Soru Telefon Arefesindeyim, Öneriniz var mı?

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
49
Merhaba, telefon alma arefesindeyim alacağım cihaz konusunda çok kararsızım.8 yıla yakın xiaomi cihazlarını(Redmi 4x ve Note 9 pro) kullanıyorum fakat değişim vakti yaklaştı. İçime sinen modeller: Xiaomi 14T Pro, Mi 15 ve Samsung 24 Ultra. Başka öneriniz varsa açığım.
Bütçe konusunda oynağım 30-50 bin civarı, aradığım bazı kriterler şunlar:

Arka kamerada 4k60 kare video çekimi ve kayıt esnasında kayıt kesilmeden geniş açı lense vesayre geçebilmesi.
Uzun süre hız kaybı olmaması.
Uzun güncelleme ömrü(opsiyonel, 3 yıl üstü olsa yeter.)
Ekosistem uyumuna gerek yok. Ekosistem bana fasafiso geliyor.
Büyükçe/uzun ömürlü bir pil. Felaket hızlı şarj olmasa da olur , opsiyonel o da.

Kullanım şeklim :
Basit oyunlar(Clash of Clans) , sosyal medya, banka uygulamaları falan kısacası cihaz çok yorulmayacak şekilde kullanıyorum.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, son bir sorum var, 14T Pro kullananlar memnun mu? Fiyat performans oranı açısından içime sindi fakat dimensity olması biraz tedirgin ediyor.

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
Hocam kriterlerine bakarsak sanırım S24 Ultra senin için daha iyi olur gibi :)

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Sizin ihtiyacınıza Samsung daha uygun gibi görünüyor. Hızlı şarj talebi de yok tam size göre.

14T Pro pil tüketimi konusunda biraz sorunlu.

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
49
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizin ihtiyacınıza Samsung daha uygun gibi görünüyor. Hızlı şarj talebi de yok tam size göre.

14T Pro pil tüketimi konusunda biraz sorunlu.
Hızlı şarjın olmadığı cihax zaten kalmadı, en kötüsü 1-1.5 saate doluyor artık ondan dedim. 14T Pro nun şarj hızı çok yüksek, şarj hızıyla pil tüketimi birbirini amorti etmez mi acaba?
Hocam kriterlerine bakarsak sanırım S24 Ultra senin için daha iyi olur gibi :)
24 Ultra biraz pahalı geliyor ondan dolayı biraz mesafeliyim. Yoksa muhteşem cihaz o da.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
şu aralar telefon alacak olsam kendi adıma söylüyorum çıkacak olan poco f7 modelini alırım ultra pro falan değil düz f7

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Hızlı şarjın olmadığı cihax zaten kalmadı, en kötüsü 1-1.5 saate doluyor artık ondan dedim. 14T Pro nun şarj hızı çok yüksek, şarj hızıyla pil tüketimi birbirini amorti etmez mi acaba?

24 Ultra biraz pahalı geliyor ondan dolayı biraz mesafeliyim. Yoksa muhteşem cihaz o da.
120w şarj hızı 20 dk gibi sürelerde tam dolum imkanı veriyor bundan yana sorun yok. Şarj etme imkanınız varsa sorun olmaz. 14T Pro üst seviye bir cihaz ancak tam olarak premium değil.

Pil konusu oyun oynamıyorsanız pek üzmez zaten. Çoğunlukla günü kapatır.

S24 Ultra üst düzey bir cihaz doğrusu noksan durumları çok az. Bir tek yavaş şarj sorunu var onun dışında her açıdan geçerli.

İhtiyacınıza göre karar verin siz.

Zaten şimdi alsanız 2026 Ağustosa kadar kayıtsız kullanma şansınız var ona göre rahatça karar verirsiniz.

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
49
120w şarj hızı 20 dk gibi sürelerde tam dolum imkanı veriyor bundan yana sorun yok. Şarj etme imkanınız varsa sorun olmaz. 14T Pro üst seviye bir cihaz ancak tam olarak premium değil.

Pil konusu oyun oynamıyorsanız pek üzmez zaten. Çoğunlukla günü kapatır.

S24 Ultra üst düzey bir cihaz doğrusu noksan durumları çok az. Bir tek yavaş şarj sorunu var onun dışında her açıdan geçerli.

İhtiyacınıza göre karar verin siz.

Zaten şimdi alsanız 2026 Ağustosa kadar kayıtsız kullanma şansınız var ona göre rahatça karar verirsiniz.
Abi türkiye cihazı alacağım marka ne olursa olsun, oyun zaten bi clash of clans oynuyorum o kadar onun dışında birkaç ayda bir pubg perileri geliyor birkaç gün pubgm oynuyorum anca o oluyor oyun kullanımı. S24 valla çok iyi çok hoş ama pahalıya geliyor ondan biraz mesafeliyim işte. Zaten 5 yıllık bir redmi(9 Pro) cihazdan geçeceğimden dolayı ismi geçen üç cihaz da bana çağ atlamış hissi oluşturacak. 14T Pro çok cazip geliyor gözüme fakat üzer mi onu düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şu aralar telefon alacak olsam kendi adıma söylüyorum çıkacak olan poco f7 modelini alırım ultra pro falan değil düz f7
alet güzele benziyor, arayüzde reklam çıkıyor mu hâlâ poco cihazlarda?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Abi türkiye cihazı alacağım marka ne olursa olsun, oyun zaten bi clash of clans oynuyorum o kadar onun dışında birkaç ayda bir pubg perileri geliyor birkaç gün pubgm oynuyorum anca o oluyor oyun kullanımı. S24 valla çok iyi çok hoş ama pahalıya geliyor ondan biraz mesafeliyim işte. Zaten 5 yıllık bir redmi(9 Pro) cihazdan geçeceğimden dolayı ismi geçen üç cihaz da bana çağ atlamış hissi oluşturacak. 14T Pro çok cazip geliyor gözüme fakat üzer mi onu düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

alet güzele benziyor, arayüzde reklam çıkıyor mu hâlâ poco cihazlarda?
Türkiye cihazı almaya değmez bence yazılımsal kayıt imkanı var zaten.
Türkiye cihazı alana kadar 2 tane sever kayıtlı cihaz alırsın aynı fiyata gelir.
PUBG oynuyorsan ve kamera aşırı önemli değilse Poco F7 Ultra harika cihaz.
YD kayıt dahil 30 bine Poco F7 ultra alınır. Öyle sıfırlama güncelleme falan da sorun olmuyor fabrikasyon gibi oluyor plakası.

Reklam olayını dert etme kolayca devre dışı bırakılıyor.

Bütçen ne kadar bilmiyorum Xiaomi 15 Ultra var mesela YD kayıt dahil 45 bin muazzam bir şey.

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
49
Türkiye cihazı almaya değmez bence yazılımsal kayıt imkanı var zaten.
Türkiye cihazı alana kadar 2 tane sever kayıtlı cihaz alırsın aynı fiyata gelir.
PUBG oynuyorsan ve kamera aşırı önemli değilse Poco F7 Ultra harika cihaz.
YD kayıt dahil 30 bine Poco F7 ultra alınır. Öyle sıfırlama güncelleme falan da sorun olmuyor fabrikasyon gibi oluyor plakası.

Reklam olayını dert etme kolayca devre dışı bırakılıyor.

Bütçen ne kadar bilmiyorum Xiaomi 15 Ultra var mesela YD kayıt dahil 45 bin muazzam bir şey.
abi yd cihaz alma imkanım olsa anında 15 ultra alırdım fakat yd cihaz alma imkanım yok(müsaade yok öyle diyim özetle) O pubg olayı da işte ayda yılda bir oluyor onun dışında sadece clash of clans oynuyorum onu da zaten alt seviye/eski cihazlarda bile sıkıntı olmadan açıyor. Poco f7 ye bi baktım da çok cafcaflı duruyor arkası. Sade tasarımlar bana daha çok hitap ediyor.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
abi yd cihaz alma imkanım olsa anında 15 ultra alırdım fakat yd cihaz alma imkanım yok(müsaade yok öyle diyim özetle) O pubg olayı da işte ayda yılda bir oluyor onun dışında sadece clash of clans oynuyorum onu da zaten alt seviye/eski cihazlarda bile sıkıntı olmadan açıyor. Poco f7 ye bi baktım da çok cafcaflı duruyor arkası. Sade tasarımlar bana daha çok hitap ediyor.
Poco F7 3 gün sonra satışa çıkacak.
mi.com da 1000 TL ön sipariş indirimi var.
25 bin gibi bir fiyattan gelecek büyük ihtimalle.
Alınabilir bir cihaz kamera olarak biraz zayıf kalır sadece. Geri kalan her şey iş görür.

Üst Alt