Diğer TC Kimlik Onaylama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

musti2307

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa AKIN
Cihazım
Mi8
Meslek
Satın Alma
Konular
14
Büyümekte olan bir firmanın güvenliğe ve tedbire ihtiyacı yoktur zaten değil mi. Olsun canım birkaç insan dolandırılsa nolur diyip geçelim. O vakit işte kimse kimseye güvenmemeye başlayacak ve forumun itibarı yerlerde sürünecektir. Proaktif kriz yönetimi denen şey firmalar için değil miydi ? O reklam ve vizyonu ayakta tutacak stratejiler nasıl sağlanacaktır ?
İlk kez forumda bir yoruma cevap veresim gelmedi hocam. Haklısın diyeyim müdahil olmayayım. Bildiğiniz evrensel bir doğru var ise buyrun ama göreceli durum yani bu kadar kasmaya agresiflik yapmaya gerek yok ki öyle soru işaretleri falan . sanki savunduğunuz şeye tükürmüşüm de karşılık veriyorsunuz gibi

E>MISever<3

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fakkoh
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
0
İlk kez forumda bir yoruma cevap veresim gelmedi hocam. Haklısın diyeyim müdahil olmayayım. Bildiğiniz evrensel bir doğru var ise buyrun ama göreceli durum yani bu kadar kasmaya agresiflik yapmaya gerek yok ki öyle soru işaretleri falan . sanki savunduğunuz şeye tükürmüşüm de karşılık veriyorsunuz gibi
Bence de haklı olduğumu düşünüyorum.
Teşekkürler.

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Arkadaşlar foruma üye olurken forum kurallarını okuduk.öyle sanıyorum adıma ben okudum ve forum hakkında bilgi edindikten sonra 2 ay izledim üye olmadan ve üye olmaya karar verdim.üye olmakla da zaten her kuralı kabul ettik.Kimlik ile ilgili kısım oldukça hassas ve ülkemizde bununla ilgili binlerce vatandaşımız kimlik numarasının bir şekilde ele geçirilmesi ile adına sahte Şirket kurulumları, Ehliyet ,pasaport gibi alımı konusunda bayağı sorun yaşadı.Tabiki her üyenin forum kuralları hakkında düşüncesi olacaktır. Buna da saygı duyulacaktır.Hukukçu değilim ancak yaşamım boyuncada mesleğim gereği hukuktan ve adaletten uzak kalmadım herhangi bir vesile ile bazı yasa ve yönetmelikleri öğrendik her insan gibi..Benim önerim bu gibi ucu açık konularda birbirimizi kırmadan üzmeden yanıt verip işi yönetimin uhdesine bırakalım derim...Sevgiler..

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Forum kurallarını detaylı olarak okuyunca, nelerden sorumlu olup olmadığı yazıyor... Bakış açısına göre yazıp çizmek kolay, ama birde hukuki ve idari gerçekler var... Herhangi bir sorun veya ihtilaf oluştuğunda gerçeklere bakılıyor, bakılır.
forum kurallarının üzerinde hukuk kuralları var. aşağıdaki alıntıdaki gibi durumla karşılaşıldığında, "forum kuralları böyle" diyerek işin içinden sıyrılınamaz.
Madem forum üzerinden böyle bir aktiviteye müsait ediyorsunuz ? O zaman bu kullanıcıların güvenliklerini de sağlamakla yükümlüsünüz.
O adam bu forum üzerinden yapmıyor mu iletişimini ? Yarın bir gün bir dolandırıcı dadanırsa foruma bundan yasal olarak bu forum da "sorumludur". Ve doğrudan olmasa dahi dolaylı yoldan aracı statüsündedir ve yasal yükümlülükleri vardır forumun.

Yani bunlar önemli veri ama siz bu forumu kullanın alışveriş yapın bir sıkıntı olursa da taktirdir napalım diyip sorumluluktan kaçmak hoş durmuyor açıkcası.
ayrıca yine alttaki alıntıdaki kısma da katılmamak elde değil. ekstra bir yorum yapmaya da gerek yok, gayet açık.
Şahsım adına T.C. Kimlik numarası alınmasının güvenlidir algısı yaratması fikri görecelidir ve evet belki de 100 kişiden 70 i gerekli bile görebilir , bu da saygı gösterilmesi gereken hassas bir durumdur.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
forum kurallarının üzerinde hukuk kuralları var. aşağıdaki alıntıdaki gibi durumla karşılaşıldığında, "forum kuralları böyle" diyerek işin içinden sıyrılınamaz.

ayrıca yine alttaki alıntıdaki kısma da katılmamak elde değil. ekstra bir yorum yapmaya da gerek yok, gayet açık.
Mutlaka öyle, ancak hukuk kuralları da özel olarak forum kurallarını bire bir düzenlemez, forum kuralları da hukuka aykırı olamaz... Kimse foruma zorla üyelik tesis etmiyor, kimse zorla forumda paylaşım yaptırmıyor, forumda paylaşılan her şey kişinin kendi hür iradesi ile olur ve suç teşkil etse bile forum yönetimini bağlamaz, suçun şahsiliği ilkesi gereğince işlem görür... Hukuki veya adli bir kovuşturmaya esas teşkil etse bile, kişinin kendi hür iradesi ile yaptığı her şeyden kendisi sorumlu olur... Forum kurallarında da bu açıkça bellidir ve hukuk kuralları ve hukuku işleten yetkililer öncelikle buna bakar. Bu tarz forumlara üye olanlar da, forum kurallarını peşinen kabul etmiş sayılır... :)

Her hangi bir hukuki soruşturmada, forum kuralları böyledir denilerek işin içinden gayet net şekilde sıyırılınır... Ayrıca; benim yazdığımdan alıntı yapmışsınız ama benim hiç bir şekilde Tc kimlik numarası ile ilgili bir yorumum ve görüşüm yok bu konuda... Bahsettiğim şeyler, genel durum içeriklidir.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Konu daha önce konuşulmuş ve kapanmıştı. Tekrar neden açıldı anlayamadım ancak T.C. Kimlik Numaranızı biz istemeyeceğiz.

Alışverişleriniz esnasında dileyen taraflar özel mesajla birbirlerine kimlik numaralarını, telefonlarını, annelerinin kızlık soyadını vs. verebilirler buna elbette ki karışamayız. Bu tarz bilgi paylaşımlarının dolandırıcılık amacı güden birini durduracağını, bu dolandırıcıların gerçek bilgilerini vereceklerini ya da bu bilgiler ile bir sonuca ulaşabileceğinizi size düşündürten şey ne cidden merak ediyorum. Diğer yandan sizler bu bilgileri bize verdiğinizde bizler zan altında kalacağız ki böyle bir sorumluluk altına girmeyi daha önce belirttiğimiz üzere kesinlikle düşünmüyoruz.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt