SD 888 zaten ölü doğan bir işlemci. O cihazda sorun yaşamanız çok doğal. Ancak 8gen 2 ile birlikte değişen yeni üretici ile SD işlemciler cidden çok daha iyi. MTK işlemcinin sorunları öyle az değil. Bir çok geliştirici de direkt eliyor MTK cihazları.Bence amiral gemisi değil ancak bu cihazlara amiral gemisi katili deniyorçünkü biraz daha uygun fiyata neredeyse amiral gemisi cihaz özelliklerine sahip oluyorsun.
13T pro daha iyi bir ekrana sahip 13 pronun tek artısı LTPO ekran olması
Kamera sensörü ve lens olarak 13 pro daha üstün bir cihaz.
13 proda kablosuz şarj özelliği bulunmakta.
Ram ve depolama olarak ikiside aynı teknolojiye sahip.
İşlemci konusuna gelecek olursak snapdragon işlemcili realme gt2 kullanıyordum cayir cayir ısınan saçma sapan bir telefondu simdide mediatekli 13T kullanıyorum ve hiç ısınma sorunu yaşamıyorum 3 aylık tecrübeme göre snapdragon işlemcisi insanlar tarafından fazla abartılıyor herkesin aklında psikolojik bir etkisi var bence. Mediatek işlemcinin ISP yani görüntü işleme birimi bana göre daha başarılı. Tercih meselesi ama snapdragon görüntü işlemede daha kötü bence.
Demekki snapdragon işlemcide kötü çikabiliyormuşSD 888 zaten ölü doğan bir işlemci. O cihazda sorun yaşamanız çok doğal. Ancak 8gen 2 ile birlikte değişen yeni üretici ile SD işlemciler cidden çok daha iyi. MTK işlemcinin sorunları öyle az değil. Bir çok geliştirici de direkt eliyor MTK cihazları.
Son 2 nesildir MTK işlemciler performans açısından cidden çok iyi orası ayrı.
Amiral gemisi cihazlardan çok eksiği var kimse kendini kandirmasin kamera kalitesi amiral gemilere yaklamasamaz bile ekran desen oda aynı şekil bu telefon orta segment amiral gemilere ancak işlemcisi yaklasabilir insanları cezbedende o zaten kamera için telefon alanlar T serilerindem uzak dursunDiyenini de gördüm daha ne diyeyim. Değil diyen hocalarım varsa belirtebilir nasıl olmayabilir anlamadım
Eski note 8 pro konularına bakarsanız beni görürsünüz. O cihazı ilk çıktığı günlerde almıştım. Rom atarken, rootlamaya çalışırken hard brick olup patlıyordu ilk dönemde. Herkesin kendi seçimleri. Elimde Note 8 pro da var. 888 işlemcili cihaz da var 8gen 2 de var. Hepsini test ediyorum elimden geldiğince. Benim kararım daima SD yönünde sizin tercihinize saygı duyarım.Demekki snapdragon işlemcide kötü çikabiliyormuşMediatek işlemcinin sorunları nedir detay verir misin
Bir çok geliştirici direkt eliyor derken şu evde önüne gelen cihaza rom derleyen hintli custom rom geliştiricilerinden bahsediyorsun sanırım yapmayın hocam duyanda sanar playstoreda uygulama çıkaran geliştiriciler direkt eliyor
Ağızdan ağıza dolaşan mediatek kötüdür lafları yüzünden insanlar mediatekli cihaz satın almıyor ve custom rom desteği görmediği için herkes mediateki kötü bir işlemci sanıyor.
Xiaomi.eu ekibi custom rom çıkarıyor bu arada mediatek cart curt diyerek işi paraya dökmüş ufaktanmediatek kaynak kodlarını ortalıkta paylaşmıyor sadece xiaomi gibi markalarla paylaşıyor bu yüzden custom rom desteği görmemesi normal doğru olanda bu.
5 6 kişilik ergen grup android cihazlara zarar veriyor snapdragon işlemcili telefonları çöp etmeyi basarirken mediatek cihazları sadece brick edebiliyorlar ve yazılımsal olarak kurtarilabiliyor.
Ben 3 aydır kullanıyorum ve mediatek işlemcisi iyidir diyorum redmi note 8 pro kullanıcılarına dikkat edin redmi serisi içinde kullanıcıların en memnun olduğu cihazdir benim gözlemlerim tecrübelerim bu şekilde snapdragon şişirilmiş bir balondur benim gözümde tıpkı Apple gibi kendini iyi pazarlıyor![]()
Maalesef yanılıyorsunuz hocam, MTK işlemcili cihazların ömürleri SD'lere göre çok daha kısadır. Zamanla yavaslamalar performans kayıpları görülmeye başlar.Demekki snapdragon işlemcide kötü çikabiliyormuşMediatek işlemcinin sorunları nedir detay verir misin
Bir çok geliştirici direkt eliyor derken şu evde önüne gelen cihaza rom derleyen hintli custom rom geliştiricilerinden bahsediyorsun sanırım yapmayın hocam duyanda sanar playstoreda uygulama çıkaran geliştiriciler direkt eliyor
Ağızdan ağıza dolaşan mediatek kötüdür lafları yüzünden insanlar mediatekli cihaz satın almıyor ve custom rom desteği görmediği için herkes mediateki kötü bir işlemci sanıyor.
Xiaomi.eu ekibi custom rom çıkarıyor bu arada mediatek cart curt diyerek işi paraya dökmüş ufaktanmediatek kaynak kodlarını ortalıkta paylaşmıyor sadece xiaomi gibi markalarla paylaşıyor bu yüzden custom rom desteği görmemesi normal doğru olanda bu.
5 6 kişilik ergen grup android cihazlara zarar veriyor snapdragon işlemcili telefonları çöp etmeyi basarirken mediatek cihazları sadece brick edebiliyorlar ve yazılımsal olarak kurtarilabiliyor.
Ben 3 aydır kullanıyorum ve mediatek işlemcisi iyidir diyorum redmi note 8 pro kullanıcılarına dikkat edin redmi serisi içinde kullanıcıların en memnun olduğu cihazdir benim gözlemlerim tecrübelerim bu şekilde snapdragon şişirilmiş bir balondur benim gözümde tıpkı Apple gibi kendini iyi pazarlıyor![]()