Yardım Telefon brick oldu!

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Arkadaşlar;
2 gündür uğraşıyorum Stabil Çin ROM yüklü Mi5 telefonumu Türkçe yapmak için. Ben böyle telefon, böyle müşterisine kök söktüren bir firma görmedim. Bir iş bu kadar mı zor, zahmetli yapılır!? İnternette binlerce link, karmakarışık...Yok TWRP, yok, ADP, yok Developer, yok fastboot vs. vs.

Neyse, önce recovery ROM'u yüklemeye çalıştım telefonun updater uygulamasını kullanarak. Yanlış hatırlamıyorsam cihaz tanınmadı benzeri bir mesaj aldım. Sonra internette yaptığım araştırmada China Stabil versiyon üzerine Global developer versiyon yüklenemiyormuş! Maalesef yöntem anlatanlar bu durumu belirtmiyorlar...Önerilen fastboot ROM yüklemekmiş. Ben de indirdiğim tgz uzantılı fastboot ROMu unzip ettim ve bu yöntemle MiFlash uygulamasını kullanarak yüklemek istedim. İşlem sırasında Device is Busy mesajı verdi. Dakikalarca bekledim, işlem bir türlü sonuçlanmadı. Ben de ne ile karşılaşacağımı tahmin ederek USB kablosunu çıkardım. Ve telefonumu brick ettim.

Ekranda sadece Mi logosu var ve telefon açılmıyor. Volume+ ve power tuşları ile recovery moda giremiyorum. Volume- ve power tuşları ile Fastboot moda girebiliyorum sadece. Cihazı unbrick yapma şansım var mı? İşin gerçekten ustalarının acil yardımına ihtiyacım var.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bir sorun yaşayıp strese girmişsiniz ve bunun etkisiyle bu üslupta bir başlık seçmiş olduğunuzu anlıyorum. Bu tip yakışıksız kelimeler forumun kalitesini düşürmektedir. Zaten bu nedenle de forum kurallarına da aykırıdır. Bu konu için konu başlığını ben düzeltiyorum. Bundan sonraki mesajlarınızda bu hususa dikkat etmeniz forum kalitemizi arttırmamıza yardımcı olacaktır.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Deneyeceğim. Ama öncesinde bu işlemi yaparken device is busy mesajı vermişti. Ve başıma bunlar geldi. Yardımlarınıza çok teşekkürler. Sim kart çıkartılmış iken Fastboot ROM kurulabilir mi? Yoksa kurulacak olan cihazla gelen China Stable ROM mu olacak? Kafam öyle karıştı ki! Ben tgz uzantılı 6.8.11 Global developer ROM u indirmiştim zaten.
Device is busy yazması yükleme yaptığı anlamına gelir progress bar ilerler, ne için rom kurmak istiyorsunuz?

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Bendeki durumda progress bar ilerlemiyordu. Mi5 China Stable ROM üzerine 6.8.11 Golabal Developer ROM kurmak istiyordum. Önce Recovery ROM u kurmak istedim. Olmadı. Şu anda tam hatırlayamıyorum. Device is not specified benzeri bir mesaj verdi. Ben de bu sefer MiFlash ile tgz uzantılı Fastboot ROM kurayım dedim. Yaklaşık 10 dakika falan bekledim. Bu sırada sağ alt köşede device is busy yazıyordu. Neyse şimdi Fastboot ekranından cihazı nasıl unbrick yapabileceğimin yöntemini araştırıyorum. Umarım telefonu kurtarırırm. Artık default halde gelen China Stable ROM'a bile razıyım :)

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Bendeki durumda progress bar ilerlemiyordu. Mi5 China Stable ROM üzerine 6.8.11 Golabal Developer ROM kurmak istiyordum. Önce Recovery ROM u kurmak istedim. Olmadı. Şu anda tam hatırlayamıyorum. Device is not specified benzeri bir mesaj verdi. Ben de bu sefer MiFlash ile tgz uzantılı Fastboot ROM kurayım dedim. Yaklaşık 10 dakika falan bekledim. Bu sırada sağ alt köşede device is busy yazıyordu. Neyse şimdi Fastboot ekranından cihazı nasıl unbrick yapabileceğimin yöntemini araştırıyorum. Umarım telefonu kurtarırırm. Artık default halde gelen China Stable ROM'a bile razıyım :)
Progress bar ilerler siz görmemişsinizdir, cihazı tekrar fastboot a alıp mi flash ile tekrar romu kuracaksınız, bu sefer kabloyu çıkarmayın rom kurarken.

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Zenex süpersin. Vakit geçirmeden yanıt yazıyorsun. Çok teşekkürler. Tekrar deneyeceğim. Olumlu bir gelişme olursa burada paylaşırım.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Zenex süpersin. Vakit geçirmeden yanıt yazıyorsun. Çok teşekkürler. Tekrar deneyeceğim. Olumlu bir gelişme olursa burada paylaşırım.
Olmazsada paylaşın yardımcı oluruz :) Korkacak bir durum yok telefon uykuda sizin dürtmenizi bekliyor.

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Sonunda kurtardım telefonu. Sorun, telefonu flash ederken yeterince beklemeyip kabloyu çıkarmammış. İlk update işlemimde flash işlemi yaklaşık 450 saniye sürünce ve hala device is busy mesajı almaya devam edince bir aksilik olduğunu düşünüp dayanamayıp USB kabloyu bilgisayardan çıkarmam büyük hata olmuş! Bu sefer 650 saniye sonra flash işleminin bittiği mesajı ile flash işlemini tamamladım ve 6.8.11 developer global ROM ile Türkçe telefona kavuştum. Yardım eden herkese tekrar teşekkür ediyorum.

Oyla:

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Sonunda kurtardım telefonu. Sorun, telefonu flash ederken yeterince beklemeyip kabloyu çıkarmammış. İlk update işlemimde flash işlemi yaklaşık 450 saniye sürünce ve hala device is busy mesajı almaya devam edince bir aksilik olduğunu düşünüp dayanamayıp USB kabloyu bilgisayardan çıkarmam büyük hata olmuş! Bu sefer 650 saniye sonra flash işleminin bittiği mesajı ile flash işlemini tamamladım ve 6.8.11 developer global ROM ile Türkçe telefona kavuştum. Yardım eden herkese tekrar teşekkür ediyorum.
Mutlu son :)

Oyla:

myurtkan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mete
Konular
1
Adınıza sevindim. Ben 1350 sn. beklediğim zamanı biliyorum.. MiFlash ile rom yüklemek bilgisayar performansına göre değişim gösteriyor..

Oyla:

mehmet205

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
1
Progress bar ilerler siz görmemişsinizdir, cihazı tekrar fastboot a alıp mi flash ile tekrar romu kuracaksınız, bu sefer kabloyu çıkarmayın rom kurarken.

merhaba abi bende redmi 5 plus cihazıma root attım cihaz acılmaz oldu bende mi flash tool dan rom yüklemeyi denedim bu seferde mi flash tool flash modem error hatası vermye başladı rica etsem yardımcı olur msusn
,

Oyla:
Üst Alt