Diğer TC Kimlik Onaylama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Forumda alış-veriş bölümünde güven gerçekden çok önemli işte bu konuda TC Kimlik onaylayıp SMS Onaylı gibi TC Kimlik onaylı rozeti eklenirse güzel olmaz mı?

procodertr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
MI 13
Meslek
Yazılımcı
Konular
23
Forumda alış-veriş bölümünde güven gerçekden çok önemli işte bu konuda TC Kimlik onaylayıp SMS Onaylı gibi TC Kimlik onaylı rozeti eklenirse güzel olmaz mı?

Herhangi bir hacker saldırısında sistemden TC numaraları çekilirse çok büyük problemler olur. Bence Yönetim bu hükümlülüğün içinde olmak istemez.

resolute

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
resolute
Cihazım
discovery
Konular
1
Telefon numarası da kritik veri değil midir?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

E>MISever<3

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fakkoh
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
0
En dandik alışveriş sitelerinden kargo şirketlerine kadar tc no paylaşıyoruz zaten ?
Ayrıca bundan 3-4 yıl önce Türkiyede 20 milyona yakın 25 yaşın üzerindeki vatandaşların tc no adres, ana baba adı gibi bilgileri hackleyip torrent vb yerlere yüklemişlerdi bakarsanız halen duruyor o bilgiler zaten.

Hem bir defaya mahsus onay amaçlı kullanılabilir sonrasında silersiniz ya da ilk 3 ve son 3 hanesini falan saklarsınız mesala ?

Günümüzde gittigidiyor bile tc onayı ile GET ile alışveriş yaptırıyor.

Madem forum üzerinden böyle bir aktiviteye müsait ediyorsunuz ? O zaman bu kullanıcıların güvenliklerini de sağlamakla yükümlüsünüz.
O adam bu forum üzerinden yapmıyor mu iletişimini ? Yarın bir gün bir dolandırıcı dadanırsa foruma bundan yasal olarak bu forum da "sorumludur". Ve doğrudan olmasa dahi dolaylı yoldan aracı statüsündedir ve yasal yükümlülükleri vardır forumun.

Yani bunlar önemli veri ama siz bu forumu kullanın alışveriş yapın bir sıkıntı olursa da taktirdir napalım diyip sorumluluktan kaçmak hoş durmuyor açıkcası.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Forum kurallarını detaylı olarak okuyunca, nelerden sorumlu olup olmadığı yazıyor... Bakış açısına göre yazıp çizmek kolay, ama birde hukuki ve idari gerçekler var... Herhangi bir sorun veya ihtilaf oluştuğunda gerçeklere bakılıyor, bakılır.

musti2307

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa AKIN
Cihazım
Mi8
Meslek
Satın Alma
Konular
14
Şahsım adına T.C. Kimlik numarası alınmasının güvenlidir algısı yaratması fikri görecelidir ve evet belki de 100 kişiden 70 i gerekli bile görebilir , bu da saygı gösterilmesi gereken hassas bir durumdur. Tüm kişisel bilgilerimizi paylaştığımız ve güvenilir siteler de en az bu site kadar potansiyel tehlike altındadır ve zararı sadece site sahiplerine olması gerekirken paylaştığımız verilerden dolayı bize de dokunabilir. Yani TC kimlikli yapın diyen arkadaşlarımın bana kalırsa direkt burdan bakıp hiç istenmemesini savunmaları gerekir diye düşünüyorum.
Son olarak da o güvenlik gereksinimiyle uğraşmaktansa büyümekte olan ve potansiyeli ciddi anlamda çok yüksek bir firma olarak düşündüğümde özellikle reklam ve vizyona biraz daha özen gösterilmesi çok daha faydalı olabilir. Ne kadar çok görürsek o kadar hayatımıza dahil eder o kadar da güveniriz sonuçta.

E>MISever<3

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fakkoh
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
0
Şahsım adına T.C. Kimlik numarası alınmasının güvenlidir algısı yaratması fikri görecelidir ve evet belki de 100 kişiden 70 i gerekli bile görebilir , bu da saygı gösterilmesi gereken hassas bir durumdur. Tüm kişisel bilgilerimizi paylaştığımız ve güvenilir siteler de en az bu site kadar potansiyel tehlike altındadır ve zararı sadece site sahiplerine olması gerekirken paylaştığımız verilerden dolayı bize de dokunabilir. Yani TC kimlikli yapın diyen arkadaşlarımın bana kalırsa direkt burdan bakıp hiç istenmemesini savunmaları gerekir diye düşünüyorum.
Son olarak da o güvenlik gereksinimiyle uğraşmaktansa büyümekte olan ve potansiyeli ciddi anlamda çok yüksek bir firma olarak düşündüğümde özellikle reklam ve vizyona biraz daha özen gösterilmesi çok daha faydalı olabilir. Ne kadar çok görürsek o kadar hayatımıza dahil eder o kadar da güveniriz sonuçta.
Büyümekte olan bir firmanın güvenliğe ve tedbire ihtiyacı yoktur zaten değil mi. Olsun canım birkaç insan dolandırılsa nolur diyip geçelim. O vakit işte kimse kimseye güvenmemeye başlayacak ve forumun itibarı yerlerde sürünecektir. Proaktif kriz yönetimi denen şey firmalar için değil miydi ? O reklam ve vizyonu ayakta tutacak stratejiler nasıl sağlanacaktır ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt