Soru Tazminatımı Nasıl Alabilirim

agoguzhan06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi9t
Konular
63
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu rom
Telefon Modeli
mi9t
Bootloader Kilidi
Açık
Sa 6 senedir çalıştığım fabrikadan farklı bir ilçeye taşınacağım için ayrılmak istiyorum tazminatımı bırakmak istemiyorum sizden fikir almam lazım işimi iyi yapıyorum ve çalıştığım bölümdeki en eski eleman olduğumdan kendimi kovdursamda kovmazlar nasıl alabilirim acaba teşekkürler.

agoguzhan06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi9t
Konular
63
İş hukukunda işçi ve işveren yükümlülüklerine bakın patron mutlaka bir konuda kanuna aykırı birşey yaptıyordur. Mesela 1 saatlik öğle arasını kullandırmamak veya 30 dakikaya indirmek gibi eğer buna benzer şeyler varsa belki bu konudan şikayet ederek ayrılabilir tazminat alabilirsiniz en doğrusu işçi avukatları ile görüşmek bencr
aynen hocam bi avukata gitmem lazım bende zaten forumda belki bir avukata denk gelirim diye yazmıştım saolun

Oyla:

anaksinamun

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali osman
Cihazım
Mi 9 t
Konular
12
Fazla mesaiyi vermiyorsa bunu bir şaitle beraber avukat yanına gidip başvuruda bulunabilirsiniz yine şaitle beraber mobing uyguladığını ispat ederseniz alabilirsiniz, eğer şait bulabilirseniz haklı cikacaginiz bir durumla her türlü alırsınız , benim gibi laz damariniz tutup hakliyken bir kalemde istifa dilekçesi verip 9 senenizi yakmayın tavsiyemdir. Fakat işvereniniz hiç bir şekilde hak yemeyip hakkınızı şu ana kadar verdiyse kendi isteğinizle çıkmanız daha doğru olur yalandan şaitle alacağınız para sizden katıyla çıkar.

Oyla:

fatihist

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi 9 Lite
Konular
3
Farklı ile veya işyerinin mevcut yerine göre uzak (en az 50 km) bir yere taşınıyorsa işe gidip gelmeniz zor olacağı gerekçesiyle haklı sebeple istifa verip yalnızca kıdem tazminatını alarak işten ayrılabilirsiniz. Taşınacağınız yer ile şuanki yer arasında çok fazla mesafe var mı?

Oyla:

anaksinamun

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali osman
Cihazım
Mi 9 t
Konular
12
Farklı ile veya işyerinin mevcut yerine göre uzak (en az 50 km) bir yere taşınıyorsa işe gidip gelmeniz zor olacağı gerekçesiyle haklı sebeple istifa verip yalnızca kıdem tazminatını alarak işten ayrılabilirsiniz. Taşınacağınız yer ile şuanki yer arasında çok fazla mesafe var mı?
Farklı yere taşınan iş değil ,çalışan eğer iş yeri taşınıyor olsa idi işçi haklı çıkardı. İşçi taşındığı için bu durumda işveren haklı çıkar.

Oyla:

agoguzhan06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi9t
Konular
63
Fazla mesaiyi vermiyorsa bunu bir şaitle beraber avukat yanına gidip başvuruda bulunabilirsiniz yine şaitle beraber mobing uyguladığını ispat ederseniz alabilirsiniz, eğer şait bulabilirseniz haklı cikacaginiz bir durumla her türlü alırsınız , benim gibi laz damariniz tutup hakliyken bir kalemde istifa dilekçesi verip 9 senenizi yakmayın tavsiyemdir. Fakat işvereniniz hiç bir şekilde hak yemeyip hakkınızı şu ana kadar verdiyse kendi isteğinizle çıkmanız daha doğru olur yalandan şaitle alacağınız para sizden katıyla çıkar.
ben zaten haksızlıkla değil tamamen usulü neyse ona uygun davranmak istiyorum hocam tavsiyeniz için teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

50km geçiyor ama inş böyle bi kanun vardır

Oyla:

seyamkk

Andromeda
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
RN 12 PRO 5G
Meslek
Elektrik teknisyen
Konular
22
2012 - 2014 senesi arasında bir markette çalıştım yıllık izin kullanmıştım iş başı yapmadan istifamı vermiştim tazminat vereceklerini bilmiyordum ama hesabıma yatırmışlardı.

Oyla:

agoguzhan06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi9t
Konular
63
2012 - 2014 senesi arasında bir markette çalıştım yıllık izin kullanmıştım iş başı yapmadan istifamı vermiştim tazminat vereceklerini bilmiyordum ama hesabıma yatırmışlardı.
sizin işvereniniz iyiymiş bizimkine bişey demek istemiyorum tazminat verme tarafdarı değil pek

Oyla:

fatihist

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi 9 Lite
Konular
3
ben zaten haksızlıkla değil tamamen usulü neyse ona uygun davranmak istiyorum hocam tavsiyeniz için teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

50km geçiyor ama inş böyle bi kanun vardır

Pardon yanlış anlamışım, siz taşınıyorsanız maalesef herhangi bir hak talep edemezsiniz.

Oyla:

Glorious

Teknoloji Delisi, Supporter
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Poco X4 Pro 5G
Konular
28
Sa 6 senedir çalıştığım fabrikadan farklı bir ilçeye taşınacağım için ayrılmak istiyorum tazminatımı bırakmak istemiyorum sizden fikir almam lazım işimi iyi yapıyorum ve çalıştığım bölümdeki en eski eleman olduğumdan kendimi kovdursamda kovmazlar nasıl alabilirim acaba teşekkürler.
Hocam bu konuda tek yapabileceğiniz şey kanuni olarak işçi haklarınızdan yararlanamadığınızı kanıtlayabilirseniz dava açarak işten ayrılabilir tazminatınızı alabilirsiniz. Bu gibi durumlarda iş mahkemeleri genelde çalışan lehinde kararlar alıyor.

Oyla:

agoguzhan06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi9t
Konular
63
Hocam bu konuda tek yapabileceğiniz şey kanuni olarak işçi haklarınızdan yararlanamadığınızı kanıtlayabilirseniz dava açarak işten ayrılabilir tazminatınızı alabilirsiniz. Bu gibi durumlarda iş mahkemeleri genelde çalışan lehinde kararlar alıyor.
teşekkürler hocam

Oyla:
Üst Alt