Yeni bir telefon almakta kararlıyım ve bu kesinlikle Xiaomi marka olmasını istiyorum ancak piyasada bu markanın çok fazla telefonu olduğu için karar vermekte zorlanıyorum hatta veremiyorum.Telefonda aradığım özellikleri göre bana uygun telefon önerebilirseniz sevinirim.
1) Beni rahat bir şekilde 1 gün idare etmeli.Akıllı bileklik kullandığımdan interneti ve BT ve diğer ayarlar gün boyunca açık kalıyor.
2) Tasarımı göze hoş gelmeli elde tutuşu iyi hissettirmeli.
3) İş dönüşleri yolda oyun oynamayı seviyorum bundan dolayı büyük ekrana sahip olmalı.
4) Kamerası çok iyi olmasada çektiğimiz resimler mobese kamerası gibi çıkmamalı.
4) Oyun oynarken ve Sosyal medyada gezerken ısınma yada kasma sorunları olmamalı.
5) Beni 3-4 sene rahat bir şekilde idare edebilecek sorun çıkartmayacak bir cihaz olmalı.
6) Fiyat aralığı 3 bin ile 4 bin arası olabilir eğer telefon hoşuma giderse duruma göre fiyat arttırabilirim.
Biraz özel sipariş gibi oldu ama yardımcı olursanız sevinirim
POVAC kardeşim, söylediğin özelliklerde günümüz Türkiye şartlarında 3-4bin arası garantili bir şekilde aradığın cihazı biraz zor bulursun gibi görünüyor. Eğer birçok kardeşimin de söylediği gibi yurt dışı cihaz düşünürsen eğer ekranı büyük, şarjı 1 günü rahat çıkarabilen, oyun oynarken ısınma problemi olmayan, tasarım konusunda da hoş ve kamerası güzel fotoğraf çeken... Benim aklıma Xiaomi'den gelen cihazlar şu an için Black Shar 3 pro, Poco F3 ve Redmi K40 Gami g'tir.
Kısaca Blackshark 3 pro 7.1" 90hz Hdr10+ destekli amoled ekran, Sd865 işlemci, 8/12 gb ram seçeneği, 64 mp kamera, stereo hoparlör ve 5000mah pili var, Ülkemde garantili satışı ve yurt dışı seçenekleri var.
İkinci önerim ise yine Ülkemizde de yeni satışa çıkmış olan Poco F3 var. Bunda ise 6.67" 120hz yenileme hızı ve hdr10+ destekli Amoled ekran, Sd870 işlemci, 6/8 gb ram seçeneği, 48mp kamera, stereo hoparlör ve 4520 ah pil var. Yine bu cihazın da Yurt dışı seçeneği mevcut.
Son olarakta Ülkemizde büyük ihtimalle satışı olmaz ama Yurt dışı versiyonu olarak yakında büyük ihtimalle gelir. Redmi K40 Gamşng Edition. Yine bu cihazda da 6.67" 120hz tazeleme hızına sahip, Hdr10+ destekli 1M renk Oled ekran, Mediatek Dimensity 1200 işlemci, 6-12 arasında ram seçeneği, 64mp kamera, JBL destekli stereo hoparlör ve
5000mah pili var.
Aşağıya resimlerini de bırakıyorum. Göreceli bir kavramdır ama bu 3 cihazın tasarımları benim çok hoşuma gitti. Özellikle de Redmi K40 GE Bruce Lee versiyonun.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.