Yardım Telefon tamamen kitlendi

mjromeo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi2a, Mi6
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global v11.0.6.0
Telefon Modeli
mi6
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar öncelikle merabalar yardım lazım,
sistem başlangıcı hatasını alınca telefona yeni rom kurmayı denedim, normalde mi10 9.6.27 vardı sitedeki mi6 telefon için en son çıkan stabil v11.0.6.0 kurdum.
kurulumda sıkıntı olmadı miflash programı yardımıyla temiz kurulum yaptım.
Ancak telefon açılışında numaranızla telefon ilişkilidir diyip benden mi hesabı şifresi istiyor, şifreyi girmem için wifi açmam lazım ama wifi açılmıyor
Kısaca telefon başlangıç ekranında kitlenip kaldı.
Wipe data yapıp bi kaç kez yeniden girmeyi denedim, başka ülkeler başka diller seçtim olmadı
Şu an telefondan tek yapabildiğim reboot ekranını açabilmek veya wipe data yı açabilmek

yarına düzeltmem lazım iş için kullanıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

mjromeo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi2a, Mi6
Konular
15
Ama anlamadığım şu hocam siz romu kuramadınız mı? Kurduysanız düzelmesi gerekirdi sonuçta romun içinde var dosyalar. Rom kurulmadıysa da belki kilitlememiştir bootloaderi.
hocam gel sana sıfırdan anlatıyım durumu
dün akşam system launcher update yaptım sonra sürekli işlem durduruldu hatası alınca beklemedim salak gibi yeni rom kurmaya karar verdim
önce sitede verilen en son mi6 için çıkan global v11 fastboot romu indirdim ve temiz bi şekilde lock seçmeden kurdum
telefonu açtım ve dil olarak türkçe seçtim bölgeyi türkiye seçtim ayarları yaptım baktım wifi açılmıyor ve simk kartı tanımıyor
sonra dili ingilizce ve bölgeyi amerika yaptım bu defa wifi çalıştı ama sim kartı tanımadı
başka rom kurmaya karar verdim ama daha üst bi rom olmadığı için eski romum olan global v10 a dönmeye karar verdim ve onu flashladım
ama olmadı eski romda kaldı çünkü bunun downgrade olduğunu unuttum
telefonu başlatınca ingilizce amerikayı seçmeme rağmen bu defa wifi yine çalışmadı sim kartı da görmedi
başka rom kuramayacağımı anladım ve wipe layıp yeniden başlattım, yeniden dil ekranı geldi ama dili seçemeden resmini attığım kilit ekranı çıktı
mi hesabı şifresi olmadan açılmıyordu şifreyi girmek için de wifi açmam gerekiyodu ama wifi açılmadığı için orda kaldım
sonra yeniden flash layıp aynı romu kurmayı denerken flash and lock seçtim yanlışlıkla
telefonu başlatınca da aynı dil seçimi ekranında kilitli vaziyette kaldım
durum bu hacım

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
hocam gel sana sıfırdan anlatıyım durumu
dün akşam system launcher update yaptım sonra sürekli işlem durduruldu hatası alınca beklemedim salak gibi yeni rom kurmaya karar verdim
önce sitede verilen en son mi6 için çıkan global v11 fastboot romu indirdim ve temiz bi şekilde lock seçmeden kurdum
telefonu açtım ve dil olarak türkçe seçtim bölgeyi türkiye seçtim ayarları yaptım baktım wifi açılmıyor ve simk kartı tanımıyor
sonra dili ingilizce ve bölgeyi amerika yaptım bu defa wifi çalıştı ama sim kartı tanımadı
başka rom kurmaya karar verdim ama daha üst bi rom olmadığı için eski romum olan global v10 a dönmeye karar verdim ve onu flashladım
ama olmadı eski romda kaldı çünkü bunun downgrade olduğunu unuttum
telefonu başlatınca ingilizce amerikayı seçmeme rağmen bu defa wifi yine çalışmadı sim kartı da görmedi
başka rom kuramayacağımı anladım ve wipe layıp yeniden başlattım, yeniden dil ekranı geldi ama dili seçemeden resmini attığım kilit ekranı çıktı
mi hesabı şifresi olmadan açılmıyordu şifreyi girmek için de wifi açmam gerekiyodu ama wifi açılmadığı için orda kaldım
sonra yeniden flash layıp aynı romu kurmayı denerken flash and lock seçtim yanlışlıkla
telefonu başlatınca da aynı dil seçimi ekranında kilitli vaziyette kaldım
durum bu hacım
Geçmiş olsun hocam. :( Ben, rom yüklenmemişse kilitlenmemiştir diye düşündüm ondan sormuştum. Yukarıda atmışlar mi flash tool pro diye bir program, sanırım bootloaderi açmadan rom kurabiliyor. Bakabilirsiniz isterseniz. YouTubeda videolar vardı.

Oyla:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
45
Hocam sıkıntı surda siz tamamen yanlış anlayıp gelmissiniz. Mesajları en baştan tekrar okuyun. Sonra yine konuşuruz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşımız şifreyi unuttuğunu söylemedi. Telefona rom yüklemesi. Mobil veri ve wifi çalışmadığı için giriş yapamıyor. Ama siz tuhaf tuhaf çözümler sunuyorsunuz. Başka birinin telefonuna tak şifre gelsin nedir Allah aşkına. Böyle komik yorumlar yapmayın. Sanki bankacılık uygulaması kullanıyor. Siz o ekrana kimliğinizi ve şifrenizi girersiniz. Sonra otomatik onaylanır ise açılır. Aksi halde telefonu bul özelliğini zaten anlamı kalmaz. O yüzden bilmeden yanlış yönlendirme yapmayın.
Özür dilerim hocam haklısınız..

Oyla:

hamzasoph

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hamza
Cihazım
redmi note 3
Konular
4
Geçmiş olsun hocam. :( Ben, rom yüklenmemişse kilitlenmemiştir diye düşündüm ondan sormuştum. Yukarıda atmışlar mi flash tool pro diye bir program, sanırım bootloaderi açmadan rom kurabiliyor. Bakabilirsiniz isterseniz. YouTubeda videolar vardı.
Xiaomitools V2 ile oluyor diye videolar da var YouTube da, denemedim ama

Oyla:

mjromeo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi2a, Mi6
Konular
15
sitede bana yardımcı olan kim varsa söylediği her şeyi denedim. her seferinde bi engel çıktı
flash tool pro bootloaader var diye işlem yaptırmıyor, tools v2 aynı şekilde
geriye tek bi çözüm kaldı, yarın telefoncu arkdaşın yanına gidip bataryayı söküp arkadan manuel port açarak pc den format ve flash deniycem

işin ilginç tarafı telefon kilitli diye kapanmadı en son şarjı bitti ama yüzde sıfırla çalışmaya devam etti.
yani işlemci pilinden çalışıyordu en son reset attım açılmaya gücü yetmedi öyle kapandı

Oyla:

hamzasoph

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hamza
Cihazım
redmi note 3
Konular
4
Fastboot ekranına girebiliyor musunuz?

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
sitede bana yardımcı olan kim varsa söylediği her şeyi denedim. her seferinde bi engel çıktı
flash tool pro bootloaader var diye işlem yaptırmıyor, tools v2 aynı şekilde
geriye tek bi çözüm kaldı, yarın telefoncu arkdaşın yanına gidip bataryayı söküp arkadan manuel port açarak pc den format ve flash deniycem

işin ilginç tarafı telefon kilitli diye kapanmadı en son şarjı bitti ama yüzde sıfırla çalışmaya devam etti.
yani işlemci pilinden çalışıyordu en son reset attım açılmaya gücü yetmedi öyle kapandı
Hocam bu rom işlerinde en önemli şey sakinlik. Panik her işi bozuyor:(Gecmis olsun tekrardan.

Oyla:

mjromeo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi2a, Mi6
Konular
15
Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
girebiliyorum hocam

valla öyle oldu, bi panikle beklemeden küçük bi hata yüzünden rom kurdum, sonra ikinci panikle bl kilidini açtım, bi panikle de wifi adaptörünü bozdum
Hocam aklıma şey geldi internette Ethernet to micro usb donusturuculer var belki onunla internete erişim sağlayabilirsiniz. İnternete erişim olursa en azından kilit ekranını geçersiniz ama işe yarar mı bilemem. Çünkü kilit ekranını gecseniz bile tekrar rom vs yüklemek için bl açmak gerekecek açmak için de sebeke çekmesi gerekiyor.

Oyla:

mjromeo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi2a, Mi6
Konular
15
Hocam aklıma şey geldi internette Ethernet to micro usb donusturuculer var belki onunla internete erişim sağlayabilirsiniz. İnternete erişim olursa en azından kilit ekranını geçersiniz ama işe yarar mı bilemem. Çünkü kilit ekranını gecseniz bile tekrar rom vs yüklemek için bl açmak gerekecek açmak için de sebeke çekmesi gerekiyor.
gayet haklısın, kilit ekranını geçtikten sonra zaten asıl iş.
nasıl yaparız, kilidi geçtikten sonra tek bi umudumuz aynı romu tekrar yükleyince sim kartı görmese bile wifi çalışması
böylece telefon hafızasına başka bir rom atıp fabrika ayarlarına çekersek flashlamak yerine kendi içindeki programdan downgrade yapabiliriz
şöyle bi durum var normalde telefon her sistem güncellemesini bana bildirirdi ama v11 hakkında bi update göstermiyodu. haftada bir yeni sistem güncellemesi var mı diye bakarım ama v11 yoktu ben manuel kurunca sıkıntılar oldu. demekki telefon biliyomuş konuyu

Oyla:
Üst Alt