Ben o kadar zaman bekledim yazdım başvurdum net bir şey söylemediler. Sırf buna ve şu deprem zamanı yaşanan kesintiye kızdığımdan farklı bir operatore geçtim (memnun değilim), şimdi bunlar özelliği aktif etmişler bravo...
Hocam özelliği aktif ettiler ama çok az cihaz destekliyorlar.
Ben redmi note 7 kullanıyorum. Volteyi bir şekilde açtım başka bir cihaza vs takip aktif edip bu cihaza takma felan. Sonra 2 kod girip telefona ayarlardan volte ve vowifi ayarını aktif etme işini yaptım. Bu şekilde volteyi etkinleştirebilmiştim lakin vowifi için böyle birşey olmadı ne yaptıysam çalışmadı.
Bende Türk telekoma şikayet kaydı oluşturdum. Bana cihazınız bu özelliği desteklemiyor yazdılar. Bende geri mesajımda cihazın özelliği desteklediğinin kanıtlarını attım. Buna rağmen yine eski attıkları mesajı kopyala yapıştır yapıp yolladılar. Benim istediğim ilerisi için cihaza destek vermelerini istememdi. Bende sinirlendim cimer e btk ya şikayet ettim direk. Diğer firmaların 2 sene önce açtıkları özelliği yeni açıyorlar onda da çok az cihaz destekliyorlar kendileri. Diğer farklı yöntemler ile denedim etkinleştiremedim bir türlü. Taahhütüm olmasaydı çıkacaktım ama taahhüt bitene kadar mecbur beklemek zorundayım. Vodofone redmi note 7 için volte/vowifi desteği veriyor tam olarak. Ona geçmeyi düşünüyorum.
Turkcell hattım da var çift hat kullanıyorum onda da bu konuyla ilgili mesaj attım onlar biz operatör olarak cihazınızı desteklemiyoruz tarzı bir mesaj attılar türk Telekom direk diyor ki cihazda bu özellik yok. Volte pek değil de bence vowifi çok önemli bir özellik. Fakat maalesef birçoğumuzun cihazı desteklemesine rağmen kullanamıyoruz. özellikle Türk telekomun çekim gücü diğer operatörlere göre biraz daha düşük olduğu için lazım oluyor.