- Adım
- SERDAR
- Cihazım
- POCO X3 NFC
- Meslek
- Ev Erkeği
- Konular
- 104
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki uzun oldu ama kusura bakmayın bir uzman sorusu daha,bu durumda Twrp yi yükledikten sonra yukardaki romu yükledim roota geldi,kapattım veya kapamadım rootu ama bir müddet sonra "Global/stock/fabrika romda twrp nin kalıcı olması için root (magisk) şart. "Bu romlardan birini yüklersem anladığım kadarı ile root gidip,twrp gidip standart yüklemenin geleceği ve sadece bootloaderin açık kalacağını düşünüyorum.Bu durumda da ilk Twrp yüklenme durumuna dönüyor olacağız anladığım mantıkla.
Doğru mu düşünüyorum.Tekrar teşekkürlerimle..
Tek tek yazacağım dikkatlice okuyun....
BL kilit açıldı ve Twrp kurulumu yaptığınızda telefonunuzda Global/stock/fabrika rom olduğu için MECBUR root (magisk) yüklemek zorundasınız. (Twrp kalıcı olması için)
Twrp kurulumundan ve root işleminden sonra cihaza CUSTOM rom yüklerseniz ( eu,mi-globe,revos,masik vs) root atmanıza gerek yok ve TWRP silinmez.
Ama custom romdan sıkılıp geri Global/stock/fabrika roma geçiş yaptığınızda root (magisk) yükleme yapmazsanız Global/stock/fabrika rom yükledikten sonra TWRP silinir.
Custom rom geçişlerinde TWRP silinmez, BL kapanmaz.
Global/stock/fabrika romu TWRP üzerinden atarsanız/yüklerseniz ve root (magisk) yüklemez iseniz TWRP silinir, BL kapanmaz.