Yardım Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu hk.

calderon61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismet
Cihazım
mi 8
Konular
38
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10.3.4 kararlı global versiyon
Telefon Modeli
mi 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar merhaba,
3 aylık mi 8 telefonumda ilk aldığımda nokta kadar bir leke vardı. Tabi bu lekeyi ekran koruyucu altında toz sandım. Bu mor leke 3 aylık süreçte büyüdü ve yayıldı 2 cm kadar oldu. Sanırım Ölü piksel. telefonu hiç düşürmedim çizik bile yok.Telefonu win telekom genpa yani Tr garantili almıştım. Sorum şu servise veripte tamir gören telefon istemiyorum. Hiç servise vermeden Tüketici hakem heyeti ile kanunda belirtilen 6 aylık arızalar için ayıplı mal olarak birebir değişim isteyebilirmiyim yoksa illa servise vermem mi gerekir. Bu konuda yardım rica ediyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleme:

FurkanKaan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 9T
Konular
3
Ürün alındıktan 6 ay içinde çıkan her şey için direk hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz servise falan göndermenize gerek yok yani. Eğer 6 ay geçmişse servis kontrolü gerekir (bu kısım ek bilgi)

calderon61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismet
Cihazım
mi 8
Konular
38
Peki birebir değişim olur mu ? Para iadesi istemiyorum çünkü 3333TL ye almıştım şimdi o fiyata alamam

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Peki birebir değişim olur mu ? Para iadesi istemiyorum çünkü 3333TL ye almıştım şimdi o fiyata alamam
Benim bildiğim kadarıyla haekm heyeti birebir değişim kararı verirse. Mecbur veriyorlar

FurkanKaan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 9T
Konular
3
Hakem heyetinde yapabileceğiniz 3 şey var bunlar; birebir değişim, para iadesi ve ücretsiz parça değişimi. Hakem heyeti sizim dilekçede talep ettiğiniz şeyi yapmakla mükelleftir örneğin birebir değişim yada parça değişimi gibi. Lakin üst model talep edemezsiniz eğer üst model isterseniz para iadesi talep edin gelen para ile üst modeli alabilirsiniz. Ayrıca ölü pikselden şüpheleniyorsanız ve bunu ispat edebilirseniz tavsiyem direkt olarak para iadesi almanız olur. Ölü pikseller kronik sorun olarak ele alınır.

İbrahim474

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
16
Öncelikle başvuru da karşı taraftan savunma istenir.
Siz servise gönderin önce

FurkanKaan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 9T
Konular
3
Direkt servise gönderilmesi güzel bir fikir ama Samsung, LG, Sony gibi firmalar garantiye gönderilen tüm cihazları sorgusuz sualsiz parça değişimi yapıyorlar buna şahsım şahit oldu(yanında parça değişimi istemediğimi dair dilekçe göndermeme ve telefonla arayıp bilgi vermem rağmen). Hakem heyeti burada bir emniyet sübabı görevi görüyor. Servise göndersenizde göndermesenizde 4/5 ay (max 6 ay) içerisinde bir sonuca varılamayacağı için bırakın hakem heyeti yönlendirsin. Ne firmalar ne servisleri son kullanıcıyı düşünmezler. Tabi karar sizin.

calderon61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismet
Cihazım
mi 8
Konular
38
Hakem heyetinde yapabileceğiniz 3 şey var bunlar; birebir değişim, para iadesi ve ücretsiz parça değişimi. Hakem heyeti sizim dilekçede talep ettiğiniz şeyi yapmakla mükelleftir örneğin birebir değişim yada parça değişimi gibi. Lakin üst model talep edemezsiniz eğer üst model isterseniz para iadesi talep edin gelen para ile üst modeli alabilirsiniz. Ayrıca ölü pikselden şüpheleniyorsanız ve bunu ispat edebilirseniz tavsiyem direkt olarak para iadesi almanız olur. Ölü pikseller kronik sorun olarak ele alınır.
para iadesi alsam aynı ürünü aynı fiyata alamam. sıfır aynı üründen olsada olur.