Yardım Telefon brick oldu!

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Arkadaşlar;
2 gündür uğraşıyorum Stabil Çin ROM yüklü Mi5 telefonumu Türkçe yapmak için. Ben böyle telefon, böyle müşterisine kök söktüren bir firma görmedim. Bir iş bu kadar mı zor, zahmetli yapılır!? İnternette binlerce link, karmakarışık...Yok TWRP, yok, ADP, yok Developer, yok fastboot vs. vs.

Neyse, önce recovery ROM'u yüklemeye çalıştım telefonun updater uygulamasını kullanarak. Yanlış hatırlamıyorsam cihaz tanınmadı benzeri bir mesaj aldım. Sonra internette yaptığım araştırmada China Stabil versiyon üzerine Global developer versiyon yüklenemiyormuş! Maalesef yöntem anlatanlar bu durumu belirtmiyorlar...Önerilen fastboot ROM yüklemekmiş. Ben de indirdiğim tgz uzantılı fastboot ROMu unzip ettim ve bu yöntemle MiFlash uygulamasını kullanarak yüklemek istedim. İşlem sırasında Device is Busy mesajı verdi. Dakikalarca bekledim, işlem bir türlü sonuçlanmadı. Ben de ne ile karşılaşacağımı tahmin ederek USB kablosunu çıkardım. Ve telefonumu brick ettim.

Ekranda sadece Mi logosu var ve telefon açılmıyor. Volume+ ve power tuşları ile recovery moda giremiyorum. Volume- ve power tuşları ile Fastboot moda girebiliyorum sadece. Cihazı unbrick yapma şansım var mı? İşin gerçekten ustalarının acil yardımına ihtiyacım var.

adamhakli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
adam
Cihazım
mi 9t pro
Konular
4
Geçmiş olsun.
Mi5 kullanmadığım halde içim acıdı. Umarım tekrar geri döner cihazınız. (Sony olsaydı her şekil yardım eder ona can verirdik. )

Oyla:

cnky50

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Miui
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Kardesim benimde mi4 cihazim oyle brick oldu device is busy dedi umudu kesmistim sonra birden aciliverdi.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

gunebakanweb

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
3
Telefonun unlock kilidi kapalı ise edl mode de Fast boot rom yüklemeniz gerekiyor. Mi5 lerin bazılarında edl mode de kapalı olabiliyormuş. O durumda da edl mode için kablo uçları değiştirilerek yapılan bir yöntem var. Mi5 bölümünde bu konu mevcut.

Not: Bu işlemleri bu işlere hakim birine yaptırırsanız cihazınız hala kurtarılır durumda. Yanlış bir şeyler yaparsanız cihaz tamamen gidebilir.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Öncelikle rehberleri hazırlayanların böyle bir zorunluluğu bulunmadığını, bunu gönüllü olarak yaptıkları için onları sizce eksik olan bir konuda bu şekilde yargılamanızın doğru olmayacağını hatırlatmak isterim. Sorununuza gelirsek belki de çözümü en basit olan konulardan bir tanesi. İki yol mevcut bu sorun için. Kısa devre gibi donanımsal bir müdahale olmayan yolu anlatmaya çalışacağım. Ama bence en güzel kısa devre ile EDL'ye alıp yüklemek. Ses açma ve güce basın. Bir USB işareti çıkacak. O mod telefonun Download modu gibidir. MiPCSuite'nin Çin sürümünü yükleyip o şekilde bilgisayara bağlayın. MiPCSuite tanıyacaktır. Size yüklemeniz gereken ROM'u çıkaracaktır. O şekilde yükleme yapabilyorsanız yükleyin. Eğer MiPCSuite cihazı tanımıyorsa tel çare EDL kablosu ile yapmak. Ama bu işlem biraz riskli olabilir. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için teşekkürler. Amacım kimseyi eleştirmek değil şüphesiz. Onlarca yapılan paylaşımı okurken kafam iyice karıştı sanırım ve telefonu bozdum. Canım sıkkın ve moralim acaip bozuk..:(
Neyse, belirttiğiniz şekilde ses açma ve güç tuşlarına aynı anda bastığımda sadece Mi logosu çıkıyor ve işin garibi telefon hiç kapanmıyor. ses azaltma ve güç butonuna basıldığında ise sadece fastboot ekranı geliyor. Yapılabilecek birşey varsa sadece fastboot ekranından itibaren yapılabilir.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
ROMu unzip ettim ve bu yöntemle MiFlash uygulamasını kullanarak yüklemek istedim. İşlem sırasında Device is Busy mesajı verdi
Mi flash ile fastboot tan mı yükleme yapıyordunuz?

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Deneyeceğim. Ama öncesinde bu işlemi yaparken device is busy mesajı vermişti. Ve başıma bunlar geldi. Yardımlarınıza çok teşekkürler. Sim kart çıkartılmış iken Fastboot ROM kurulabilir mi? Yoksa kurulacak olan cihazla gelen China Stable ROM mu olacak? Kafam öyle karıştı ki! Ben tgz uzantılı 6.8.11 Global developer ROM u indirmiştim zaten.

Oyla:
Üst Alt