- Adım
- Baki
- Cihazım
- OnePlus 7T Pro
- Meslek
- Öğrenci
- Konular
- 62
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Herkese merhaba değerli miuiturkiye.net üyeleri.
Bu gün sizlere “Eğer telefonunuz suya düşerse ne yapmalısınız?” konusunda bilgiler paylaşacağım.
Öncelikle yapılmaması gerekenlerden başlamayı düşünüyorum Küçük bir liste yapmak gerekirse;
1. Telefonu kesinlikte şarja takmamalı, açmaya çalışmamalısınız.
2. İçindeki su çıksın diye kesinlikle saç kurutma makinesi v.b. üfleme yapan cihazlar kullanmamalısınız.
3. Cihazı pirince yatırıp beklememelisiniz.
Eminim bir çoğunuz şu anda ben bunları yaptım diyordur. Üzülerek söylemeliyim ki, evet, hata yaptınız.
En fazla yapılan bu 3 hatayı gördükten sonra yapılması gerekenlere geçelim.
1. Cihaz sökülebiliyorsa söküp batarya bağlantısını çıkarmalısınız. Sökülemiyorsa ve hala çalışır durumdaysa telefonu kapatmalısınız.
2. Cihazı en yakın sağlık kuruluşuna götürmelisiniz. Unutmayın, erken müdahale hayat kurtarır.
3. Yakınınızda bir telefoncu vs yok mu? Arkadaşlarınız yardımıyla youtube dan telefon modelinizin söküm videolarına bakıp sökmeli ve o bataryayı kesinlikle ayırmalısınız.
Not: Telefonumuz poco f1 olsun, youtube a poco f1 disassembly yazarsanız direkt söküm videolarına ulaşırsınız.
4. Telefonu söktünüz, yakınınızda telefoncu da yok. Batarya bağlantısını ayırdıktan sonra sıvının durumunu kontrol edin. Nerelere kadar girmiş? Sonrasında ise;
Mümkünse anakartı kasadan ayırın. Sıvıyı temizleyin ve ardından anakartı pirince yatırın.
Eğer bu yazanları harfiyen uygularsanız cihazınız hayata dönecektir.
Unutmayın, ne olursa olsun telefoncu bulmak 1. önceliğiniz olsun.
Herkese iyi forumlar...