarına :D
Dert etmeyin bu kadar. Elhamdülillah müslüman olarak şahsen yadırgamadım ve üstüme alınmadım. Çünkü ben gidip oradan drop almayacağım. Benim Ramazan ayımı oyuna yansıtıyorsa başka dinin görüşlerinide yansıtmaları gayet normal.

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Kullanılan üslup dolayısı ile kullanıcı uyarı cezası almıştır
Arkadaşlar bu oyun artık sınırlarını aşmıştır ve arkasında farklı bir niyetin olduğunu belli etmiştir. Biz müslümanız ve PUTA TAPMAYIZ ! yeni sürümle gelen PUTA tapma ayinini kınıyorum ve oyunu siliyorum. İnanmayanlar için kanıt.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Bunun sadece oyun olduğunu biliyorsun dimi, ayrıca slm.ycl02 arkadaşımız söylediği gibi islam aid etkinlikler yapılırken sorun yok fakat diğer inanclara aid bir etkinlik yapıldığın da mı sorun oluyor? Oyunu zorla oynatmıyor adamlar ister oynarsın ister oynamazsın. Destiny97 kardeşim çoçuk "tap"a basıyor diyorsun, çoçuğ elinde oyunu oynata bilecek bir cihaz varsa ve de internete erişimi varsa, çoçuk ister put yapma videosu açar izler isterse de satanizt ayinler izlər o cihazla istediyi her şeye her bilgiye ulaşa bilir, ha istemiyosan vermiyeceksin çocuğa o cihazı. Çoçukların diğer inanclar hakkında bilgi edinmesinin neresi kötü? Kim neye isterse ona da inanır hiç kimse karışamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt