- Adım
- S
- Cihazım
- Xiaomi Mi 9TPro
- Konular
- 5
MerhabaBaşta LionKing17 hocam olmak üzere herkese merhaba, çok uzun bir kullanım olmadı deji marka bataryayı takalı biraz zaman geçmesini istedim açıkçası etkisini kesin olarak görmek için.
Öncelikle bataryayı daha önce arka kapağı açılan eski tip telefon kullanan herkes yapabilir diye düşünüyorum. Pek sağlıklı olmasa da ısıtıcılı bir fön makinesi ile arka kapağı açtım. Ortalama 12-13 vida açıyorsunuz. Üst taraftaki vidalar alt kısım ile bir uğraşınız yok. 2 adet birisi batarya diğeri - sanırım ekrana güç veren- (?) Soketi çıkarıyorsunuz. Eski bataryayı çıkarıp deji marka alır iseniz uygun talimatlar ile yerleştirip soketleri takıyorsunuz. Ses açma/kapama ve güç düğmesi o söktüğümüz üst kapağı takmadan çalışmaz bunun bilincinde olun tuşlar arızalandı sandım bende bir anB7000 adlı arka kapak yapıştırıcıyı aldım ve arka kapak için onu kullandım gayet sağlam oldu diyebilirim. Bana kodu 41 yazan batarya geldi (9T yazan ürünü aldım. Konuda link mevcuttur) ve ortalama olarak 0.5 cm lik bir boşluk kaldı alttan üst kısmı ilk önce yerleştirip altındaki boşluğu önemsemenize gerek yok çünkü yapıştırıcı gayet sağlam.
Batarya gücü ve kullanıma gelecek olursak eski mi bataryam gerçekten bitmişti ekran süresi ortalama 3-3.5 civarında idi. Şuan 6-8 saat civarını görüyorum. Tüm gün aktif kullanıyorum fazlasıyla ve bu süre benim için yeterli diyebilirim. Ortalama olarak dejiyi takmamın üstünden 5 yada 6 gün geçti ilk şarjı saymazsak da 6 kere şarja taktım şuan 7.yi yeni taktım batarya şuan %100 performans ile çalıştığını düşünmüyorum 2 gün yada 2 dolum/deşarj olduktan sonra daha iyileşeceğini düşünüyorum. Sonuç olarak, benim gözlemlerime göre gayet başarılı orjinali aratmayacak şekilde.
Herkese iyi forumlar destek olan herkese de teşekkür ederim.
Detaylı anlatım ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Peki kaç mAh olarak çıktı bataryanız ona baktınız mı?
Birde 6-8 saat arası ekran süresi aldığınız ROM nedir? Kendi MIUI Rom mu?