Konu başlığı konuya hiç uymamış hocam biçimsiz olmuş. Maksadını aşmış bence çirkin olmuş. Başkasının söylemiş olması sizi masum yapmaz.
O asıl söyleyen kişi "domuz eti yemiyorlar protein almıyorlar ondan böyleler, din yüzünden vb" diyede engin zekasını! göstermişti.
Pandemi konusu akıl sağlığı için hele apttalık ölçümü için kullanılamaz. Süper güçlerin durumu ortada onlardada herkes aptalmı yoksa? Koca Great Britan nasıl saçmaladı görmedinizmi. Bize bir şey olmaz tedbire gerek yok diyerek. Amerikadaki durum ortada binlerce ölen var adamlar sokağa çıkarız bizi kısıtlayan mecliside silahla basarız dedi ve hakikatende bastı. Halktan feylesofça hareket etmesini bekliyorsunuz. Sıradan insanlar halklar hiçbirzaman filozof olamaz hepsi erdemlice hareket etmez. Herzaman akıllıca hareket edemez. Ona bakarsanız pandemiden önce basit bir futbol maçında insanların kitleler halinde yaptıklarını aptallıkla açıklayabilirmiyiz. Eğitimle açıklanabilirmi? O galatasaraylımı fenerlimi birini bıçaklamışlardı birini dövmüşlerdi şüpheli akademisyendi. Şimdi aptalmı oluyor?
Şuna emin olunuz. Net şekilde söylüyorum. Herkesin yüzüne maskeyi çiviyle çaksanız, herkesi evine hapsetseniz aylarca çıkarmasanız bile bu salgından kurtulamazsınız. Şiddeti biraz düşebilir ama sıfırlamak mümkün değildir.
İnsanların yeterince ciddiye almadığı doğrudur. Bu onları yetiştirme ve verdiğiniz eğitim ile alakalıdır.
Benim önerim şudur. Kimseye bakmayın siz. Kendi tedbirinizi alın. Maske takmak çokmu zor. Hadi önce bulunamıyordu yav şimdi forum premium üyeliğinden ucuz ha!!!
Dışarıya çıkacaksanız maske bir başına yetmez bir zahmet eldivende takın. Bırakın başkaları ne yaparsa yapsın.