Soru Telefon Kasması hakkında

cangonulacar

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Redmi 6
Konular
22
S.a Telefon her uygulamada kasmalar oluyor hatta 1-2 saniyeliğine donuyor. Note 8 in optimizasyon sıkıntısı var zaten yazılımsal mi değil mi öğrenmek istiyorum donanımsal olabilir mi?

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Arkadaşlar alakası yok kronik sorunlu bu cihaz eşimde de var neler yapmadım her türlü kasıyor Xiaomi işin cilkini çıkardı işlemci güzel arayüz kasıyor kafaları basmiyormu görmüyorlar mı anlamıyorum neyse çözümü söyleyeyim yukleueceksin pixel experience rom yağ gibi akacak telefon takilmanin t sini gormeyeceksin ben öyle yaptım mi9t MIUI 12 vardı mesajlara giriyorsun kasiyon o kameraya girince kesin kasıyor yükledim pixel romu gram takılma kasma görmedim Xiaomi gerçekten işin cilkini cikardi

Glorious hocama katılıyorum ben de note 8 kullanıyorum TWRP aracılığı ile reset attım kasma yaşamıyorum şu an. Her cihazda aynı sorun olmayabilir. Mesela bir kullanıcı da bana mesaj atmış, MIUI 11.0.8 kararlı Redmi Note 8de şarjı 1 gün dayanmadıği gibi kamera kalitesinin de alakasız derecede düşük olduğunu soruyor. Yazılımla mi alakası var diyerekten ben de MIUI 11.0.8 global kararlı güncelleme aldım bende bir sorun yaratmadi. Cihazı orijinal değil herhalde?

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Glorious hocama katılıyorum ben de note 8 kullanıyorum TWRP aracılığı ile reset attım kasma yaşamıyorum şu an. Her cihazda aynı sorun olmayabilir. Mesela bir kullanıcı da bana mesaj atmış, MIUI 11.0.8 kararlı Redmi Note 8de şarjı 1 gün dayanmadıği gibi kamera kalitesinin de alakasız derecede düşük olduğunu soruyor. Yazılımla mi alakası var diyerekten ben de MIUI 11.0.8 global kararlı güncelleme aldım bende bir sorun yaratmadi. Cihazı orijinal değil herhalde?
Hocam normal kullanımda sorun değil ancak yoğun kullanımda rom şişebiliyor

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Doğrudur hocam yoğun bir call of duty oyuncusu olarak gram ısınmayan telefonun ısındığına şahit oldu bu gözler :)
Hocam normal kullanımda sorun değil ancak yoğun kullanımda rom şişebiliyor

Oyla:

Glorious

Teknoloji Delisi, Supporter
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Poco X4 Pro 5G
Konular
28
Hayır hocam navigasyon tuşlarını oldum olası sevemedim o yüzden eşimi de alıştırdım o da tam ekran hareketleri ile kullanıyor.

Oyla:

Glorious

Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Poco X4 Pro 5G
Konular
28
Sorun yazılımsal mi degilmi size göre onu söyler misiniz
Sorun yazılımsal değil bana göre, cihazda kullanılan işlemci yeterli performansı sağlayamıyor biraz araştırırsanız işlemcinin performansı Redmi Note 7 cihazından daha düşük olduğunu görürsünüz. Fakat bunu genel olarak yazılıma bağlamak yersiz çünkü aynı yazılımı bir çok cihaz kullanıyor. Xiaomi cihazlarının tamamında aşırı kullanımda romlar şişiyor. Cevabınızı saldırgan olarak değil sakince verseniz ve bu soruyu daha sakin sorsanız tartışma bu noktalara gelmezdi.

Oyla:

omer9035

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ömer
Cihazım
gm5 plus
Konular
3
Sorun yazılımsal değil bana göre, cihazda kullanılan işlemci yeterli performansı sağlayamıyor biraz araştırırsanız işlemcinin performansı Redmi Note 7 cihazından daha düşük olduğunu görürsünüz. Fakat bunu genel olarak yazılıma bağlamak yersiz çünkü aynı yazılımı bir çok cihaz kullanıyor. Xiaomi cihazlarının tamamında aşırı kullanımda romlar şişiyor. Cevabınızı saldırgan olarak değil sakince verseniz ve bu soruyu daha sakin sorsanız tartışma bu noktalara gelmezdi.
Peki bu noktada ben aynı cihaza pixel rom yükleyip de herhangi bir kasma veya takılma sorunu veya şişme sorunu yasamiyorsam bu sorun MIUI arayüzünde kaynaklı olmuyormu otomatik olarak

Oyla:

Glorious

Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Poco X4 Pro 5G
Konular
28
AOSP tabanlı romlar MIUI tabanlı romlara göre daha hızlıdır buna birşey demiyorum zaten benim bahsettiğim konu MIUI yazılımı hatalı olsa her cihaz için hatalı olurdu. Sorunun yazılımsal olmadığını bu yüzden söylüyorum. Biraz cihaz karşılaştırması ile bunu sizde farkedebilirsiniz.

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
288
Teşekkür ederim hocam yapıcı eleştiriye her zaman açığım evet biraz ağır oldu ama bazen insanlara anladıkları dilden konuşmak gerekiyor dediğim gibi o şahıs bana yazmazsa cevap verme gereksinimi doğmayacak
Bence hayatı çok da ciddiye almayın, biraz da eğlenmeye bakın, hem karşınızda, yaşı ne olursa olsun, bir Hanımefendi var, buna da özellikle daha çok dikkat etmek lazım bir şeyler yazarken

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Burası curcunaya dönmüş. herkes öncelikle kullandığı cihazın yurtdışı fiyatlarına baksın 150-200$ bandındaki cihazlar tasarım güzel yazılımsal özellikler güzel orta seviye üzmeyecek tarzda kameraları var bu cihazların yerine göre oyunda oynuyosunuz arkadaşlar bırakında birazcık kusuru olsun ben 7 sene öncesinin amiral gemisine o zamanın 2 milyarı para verip rehberi 10 saniyede açılan s4 almıştım başka markaların sunduğu fiyatlara ve özelliklere bakın derim beğenmeyen cihazını satıp başka markaya geçer bu kadar basit.
Birşeyide göz önünde bulundurun bu telefonların çin, hindistan endonezya global 4 farklı ülkeye göre varyasyonu var tek farkın band20 olduğunu düşünmeyin bazı ülkelere göre kullanılan depolama birimi ekran paneli içinde donanım farkları bulunuyor bizim ülkeye kafasına göre cihaz getirip global rom yükleyip kaçak olarak satıyolar o yüzden bi arkadaşın note 8i sorunsuzken diğeri sorun yaşayabilir.

Oyla:
Üst Alt