Benim de şuan vazgeçilmezin swiftkey, yapay zekayla tahmin şeylerini iyileştirdim zamanla; ayrıca bir şeyi silmek için klavyenin herhangi yerinden sağdan sola doğru kaydırınca silmesi büyük kolaylık, alışınca başka klavyelerde olmaması büyük eksiklik geliyor
kaydırarak silme özelliği Touchpal'da da var
T9 olması zaten kral bir avantaj. Basacağın harf alanı daha da genişlediği için klavye hatası ortadan kalkıyor ve daha hızlı yazabiliyorsun
1- Emoji desteği
2- Kelime tahmini
3- yeni kullanıcı kelimelerine eklemede rahatlık. Mesela Bursa'nın kelimesi sözlükte yok diyelim
bunu yazdım ve boşluğa bastım. Sözlükte yok diye uyarı verdi
"Bursa'nın" mı yoksa "bursa'nın" mı diye eklensin diye uyarı veriyor
yani büyük harf ile başlayıp başlamama tercihi yapılabiliyor.
ben bundan sonra " ' " kesme işareti ile uğraşmadan rahatça Bursa'nın kelimesini yazabilirim
Bunun için tuşlarda sırasıyla 28772646 ya basınca istediğim yazılacak
4- Klavye boyutlandırılabiliyor
5- Klavye düzenleri arasında
tek el modu, normal mod, Kesik mod (Sadece qwerty de gerçerli / klavyenin ortasında tuş yok sağ ve sola ayrılmış harfler)
ayırma modu (klavye altan ayrılır ve ekranda istediğin yere sürüklenebilir)
6- Pano ( kopyalanan yazı panoya kaydedilip silinmedikte istenilen zaman hazır olarak yapıştırılabiliyor)
ne bileyim alışmak da değil kullanım daha rahat. Swiftkey, tt9 klavye, gokeyboard yüklü deneyimlemiş olan birisi olarak söylüyorum
mesela tt9 klavye severleri de var ama o klavyede kullanıcı sözlüğü yedeğini geri almada 1000 kelime sınırı var
touchpalda bu sınırlama da yok yedekleme ve geri yükleme rahat