Soru Telefon Tavsiyesi

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76
Hocam bir tek az önceki değerli hocamdan batarya hakkında kötü bir yorum duydum. Onun dışında herkes cihazın bataryasını beğeniyor. Ben de düşük parlaklıkta kullanırım ve pek oyun oynamam. Benim aklıma bir iki şey daha takıldı. Cevaplarsanız çok sevinirim.

1) Bu cihaz Miui sitesinde diğer Mi8 modelleriyle birlikte gösteriliyor ancak iki sürüm güncellemesi alır mı ? Yani Android Q'yu da görür müyüz ?
2) Bu cihazın 4/64 versiyonu ile 6/128 versiyonu arasında çok bir fark var mıdır ?

Teşekkürler.
Bir ay önce ben de mi 8 lite aldım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu fiyata böyle bir telefon bulmanız sanirim imkansiz. Telefonun kastıgını görmedim henuz, her turlu oyunu da yuksek ayarlarda oynatiyor. Gorunus ve ekran olarak da çok şık, ekrani begenmeyen arkadas neden begenmedi anlayamadim. Miui arayuzu de ayrica bir avantaj. Kötü olan ozellikleri ise kamerasi dusuk isikta kotu evet. Ben g4ten gectim belki de ondan dolayi cok kotu geldi bana. Video kalitesi de oldukca dusuk. Ses kaydedicisi de pek iyi degil. Ayrica kulaklik girisi olmadigi icin kutudan cikan ara kablo sikinti cikarabiliyor. Şarj konusuna gelince 100 şarj ile 9 saat ekran aliyorum. 1-2 saat oyun oynuyorum, 2 saatten fazla Youtube de video izliyorum. Dusuk parlaklikta kullaniyorum belki de ondandir ama ekran parlakligi gayet yeterli.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Hocam kamera benim için çok önemli bir kriter değil. Kamerası olması bile yeterli. Fotoğraf çekmeyi seven bir insan değilim. Ekran da çok kötü olmadığı sürece problem yok. Ancak batarya benim için her şeydir. Note 5'in 3000mah bataryasından az çekmedim.

Siz neden bir daha Xiaomi almam diyorsunuz ?
Ben yazılım, root vs. bilen bi insan değilim uğraşmakta istemiyorum açıkcası. Kamerası yazılımsal olarak çok çok kötü yüze kendi kendine portre modunda efektler uyguluyo yüz tanınmaz hale geliyor. Batarya konusu, J7 Pro kullanıyodum iş-ev akşam oyun oynamama rağmen gece yatarken şarjım 40 50 civarlarında oluyordu. Bu cihazda oyun oynarken şarjın aktığını görebiliyorum :)

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Bir ay önce ben de mi 8 lite aldım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu fiyata böyle bir telefon bulmanız sanirim imkansiz. Telefonun kastıgını görmedim henuz, her turlu oyunu da yuksek ayarlarda oynatiyor. Gorunus ve ekran olarak da çok şık, ekrani begenmeyen arkadas neden begenmedi anlayamadim. Miui arayuzu de ayrica bir avantaj. Kötü olan ozellikleri ise kamerasi dusuk isikta kotu evet. Ben g4ten gectim belki de ondan dolayi cok kotu geldi bana. Video kalitesi de oldukca dusuk. Ses kaydedicisi de pek iyi degil. Ayrica kulaklik girisi olmadigi icin kutudan cikan ara kablo sikinti cikarabiliyor. Şarj konusuna gelince 100 şarj ile 9 saat ekran aliyorum. 1-2 saat oyun oynuyorum, 2 saatten fazla Youtube de video izliyorum. Dusuk parlaklikta kullaniyorum belki de ondandir ama ekran parlakligi gayet yeterli.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Misal arkadaşın pil tasarrufu bile açık değilken çok iyi ekran süresi, benim ise anlık şu şekilde; gerçekten çok kötü değerler bence.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha birde şöyle bi durum var. Şuan kış mevsimindeyiz yaz olunca çok daha fazla pil tüketimi olacak kanımca. Sürekli otomatik parlaklıkta kullanıyorum. Yüz parmak izi her ayar açık belki bende o yüzden çok şarj gidiyordur. Birde açık havada ekran parlaklığı yetersiz, yaz aylarında dışarda ekranı görebileceğimi sanmıyorum :)

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76
Misal arkadaşın pil tasarrufu bile açık değilken çok iyi ekran süresi, benim ise anlık şu şekilde; gerçekten çok kötü değerler bence.

Hocam başka forumlarda da ekran görüntülerine baktım ancak cidden sizinki kötü. Bu kadarını görmemiştim. Tabi ki yine de Note 5'ten iyi. Emin olabilirsiniz. :D Stock romu tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz belki. Bir de Miui 9 kullanıyorsunuz sanırım. 10 daha iyi olabilir.

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Hocam başka forumlarda da ekran görüntülerine baktım ancak cidden sizinki kötü. Bu kadarını görmemiştim. Tabi ki yine de Note 5'ten iyi. Emin olabilirsiniz. :D Stock romu tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz belki. Bir de Miui 9 kullanıyorsunuz sanırım. 10 daha iyi olabilir.
Cidden çok çok kötü:) belki şans işidir inanın hiçbir fikrim yok. İş arkadaşım aldı ahizesi bozuk çıktı gönderdi tamire o gelince bi kıyaslama yapacağım ama şans :):) belki ramdendir belki yüz tanıma vb ayarlardan. İnanın aklım almıyo:):)

Yardım - Mi 8 Lite 10.2.2.0 Güncelleme Sonrası Problem burayada göz atabilirsiniz. Herkes birbirine çok uzakta ekran süreleri alıyor :) Tabi çok etmen var ama bilemiyorum

Son düzenleme:

DonVito

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erol
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
2
Cidden çok çok kötü:) belki şans işidir inanın hiçbir fikrim yok. İş arkadaşım aldı ahizesi bozuk çıktı gönderdi tamire o gelince bi kıyaslama yapacağım ama şans :):) belki ramdendir belki yüz tanıma vb ayarlardan. İnanın aklım almıyo:):)

Yardım - Mi 8 Lite 10.2.2.0 Güncelleme Sonrası Problem burayada göz atabilirsiniz. Herkes birbirine çok uzakta ekran süreleri alıyor :) Tabi çok etmen var ama bilemiyorum

Hocam senkronizasyon kapalı mı acaba. Ben kapattım ciddi fark etti. Bi kontrol ediniz.

DonVito

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erol
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
2
Hocam bir tek az önceki değerli hocamdan batarya hakkında kötü bir yorum duydum. Onun dışında herkes cihazın bataryasını beğeniyor. Ben de düşük parlaklıkta kullanırım ve pek oyun oynamam. Benim aklıma bir iki şey daha takıldı. Cevaplarsanız çok sevinirim.

1) Bu cihaz Miui sitesinde diğer Mi8 modelleriyle birlikte gösteriliyor ancak iki sürüm güncellemesi alır mı ? Yani Android Q'yu da görür müyüz ?
2) Bu cihazın 4/64 versiyonu ile 6/128 versiyonu arasında çok bir fark var mıdır ?

Teşekkürler.

Hocam henüz pie güncellemesini almadı benim telefonum android Q yu alir mi bilemem. Benimki 4 64 versiyonu dedigim gibi performans olarak hicbir sikintisi yok ama 128gb hafiza icin ust modeli alinabilir size kalmis.

Kapalı hocam :( Sizin parmak izi, yüz tanıma vs açık mı peki?
Parmak izi acik yuz tanima kapali bende. Miui versiyonunuz nedir 10.2 kararli mi?

OrcunGurpinar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orçun
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
17
Hocam henüz pie güncellemesini almadı benim telefonum android Q yu alir mi bilemem. Benimki 4 64 versiyonu dedigim gibi performans olarak hicbir sikintisi yok ama 128gb hafiza icin ust modeli alinabilir size kalmis.

Parmak izi acik yuz tanima kapali bende. Miui versiyonunuz nedir 10.2 kararli mi?
Bu ramlerle bi alakası olabilir mi ki. Benim 6/128

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76

Umarım iki büyük güncelleme görür telefon. Şu anda tek sorum bu kaldı sanırım. Onun dışında cihazı almaya çok yakınım.

Bu ramlerle bi alakası olabilir mi ki. Benim 6/128
Ramlerle alakalı olduğunu sanmıyorum.

Üst Alt