Soru Telefon Kasması hakkında

cangonulacar

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Redmi 6
Konular
22
S.a Telefon her uygulamada kasmalar oluyor hatta 1-2 saniyeliğine donuyor. Note 8 in optimizasyon sıkıntısı var zaten yazılımsal mi değil mi öğrenmek istiyorum donanımsal olabilir mi?

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Çok açıklayıcı olmuş. Teşekkürler clap~~

Burası curcunaya dönmüş. herkes öncelikle kullandığı cihazın yurtdışı fiyatlarına baksın 150-200$ bandındaki cihazlar tasarım güzel yazılımsal özellikler güzel orta seviye üzmeyecek tarzda kameraları var bu cihazların yerine göre oyunda oynuyosunuz arkadaşlar bırakında birazcık kusuru olsun ben 7 sene öncesinin amiral gemisine o zamanın 2 milyarı para verip rehberi 10 saniyede açılan s4 almıştım başka markaların sunduğu fiyatlara ve özelliklere bakın derim beğenmeyen cihazını satıp başka markaya geçer bu kadar basit.
Birşeyide göz önünde bulundurun bu telefonların çin, hindistan endonezya global 4 farklı ülkeye göre varyasyonu var tek farkın band20 olduğunu düşünmeyin bazı ülkelere göre kullanılan depolama birimi ekran paneli içinde donanım farkları bulunuyor bizim ülkeye kafasına göre cihaz getirip global rom yükleyip kaçak olarak satıyolar o yüzden bi arkadaşın note 8i sorunsuzken diğeri sorun yaşayabilir.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Konu içerisindeki tartışma içerikli, tahrik edici, hakaret içeren mesajlar ve bu mesajları alıntılayan diğer mesajlar kaldırılmış, forum kurallarımıza aykırı davranan mesaj sahiplerine cezai yaptırım uygulanmıştır.

Oyla:

cangonulacar

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Redmi 6
Konular
22
Hocam geçenlerde yaşadığım soruna sunulan çözümü dener misiniz? Bir ihtimal belki düzelir diye düşünüyorum. Çözüldü - Belli Aralıklarla Kasma Sorunu
Onu denedim üstat sadece menüdeki kasma gitti o önemli degil benim için ama telefon zaten takılıyor ona da tamam ama uygulamada niye kasıyor onu merak ettim donanımsal birşey olabilir mi diye sormak istedim ona göre garantiye veririm teşekkürler yorumun için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

telefonunuzda 3rd party uygulama yüklü ise veya telefonun temizleyicisi hariç herhangi bir temizleyici de kasma yapabilir. çok reklam veren bir uygulama da. hard reset olmadıysa format data iş görür diye düşünüyordum ama twrp atınca cihazın garantisi gider mi o konuda fikrim yok.
Telefonda fazla uygulama yok yorumun için teşekkürler garantinin bitmesini bekliyecem mecbur :) android 10 da umutlu değilim

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Hocam cihazınız garantiliymiş note 6 pro kullanıyorum nadiren küçük animasyon takılması dışında bi sorun yok uygulamada niye kasıyor demişsiniz hangi uygulamalarda kasıyor mesela ve bu kasmalar olduğunda cihazın ısısı ne durumda. garantili olmasaydı farklı önerilerim olucaktı.

Oyla:

hasanusluoğlu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9 Lite / Mi5s
Konular
31
telefonunuzda 3rd party uygulama yüklü ise veya telefonun temizleyicisi hariç herhangi bir temizleyici de kasma yapabilir. çok reklam veren bir uygulama da. hard reset olmadıysa format data iş görür diye düşünüyordum ama twrp atınca cihazın garantisi gider mi o konuda fikrim yok.
Format data ile hard reset aynı şey

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Hocam biri twrp üzerinden biri de normal telefon içinden yapıldığı anlatıldığı için isim bakımından bir ayraç olarak kullanmıştım, yanlış olmuşsa affola tabi :)

Format data ile hard reset aynı şey

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Onu denedim üstat sadece menüdeki kasma gitti o önemli degil benim için ama telefon zaten takılıyor ona da tamam ama uygulamada niye kasıyor onu merak ettim donanımsal birşey olabilir mi diye sormak istedim ona göre garantiye veririm teşekkürler yorumun için

Telefonda fazla uygulama yok yorumun için teşekkürler garantinin bitmesini bekliyecem mecbur :) android 10 da umutlu değilim
Bende Note 8 kullanıyorum kasma veya donma gibi sorunum yok hatta Eu betada olmama rağmen böyle bir sorunum yok Note 8 işlemci olarak gayet güzel bir performans sergiliyor zaten Eğer Miui 11 Globalın son sürümünü kullanıyorsan optimizasyon sıkıntısı var en iyisi Miui 10 yada Eu beta tavsiyemse Garantiyi beklemeden benim gibi Eu beta kullanman.

Oyla:

cangonulacar

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Redmi 6
Konular
22
Hocam cihazınız garantiliymiş note 6 pro kullanıyorum nadiren küçük animasyon takılması dışında bi sorun yok uygulamada niye kasıyor demişsiniz hangi uygulamalarda kasıyor mesela ve bu kasmalar olduğunda cihazın ısısı ne durumda. garantili olmasaydı farklı önerilerim olucaktı.
Golf battle oyununda takılmalar oluyor önceden yoktu arada geliyor gidiyor bide ağır oyunları denedim pubg cod onlarda da takılma var gerçi bu normal birşey :) ama telefonun işlemcisi bu oyunları rahatlık çalıştırması gerekmiyor mu

Bende Note 8 kullanıyorum kasma veya donma gibi sorunum yok hatta Eu betada olmama rağmen böyle bir sorunum yok Note 8 işlemci olarak gayet güzel bir performans sergiliyor zaten Eğer Miui 11 Globalın son sürümünü kullanıyorsan optimizasyon sıkıntısı var en iyisi Miui 10 yada Eu beta tavsiyemse Garantiyi beklemeden benim gibi Eu beta kullanman.
Teşekkürler tavsiyen için düşünüceğim

Bir sorum olacak arkadaş miui 10 geç demiş global romu indirip güncelleme kısmından paket seçerek güncellesem garanti gider mi ve yüklenir mi

Son düzenleme:
Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Hocam şöyle düşünün bizim snapdragon 600 serisi işlemciye sahip cihazlarımız o kadar güçlü olsaydı oyunları rahat oynatsaydi snapdragon 700 800 serisi niye var onlar bi ise yaramıyo o zaman :) benim düşüncem bizim cihazlar makul seviyede arayüz hizi ve kısık ayarlarda oyundan oyuna iyi kötü performans verebilecek şekilde tasarlanmış giriş orta segment arası cihazlarımız. Turkiyede ki tepe model telefon fiyatlarının geldiği seviye 8-12 bin TL aralığı bizler ise 1500-2000 TL aralığındaki cihazlardan çok fazla şey bekliyoruz.

Garanti gitmez hocam bootloader kilidi açıldığında gidiyor yükler mi konusunu bilmiyorum o tarz bi downgrade yapmadım ben cihazın kilidi açıp fastboot rom yüklerim hep.

Oyla:

cangonulacar

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Redmi 6
Konular
22
Hocam şöyle düşünün bizim snapdragon 600 serisi işlemciye sahip cihazlarımız o kadar güçlü olsaydı oyunları rahat oynatsaydi snapdragon 700 800 serisi niye var onlar bi ise yaramıyo o zaman :) benim düşüncem bizim cihazlar makul seviyede arayüz hizi ve kısık ayarlarda oyundan oyuna iyi kötü performans verebilecek şekilde tasarlanmış giriş orta segment arası cihazlarımız. Turkiyede ki tepe model telefon fiyatlarının geldiği seviye 8-12 bin TL aralığı bizler ise 1500-2000 TL aralığındaki cihazlardan çok fazla şey bekliyoruz.

Garanti gitmez hocam bootloader kilidi açıldığında gidiyor yükler mi konusunu bilmiyorum o tarz bi downgrade yapmadım ben cihazın kilidi açıp fastboot rom yüklerim hep.
Çok doğru söylüyorsun hiç böyle düşünmemiştim eyw

Oyla:
Üst Alt