- Adım
- Mert
- Cihazım
- İphone Xs
- Meslek
- Malzeme Mühendisi
- Konular
- 60
Merhaba arkadaşlar, aslında çözmek istediğim durumu başlıkta da yazdım fakat biraz daha ayrıntı vereyim. Şu an epic rom kullanmaktayım ve cihazım mi5 prime. Sık sık romlar arasında geçiş yapıyorum ve bu tarz durumlarda gömülü olan uygulamaların hem pil tüketimine hem de ram kullanıma olumsuz etki etmesine bir çare bulmak istiyorum. Açıkçası sistemlerde gelen çoğu stock uygulamayı kullanmıyorum. Bu uygulamaları nasıl tamamen kaldırabilirim ?
Not : Titanium Backup pro uygulaması ile birkaç uygulamayı sildim ve sorun yaşamadım fakat internetten biraz araştırdığımda bazı kişiler sistem dosyalarından da bu silinen uygulamalar ile alakalı klasörleri silerek kalıntı dosyaların vs silinmesini sağlamış. Bu sayede telefonun her yeniden başlaması durumunda tekrardan uygulamaların yüklenmesinin engellendiği belirtilmiş.
Bu konuya ilişkin net ve ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Not : Titanium Backup pro uygulaması ile birkaç uygulamayı sildim ve sorun yaşamadım fakat internetten biraz araştırdığımda bazı kişiler sistem dosyalarından da bu silinen uygulamalar ile alakalı klasörleri silerek kalıntı dosyaların vs silinmesini sağlamış. Bu sayede telefonun her yeniden başlaması durumunda tekrardan uygulamaların yüklenmesinin engellendiği belirtilmiş.
Bu konuya ilişkin net ve ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.