Yardım TP-link 9970 modem hakkında.

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.3.2.0
Telefon Modeli
Mi9t pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar TP link 9970 modem kullanıyorum.. Kablosuz kullanımda, kabloluya göre 20 30 mbit hız düşüşü yaşıyorum. Yaptığım araştırmalara göre modem de yapılan bazı değişikliklerle WiFi çekiminin arttırılabilir olduğunu gördüm. Bu modemi kullanan, tecrübe eden, bana fikir verebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.

oguz494

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Ekonomist
Konular
36
Arkadaşlar TP link 9970 modem kullanıyorum.. Kablosuz kullanımda, kabloluya göre 20 30 mbit hız düşüşü yaşıyorum. Yaptığım araştırmalara göre modem de yapılan bazı değişikliklerle WiFi çekiminin arttırılabilir olduğunu gördüm. Bu modemi kullanan, tecrübe eden, bana fikir verebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.
Hocam modem arayüzünden ayarlama yapabilirsiniz ancak çok bir şey değişeceğini düşünmüyorum sorununuzun uzun vadeli çözümü router'dir.

Oyla:

kron0S

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi9
Konular
3
İnternet paket hızınızı paylaşabilir misiniz?

WiFi ayarlarında kablosuz modu "N only" olarak seçip sinyali daha uzun mesafelere iletmek için bant genişliğini 40 MHz olarak seçebilirsiniz. 40 MHz mevzusu konumdan konuma, sinyal karmaşıklığına göre değişiklik gösterebiliyor. Test edip sonuçları görmek gerekiyor.

802.11n modu hem alanı genişletir hem de daha yüksek hızlara çıkılabilmesini sağlar. Kablosuz dosya aktarımında (örneğin bilgisayardan televizyona video aktarımı) fark görülebilir.

Diğer yandan kanal mevzusu da önemli. Yoğun olmayan bir kanal daha iyi sonuçlar verebilir.
En çok kullanılan 1, 6, 8, 11 kanallarını tek tek deneyip sonuçları karşılaştırın.

TP-Link'te iletim gücü ayarı da olması gerekiyor gelişmiş seçeneklerde. %100 yapın.

75 mbps ve üstü hızları daha temiz bir şekilde kablosuz cihazlara taşımak istiyorsanız 5GHz bandını destekleyen modeme geçmeniz gerekiyor.

Oyla:

Ottoman28

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 15
Konular
127
Aşağıdaki uygulamayı telefonunuza inidirip en az kullanılan ve sağlıklı olan Wifi kanalını bularak modem üzerinden seçin hocam. Ben 13 yaptım ve TürkNet 35 olan paketimde 32/33 hız alıyorum ;)

Oyla:

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
75mbit hızım var. Tele
İnternet paket hızınızı paylaşabilir misiniz?

WiFi ayarlarında kablosuz modu "N only" olarak seçip sinyali daha uzun mesafelere iletmek için bant genişliğini 40 MHz olarak seçebilirsiniz. 40 MHz mevzusu konumdan konuma, sinyal karmaşıklığına göre değişiklik gösterebiliyor. Test edip sonuçları görmek gerekiyor.

802.11n modu hem alanı genişletir hem de daha yüksek hızlara çıkılabilmesini sağlar. Kablosuz dosya aktarımında (örneğin bilgisayardan televizyona video aktarımı) fark görülebilir.

Diğer yandan kanal mevzusu da önemli. Yoğun olmayan bir kanal daha iyi sonuçlar verebilir.
En çok kullanılan 1, 6, 8, 11 kanallarını tek tek deneyip sonuçları karşılaştırın.

TP-Link'te iletim gücü ayarı da olması gerekiyor gelişmiş seçeneklerde. %100 yapın.

75 mbps ve üstü hızları daha temiz bir şekilde kablosuz cihazlara taşımak istiyorsanız 5GHz bandını destekleyen modeme geçmeniz gerekiyor.
75 mbit hızım var, kablolu 70 alıyorum, WiFi ile 40 max 45.. Sadece bir oda yana geçince, bu 15 20 lere düşüyor. Akıl alır gibi değil bu kadar düşmesi. Hız iletim gücü diye bir seçenek bulamadım. Kanalları tek tek değiştirip denedim. En iyi 13 de aldım.. Ama bu kanalda da ciddi hız kaybı mevcut.
Ottoman hocamın dediği uygulama ile kanalı bulup o şekilde bakacağım. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Oyla:
Üst Alt