[tartışma] Redmi pro varyasyonları ve rom farkları

kiymetlly

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
uğur
Cihazım
redmi pro
Konular
2
Cihazınızda çakma rom var, bootloader kilidi kaldırıp twrp den eu romuna geçiniz.

Forumlarda tamamı büyük harf yazmak bağırmak demektir, yazdıklarınıza dikkat edin ve mesajınızı düzenleyiniz.
Ama nasıl işte.ben rotdan romdan anlamıyorum.bu konuyu hiç bilmeyen bir insana bu konuyu nasıl açıklarsınız? onu rica ediyorum sizden.

zett

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Cihazım
note2
Konular
12
install seçiyoruz,
storage 0. unable to mount muhtemelen.

wipe diyoruz,

kırmız yazı ile data ve storage wipe olmadığı uyarısı.

mount seçeneği ile twrp'deyken bilgisayara bağlandığında da 110gb kadar olan hafızayı görmüyor.

Çözüm olarak, format system yapıp, xiaomi.eu rom yükledim çin romu üstüne. Ancak hatalar hatalar sürekli o kapandı bu kapandı.
tekrar fastboot'tan orijinal tgz uzantılı 1.6gb rom dosyasından orijinal recovery'yi attım. malum, twrp data ve storage görmediği için wipe yapamıyor o bölümlere. Çin romunun saçma çince uygulamaları ve ayarlar, xiomi.eu romuyla çakışıyor.

orijinal recovery yükleyip işletim sistemini tekrar açarak, ekrana gelen binlerce kapanma hatasını ancak bertaraf edip ayarlardaki fabrika ayarlarına döndürmeye gelebilerek orijinal recovery'den fabrika ayarına döndüm. sorun olmadan sıfırdan xiaomi.eu ilk kurulumuyla açıldı.

32 ve 64 için de aynı recovery kullandığımda sorun yok oysa ki.
Koray bey bahsettiğiniz hatayı alıyorum. Model redmi pro 3/64.
Twrp yi kurdum ve arayüzünde twrp /data (invalid argument) hatası alıyorum, dolayısıyla erişemediğim bölümlere format bile atamıyorum. Yardım rica ediyorum

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Koray bey bahsettiğiniz hatayı alıyorum. Model redmi pro 3/64.
Twrp yi kurdum ve arayüzünde twrp /data (invalid argument) hatası alıyorum, dolayısıyla erişemediğim bölümlere format bile atamıyorum. Yardım rica ediyorum
Twrp ana menüden wipe a tıklayın, altta yan yana iki seçenek var sağdaki format data yı seçin kutucuğa yes yazıp onaylayın wipe bitince ana menüye geri gelin ve reboot tan recovery seçin tekrar twrp açılınca wipe/adwanced wipe kısmından system-data-cache dalvik wipe yapın, pc telefonu algılayacaktır romu telefona atın, slgılamadıysa mount sekmesinden mtp aktifleştirin. Hafızaya attığınız romu install den kurun.

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
cevap verilmiş. doğru cevap yukardaki.
ek olarak repair seçenekleri de işe yarıyor. repair partition.

zett

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Cihazım
note2
Konular
12

Smyrnaytac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aytaç
Cihazım
RedmiPro 4GB
Meslek
Civil Engineer
Konular
3
öyle yaptım. Bütün modellerle aynı romlar.

TWRP ancak 4/128 için sıkıntılı. storage ve data'yı görmüyor.

napcaz koray ben aytaç?

Arkadaşlar lütfen yardım edin.! Bilenler cevaplayabilirse çok sevinirim. Bende redmi Pro 128 GB x25 Excluives model var. Sorunları madde madde yazıyorum. MIUI Sürümü 8.2 - 6.12.22 Beta , Android Sürümü 6.0 MRA58K

1. Bir hatla konuşurken diğer hat kapalı görünüyor. Çift hatlılarda olmaması gereken bir özellik bana göre. O zaman niye çift hat yani manası nedir. Bunun çözümü var mıdır? Yok ise iki hatta gelen aramaları da anında görebileceğim bir görüşmeyi bekletmeye alıp diğer hatta gelen aramayı cevaplayabileceğim tavsiye edeceğiniz başka bir Mİ modeli var mıdır?
2. Kameradan, galeriye geçiş mümkün değil.
3. Çalar saat sanırım bazen çalmıyor.
3. USB taktıgımda bilgisayar görmüyor.

Bu arada bu hataların olmadığı güncel rom çıktı mı?

mfcelenli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi Pro
Konular
0
Redmi Pro 3/64
Android: 6.0 MRA58K
Güvenlik Yama:2016-10-03
Miui Global 8.0 Kararlı
8.0.4.0(LXCNMA)
Çekirdek 3.18.22+
---------------------------------
Antutu 6.2.7
99000
83000
87000
95000
değerlerini aldı farklı zamanlarda yaptığım 4 ölçümde.

CpuZ den tespit ettiğim kadarıyla işlemciler şu şekilde:
4x1,54Ghz
4X2,0Ghz
2X2,52Ghz

Ek ayarlardan: Bölge Türkiye yapıyorum, ille bir zaman geçiyor ve BÖlge Çin(Sistem) olarak değişiyor.

*Pil ömrüm 18saat
*Foto çektikten sonra fotolar sol alt köşede gözükmüyor (Türkçe Kullanırken), Sistem dilini ingilizce yapınca çalışıyor.
*Whatsap içinde galeriden foto seçip gönder dediğimde whtsap kilitleniyor, silip yeniden yüklemek zorunda kalıyorsun.
Foto çekip gönderince, ya da galeri içinden paylaş diye gönderdiğinde sorun yok ama.
*Bütün izinleri ve engellemeleri kaldırmama, yerli yabancı tüm kaynaklarda söylenen önerileri yapmama rağmen bazen whtsap bidirimleri gelmiyor/ geç geliyor. Sanırım telefon komple internet erişimini katapıyor bir şekilde. Onu da çözmemiz lazımç
*Kamerada sol üstte -0+4 yazısı çıktı, 2 gün sonra -0+3 oldu o şekilde duruyor. Nedir, ne değildir bilen yok, gitmiyor da.
*Kamera ayarları çok yetersiz. Video çekimleri düşük fps'de yapıyor, videolar dalgalı dalgalı gözüküyor. Özellikle kamerayı hareket ettirdiğimde.
*Widgetlar da restiriction lardan nasibini alıyor, her uygulama için ayrı ayrı izin açmak gerekiyor anladığım kadarıyla.
*Bluetooth üzerinden internet paylaşımı yaparken çok zorlandım, 2-3 farklı kaynaktan uğraşarak sorunu şans eseri çözdük, çünkü ordakiler de şans eseri sorunu çözmüşler.

Sağlam bir rom lazım buna.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Merhaba bende bu Modeli aldım güncelleme almıyor

Sorry you dont have the permission to access the upadete log please try to login in the system with an authorizet xiaomi ID

Sorry you dont have the permission to access the upadete log please try to login in the system with an authorizet xiaomi ID

Güncelleme indiremiyor bir veya iki dakika bekleyin ve ardından tekrar deneyin güncelleme indir dediğim vakit böyle yazı çıkıyor

Yokmu yardım edecek arkadaslar

Öncelikle forumumuzda aynı konu içerisinde arka arkaya mesaj atmak, yani flood yapmak yasaktır. Hatalı yazılan mesajları birleştirdim. Lütfen tekrar etmeyin.

İkinci olarak sorunuzu son derece ilgisiz bir yerde sormuşsunuz bu konu rom versiyonları üzerine konuşmak ve tartışmak amaçlı açılmış bir konu. Soru sorma veya çözüm arama yeri değil. Bu nedenle sorunuza cevap almanız çok zor.

Aldığınız hata ise cihazınıza mi hesabınızla giriş yapmamış olmanızdan kaynaklanıyor. Mi hesabınızla giriş yaptığınızda hata giderilecektir ancak eğer redmi pro kullanıyorsanız global romu olmadığı için OTA üzerinden güncelleme alamazsınız ya da cihazınızı Türkçe kullanamazsınız.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13