Yardım Telefona ulaşılamama sorunu

yunus özyürek

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yunus
Cihazım
s9
Konular
0
Yurtdisi. Turk telekom. İlk ayari yaptiktan sonra, simkart ayarlarinda 3 secenek cikiyor. 4.5g/ 3g/2g diye. 4.5g oncelikliyi sectikten sonra gerisini cok onemli degil. Bu sekilde 2 telefonda sorun cozuldu merak etmeyin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cevap için teşekkürler.peki hattınız Türk Telekom muydu?

Peki sonra kontrol ettiniz mi ?seçilen ağ turu kalıyor mu?yoksa ilk baştaki yani kendi orijinal ağ tirune mi dönüyor .
kontrol ettim. Duruyor. Fakat ilk ayarlari yaptiktan sonra imkart ayarlarinda 4.5g oncelikli/ 3g oncelikli / 2g öncelikli diye secenek cikiyor. 4.5g öncelikli yi secip yeniden baslatmazsaniz, ilk ayarlar orjinale donuyor. Kalici olmuyor

Son düzenleme:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Cevap için teşekkürler.peki hattınız Türk Telekom muydu?

Peki sonra kontrol ettiniz mi ?seçilen ağ turu kalıyor mu?yoksa ilk baştaki yani kendi orijinal ağ tirune mi dönüyor .
kontrolünü yaptım diye hatırlıyorum seçilende kalmıştı galiba.
cihaz yurt içimi yurt dışımı
farketmiyor biraz bakındım nette yurtiçinde de oluyor. ama şuana kadar gördüklerim telefon geçen sene çıkmasına rağmen şikayetlerin son bi kaç ayda olması. hatta bunu araştırmak için şuan foruma girdim 10s konusunda ki yorumları ve konulara bakacağım

Yurtdisi. Turk telekom. İlk ayari yaptiktan sonra, simkart ayarlarinda 3 secenek cikiyor. 4.5g/ 3g/2g diye. 4.5g oncelikliyi sectikten sonra gerisini cok onemli degil. Bu sekilde 2 telefonda sorun cozuldu merak etmeyin

kontrol ettim. Duruyor. Fakat ilk ayarlari yaptiktan sonra imkart ayarlarinda 4.5g oncelikli/ 3g oncelikli / 2g öncelikli diye secenek cikiyor. 4.5g öncelikli yi secip yeniden baslatmazsaniz, ilk ayarlar orjinale donuyor. Kalici olmuyor
birde bunu deneyelim

Son düzenleme:

ibrhmafsn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 11
Meslek
Bilişim
Konular
14
ustam cihazda repair vb yapıldımı o yuzden yardımcı olacam sana

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
ustam cihazda repair vb yapıldımı o yuzden yardımcı olacam sana
bana mı yazdınız yoksa diğer arkadaşa mı?

telefon az önce yanımdaydı biraz deneme yaptım. 4g de iken volte aktif olmadığı için ttelekom hatta 3g çekiyor . bu çekme galiba ağır yavaş kalıyor telefon 3g çekiyor ve o sırada arayan kişiye meşgül düşüyor sonra telefon tekrar 4g ye alıyor. bu döngü birisi aradığı sürece devam ediyor. sorunun nedenlerinden birisi galiba bu. volte aktif etmek için mesaj atınca klasik telefon uyumlu değil mesajı. 3g de veya 2g de şimdilik sorun yok. telefonu kurcalarken dikkatimi çekmişti üst kısımda geçişler sırasında hattın kesik kalma süresi 1-2 sn daha uzundu sanki.

şimdilik emin değilim 3g de sorun çıkarmazsa eğer 4g öncelikli kullanımda sorunun nedeni telefonun 3g ye çekerken yavaş kalması . 1 defa çalıp sonrasında ulaşılamıyor diyor çünkü. yarın volte yi açmayı deneyecem başka bi telefona takarak bu sürede 3g de aynı sorun yaşanmazsa tabi. yaşansa dahi denemekte fayda var volte (aynı zamanda hattın sabit 4g de kalması) belki sorunsuzdur ve duruma çözüm olabilir.

sorun yaşayanlar yazdıklarımı dikkate alarak evde iphone veya başka üst model repair olmayan olan herhangi bi telefona sim kartlarını takıp 5555 VOLTE yazarak olumlu mesaj dönüşü ile deneme yapabilir. Volte aramalarında arama esnasında HD kayıtlarda "volte" yazısı yan kısımda yazar. şimdilik benim deneme imkanım yok, en erken yarın.

Son düzenleme:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Yukarıda yazdığım yöntemi denedim şuan için sorun çözülmüş gibi görünüyor 1-2 günlük testle tam sonucu yazarım

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Sizden hbr bekliyorum tşk ederim
şuana kadar sorun olmadı dün akşamdan beri. hattın 4g çekmediği nadir yerlerde sorun olabilir belki. volte açıp 4g de sürekli kalması sağlanınca sorun yaşanmıyor. 3g de olan sorunlarda belki operatör kaynaklıdır 3g yatırımı yapılmıyor sonuçta.

meddah58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tayfun
Konular
12
şuana kadar sorun olmadı dün akşamdan beri. hattın 4g çekmediği nadir yerlerde sorun olabilir belki. volte açıp 4g de sürekli kalması sağlanınca sorun yaşanmıyor. 3g de olan sorunlarda belki operatör kaynaklıdır 3g yatırımı yapılmıyor sonuçta.
Bir kez daha üzerinden geçelim neler yaptınız ?
Sadece volte mi açtınız diğer ayarlar bir şey yaptıniz mi?

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Bir kez daha üzerinden geçelim neler yaptınız ?
Sadece volte mi açtınız diğer ayarlar bir şey yaptıniz mi?
Volte açtım sadece. Bu sayede arana gelince telefon 4 g den 3 g ye çekmedi kendini

Üst Alt