Tanışalım Kaynaşalım - Kendini Tanıt

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Tanışalım Kaynaşalım - Kendini Tanıt

pegasus1907' Alıntı:
Uydu forumlarında ki niçin merak ettim. Ben de eskisi gibi olmasada hala uydu ile ilgileniyorum

SM-P602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O defter kapandı artık. [WHITE SMILING FACE]

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

xoser

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Konular
28
Cvp: Tanışalım Kaynaşalım - Kendini Tanıt

chatin_62 pid=3812 dateline=1403400575' Alıntı:
Oooo, demek benim gibi ihtiyar birçok arkadaş varmış. Ne kadar güzel. :)
Kendimi bildim bileli tüm akrabalarım bana Çetin derler. 47 yaşındayım ve Çemişgezek doğumluyum. Yıldız Unv. Elektronik M. Y. O. mezunuyum. 86'dan beri de bilgisayarlarla boğuşmaktayım. Şu an Bilgi Teknolojileri Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Ev hanımı olan ve çok sevdiğim bir eşim, Yazılım Mühendisliği okuyan bir oğlum ve lisede okuyan bir kızım var.
Bilgiye aç ve bildiklerini paylaşmaktan da zevk alan kişilerden biriyim. 98-99 yıllarında uydu yayınları ve alıcıları ile bunların yazılımlarına merak saldım. 2004 yılına kadar Türkiye'nin en büyük uydu forumlarında bugün kullandığımdan farklı bir nick ile bilgisayar bölümlerinin moderatörlüğünü yaptım. Ekonomik nedenlerle birkaç ay internetten uzak kalınca bazı arkadaşların tavırlarına çok üzüldüm ve uzun bir süre forumlardan koptum. Tabi bunların yanında, havaya savurduğum paraların miktarını görmem, Digitürk abonesi olmam ve uydu merakımın körelmesi de etkili olmuştur.
Sanırım 2009 falan dı. Western Digital'in WDTV Live cihazı aldım ve bununla ilgili olarak donanımhaber'e üye oldum. Eski forum hayatıma bir sünger çekmek adına eskiden tüm forumlarda kullandığım nick'imi değiştirerek göbek adım ve memleketimin bir karışımı olarak chatin_62 nick'imi kullanmaya başladım. Asıl aktif olmam 2010 Ağustos ayında Galaxy S ile başladı. Çünkü Android hakkında Türkçe kaynak bulmak, çölde su bulmak gibiydi. Oradan buradan edindiğimiz bilgileri DH'de paylaşıyorduk. O zamanlar Bada üzerine oldukça yoğunlaşmış olan Cepking forumundan teklif geldi sağolsunlar. Android ve Galaxy S üzerine oldukça yararlı paylaşımlar yaptık. Sonrasında DH'in forum yapısı nedeniyle herşey aralarda kalıp binlerce kez aynı soruların gelmesinden bıkan Erhangulsum arkadaşımız androidturkiye.org sitesini kurarak beni de Admin yaptı. Zamanla bazı nedenlerle Androidturkiye ve Cepking te dahil olmak üzere yönetici olduğum tüm forumlardan istifa ederek paylaşımlarıma normal üye olarak devam etme kararı aldım. Ama Erhan, siteyi ben senin için kurdum, benim olduğu kadar senindir de diyerek kabul etmedi. O gün, bugündür devam ediyoruz. Şimdi de Xiaomi ortaya çıktı ve buradayım. :)

İşte benim forum hayatımdan bir özet. Çenem bir açıldı mı durdurmak zor. :) Hem kekeme hem geveze sözü çok doğrudur. Konuşmaya olan hasret kendisini yazıyla telafi etmeye çalışır. Bu yüzden hakkınızı helal ediniz.

bende bu 62nin dersim ile alakalı olduğunu düşünmüştüm yanılmamışım :D

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.237

@Cantara ve diğer yönetici ekibi nerede acaba kendini tanıtmak için?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

HiddeNKinG pid=3934 dateline=1403541463' Alıntı:
@Cantara ve diğer yönetici ekibi nerede acaba kendini tanıtmak için?

Gizem yaratıyoruz hocam, daha ilgi çekici olsun :D

Herkese merhaba,

Ben Emre. 33 yaşındayım. (Forumun yaş ortalamasını düşürmeyelim :P ) Ankara Polatlı'da yaşıyorum ve hayatımı sürücü kursu işleterek kazanıyorum. 4 yaşında bir oğlum var ve işten arta kalan zamanımı mümkün olduğu kadar ona ayırmaya çalışıyorum. MIUI ile ilgili her hangi bir kapsamlı Türkçe kaynak olmadığını fark ettiğimizde, bu eksikliğin giderilmesi amacıyla @hiddenking ve @ethnic ile birlikte bu siteyi kurmaya karar verdik. Bu aşamadan sonrasını ise sitemizde biraz geriye giderek takip etmeniz mümkün. 

Çok uzun yazmak istemiyorum fakat sormak istediğiniz bir şey varsa memnuniyetle cevap verebilirim :)

Testimo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
3310
Konular
21

Şu anda beklediğim tek şey mi4s bi çıksada alsak diyorum artık...

DreDroid

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Tıp Öğrencisi
Konular
31

Wow hep olmasını beklediğim konu.Merhaba değerli büyüklerim diye başlamalıyım galiba söze.Çünkü gördüğüm kadarıyla yaşça en küçük benim şu an.Aslen Karabük Ovacıklıyım.Adım Erkan ve yaşım 19.Maalesef İstanbul Tıp Fakültesinde 2. sınıfa geçmek üzereyim.Aslında çok fazla maalesef dememe gerek yok sevmiyor değilim; ama lise hayatım boyunca Elektronik Müh. istediğim için teknoloji sevgim bu tarz forumları takipte kaldı diyebilirim.Androidle tanışmam da gayet yeni sayılır.Nokia N81 den sonra tam 1 yıl kadar önce LG P880 alarak başladı.İlk 3-4 ay marketteki oyunları ve uygulamaları deneyerek devam ettim.Fakat bir süre sonra bunlar yetersiz gelmeye başladı.Telefonda kendi dünyamı kurmalıydım, kişiselleştirmeli, özelleştirmeli ve sahiplenmeliydim.Bundan sonra araştırmaya başladım.Sağolsun @chatin_62 hocam sayesinde root atarak bir üst seviyeye çıkmayı başardım.O zamandan beri onlarca rom yükledim, araştırmalar yaptım veeeee en sonunda beni tatmin etmeyi başaran MIUI ile tanıştım.Maalesef MIUI da kalıcı olmayı başaramıyorum telefonum sağolsun.Bu yüzden Xiaomi gelir gelmez tabii para biriktirince hemen almayı düşünüyorum.

Ayrıca mühendisliğin hayal olarak kalmasını istemediğim için bu yaz inşallah Android programcılığı konusunda çalışmak ve gelecekte değişik alanlarda bilgilenmek istiyorum.

Söylemeden geçemeyeceğim.Sizleri tanımak benim için büyük bir keyif  :huzurlu:

Bu siteyi açtığınız için ayrıca teşekkür ediyorum...

DreDroid

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Tıp Öğrencisi
Konular
31

Ayrıca söylemeyi unuttum. 

Android programcılığı veya herhangi yazılım konularında her türlü tavsiyeye, desteğe veya bilgi paylaşımına sonuna kadar açığım :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Cvp: Tanışalım Kaynaşalım - Kendini Tanıt

xoser' Alıntı:
bende bu 62nin dersim ile alakalı olduğunu düşünmüştüm yanılmamışım :D

Doğrudur. Gerçi bizler kendimizi Elazığ'lı olarak görsek te (Çemişgezek daha önce Elazığ'a bağlıydı), memleket neresi dendiğinde ağız alışkanlığı ile Elazığ'lıyım desek te, ulaşım, alışveriş, sağlık v.b. her türlü işimizi Elazığ'dan görsek te, kütüğümüz Tunceli. Tunceli'yi, Hozat'ı, Perteğ'i, Mazgirt'i, Pülümür'ü o kadar görmek istiyorum ki. Ama kısmet olmadı henüz.
3 yıl öncesine kadar memlekete çok sık giden biri değildim. İlk ve ortaokulda okurken bir iki ay kaldığımız olurdu. O da köyden çıkmazdık zaten. Bağ-bahçe-tarla, hayvan otlatma v.b. köy işleri yapılırdı. Her çocuğun olduğu gibi, harmanlardan ayrılmayı, dügenden inmeyi hiç istemezdim. Patos makinalarının melodik gürültüsü hala kulaklarımda, kazanlarca pişirilen buğdayın tadı hala damağımdadır.
Lise ile birlikte başlayan çalışma hayatım (88 de askere giderken gidip helallik almam hariç), arada terör olayları yüzünden köyümüzün mecburi olarak boşalması gibi nedenler, uzun bir süre (20 yıldan fazla) beni uzak koydu. Sonrasında birkaç yılda bir 10-15 günlüğüne geziler takip etti. Zaten 4 günü yolda geçiyor gezmeye fırsat kalmıyorduki. Son 3 senedir de babamı kaybettikten sonra, onca emek verip yaşatmaya çalıştığı ağaçları, kurutmamak daha doğrusu kurumasını biraz daha uzatmak adına, uğruna canını verdiği bağı (hinzana - bir tür kulübe- kum götürürken romörk üzerine devrilmişti) biraz daha uzun yaşatabilmek adına senede 10 gün de olsa her yıl Ekim ayı başında gidiyorum.

MGM Barut

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MUHARREM
Cihazım
Mi9T Pro 128gb
Meslek
Emekli
Konular
78
Sizleri yazdıklarınızla bile olsa tanımak çok güzel,keşke fırsat bulup yüzyüze görüşmek nasip olsa.Bende bu site kurucularına bu vesile ile teşekkürlerimi iletiyorum.Umarım saygı ve sevgimiz hep daim olur.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
@dredroid, Saygı olduktan sonra yaşın hiçbir önemi yok. Hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz. Ben sizden birşeyler öğreneceğim, siz benden. Önemli olan saygı çerçevesinde bildiklerimizin paylaşılması.

Üst Alt