Rehber Telefonum Suya Düştü, Ne Yapmalıyım?

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Herkese merhaba değerli miuiturkiye.net üyeleri.

Bu gün sizlere “Eğer telefonunuz suya düşerse ne yapmalısınız?” konusunda bilgiler paylaşacağım.

Öncelikle yapılmaması gerekenlerden başlamayı düşünüyorum :) Küçük bir liste yapmak gerekirse;

1. Telefonu kesinlikte şarja takmamalı, açmaya çalışmamalısınız.
2. İçindeki su çıksın diye kesinlikle saç kurutma makinesi v.b. üfleme yapan cihazlar kullanmamalısınız.
3. Cihazı pirince yatırıp beklememelisiniz.

Eminim bir çoğunuz şu anda ben bunları yaptım diyordur. Üzülerek söylemeliyim ki, evet, hata yaptınız.

En fazla yapılan bu 3 hatayı gördükten sonra yapılması gerekenlere geçelim.

1. Cihaz sökülebiliyorsa söküp batarya bağlantısını çıkarmalısınız. Sökülemiyorsa ve hala çalışır durumdaysa telefonu kapatmalısınız.
2. Cihazı en yakın sağlık kuruluşuna götürmelisiniz. Unutmayın, erken müdahale hayat kurtarır.
3. Yakınınızda bir telefoncu vs yok mu? Arkadaşlarınız yardımıyla youtube dan telefon modelinizin söküm videolarına bakıp sökmeli ve o bataryayı kesinlikle ayırmalısınız.
Not: Telefonumuz poco f1 olsun, youtube a poco f1 disassembly yazarsanız direkt söküm videolarına ulaşırsınız.
4. Telefonu söktünüz, yakınınızda telefoncu da yok. Batarya bağlantısını ayırdıktan sonra sıvının durumunu kontrol edin. Nerelere kadar girmiş? Sonrasında ise;

Mümkünse anakartı kasadan ayırın. Sıvıyı temizleyin ve ardından anakartı pirince yatırın.

Eğer bu yazanları harfiyen uygularsanız cihazınız hayata dönecektir.

Unutmayın, ne olursa olsun telefoncu bulmak 1. önceliğiniz olsun.

Herkese iyi forumlar...

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Nem buhar su bu üçünü algılamak gerekli öncelikle. Su sıvı haldedir, nem havada bulunue, buhar da suyun gaz halidir. Pirinç temas ettiği suyu çeker, havadaki nemi, buharı çeker. Peki temas edemediği suyu nasıl çekecek? Yani nem su değildir. Su buharlaşması için kaynaması gerekir. Su anakart üzerinde kalır.
Karatay'ın herkesin ilk aklına gelen tıbbi değerlendirmeleri alt üst ettiği gibi, siz de suya düşen telefonla ilgili ilk akla gelen yapılacaklar listesini toz duman ettiniz.
:)

Oyla:

AngaralıZihni

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zihni
Cihazım
Mi 6
Meslek
Emekli Banka Müdür
Konular
10
benim mi 6 cihaz 2 kez suya düştü halen çalışıyor şükür. suya düşürmek performansta düşüş yaşatırmı bilmiyorum

Oyla:

tprkgks

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
toprak göksu
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
merhaba, note 8 telefonda dahili batarya var. Bu durumda telefonu nasıl kapatacağız. Güç tuşu ve ses yükseltmeye aynı anda basıyorum. telefon yeniden başlıyor ancak kapanmıyor. hiç dokunmadan pirince yatırıp şarjının bitmesini mi beklemeliyim? teşekkürler

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
merhaba, note 8 telefonda dahili batarya var. Bu durumda telefonu nasıl kapatacağız. Güç tuşu ve ses yükseltmeye aynı anda basıyorum. telefon yeniden başlıyor ancak kapanmıyor. hiç dokunmadan pirince yatırıp şarjının bitmesini mi beklemeliyim? teşekkürler
Telefoncuya koşarak gitmelisiniz

Oyla:

tprkgks

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
toprak göksu
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
yorumunuz için teşekküler. Ancak şuan bulunduğum yer ve şartlar buna hiç uygun değil. En yakın 2 gün sonra gidebiliyorum. En azından telefonu kapatmanın bir yolu yokmu acaba? Yada şarjı azdı bitmesini beklerken yapabileceğim birşey yokmudur?

Oyla:

Erkamak

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi not 8
Konular
1
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Herkese merhaba değerli miuiturkiye.net üyeleri.

Bu gün sizlere “Eğer telefonunuz suya düşerse ne yapmalısınız?” konusunda bilgiler paylaşacağım.

Öncelikle yapılmaması gerekenlerden başlamayı düşünüyorum :) Küçük bir liste yapmak gerekirse;

1. Telefonu kesinlikte şarja takmamalı, açmaya çalışmamalısınız.
2. İçindeki su çıksın diye kesinlikle saç kurutma makinesi v.b. üfleme yapan cihazlar kullanmamalısınız.
3. Cihazı pirince yatırıp beklememelisiniz.

Eminim bir çoğunuz şu anda ben bunları yaptım diyordur. Üzülerek söylemeliyim ki, evet, hata yaptınız.

En fazla yapılan bu 3 hatayı gördükten sonra yapılması gerekenlere geçelim.

1. Cihaz sökülebiliyorsa söküp batarya bağlantısını çıkarmalısınız. Sökülemiyorsa ve hala çalışır durumdaysa telefonu kapatmalısınız.
2. Cihazı en yakın sağlık kuruluşuna götürmelisiniz. Unutmayın, erken müdahale hayat kurtarır.
3. Yakınınızda bir telefoncu vs yok mu? Arkadaşlarınız yardımıyla youtube dan telefon modelinizin söküm videolarına bakıp sökmeli ve o bataryayı kesinlikle ayırmalısınız.
Not: Telefonumuz poco f1 olsun, youtube a poco f1 disassembly yazarsanız direkt söküm videolarına ulaşırsınız.
4. Telefonu söktünüz, yakınınızda telefoncu da yok. Batarya bağlantısını ayırdıktan sonra sıvının durumunu kontrol edin. Nerelere kadar girmiş? Sonrasında ise;

Mümkünse anakartı kasadan ayırın. Sıvıyı temizleyin ve ardından anakartı pirince yatırın.

Eğer bu yazanları harfiyen uygularsanız cihazınız hayata dönecektir.

Unutmayın, ne olursa olsun telefoncu bulmak 1. önceliğiniz olsun.

Herkese iyi forumlar...
Merhaba saydığınız 3 kusurlu hareketin hepsini yaptım. Sonra telefoncuya götürdüm oda söküp temizlemiş cihaz çalışıyor titreşim vs veriyor ama ekrana görüntü gelmiyor ekran filminin takıldığı soketin köşesinde ve filmin ayni köşesinde küçük bir defarmasyon görünüyor ama oksitlenme vs değil bunla alakalı problem olabileceğini düşünüyorum telefonunun bir hatasından kaynaklı olabilir mi acaba

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Merhaba saydığınız 3 kusurlu hareketin hepsini yaptım. Sonra telefoncuya götürdüm oda söküp temizlemiş cihaz çalışıyor titreşim vs veriyor ama ekrana görüntü gelmiyor ekran filminin takıldığı soketin köşesinde ve filmin ayni köşesinde küçük bir defarmasyon görünüyor ama oksitlenme vs değil bunla alakalı problem olabileceğini düşünüyorum telefonunun bir hatasından kaynaklı olabilir mi acaba
Geçmiş olsun hocam, Allah rahmet eylesin

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
O deformasyonun incelenip yapılabiliyorsa tamir edilmesi gerekli

Oyla:
Üst Alt