Yardım Stock uygulamaları silme ;

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Merhaba arkadaşlar, aslında çözmek istediğim durumu başlıkta da yazdım fakat biraz daha ayrıntı vereyim. Şu an epic rom kullanmaktayım ve cihazım mi5 prime. Sık sık romlar arasında geçiş yapıyorum ve bu tarz durumlarda gömülü olan uygulamaların hem pil tüketimine hem de ram kullanıma olumsuz etki etmesine bir çare bulmak istiyorum. Açıkçası sistemlerde gelen çoğu stock uygulamayı kullanmıyorum. Bu uygulamaları nasıl tamamen kaldırabilirim ?
Not : Titanium Backup pro uygulaması ile birkaç uygulamayı sildim ve sorun yaşamadım fakat internetten biraz araştırdığımda bazı kişiler sistem dosyalarından da bu silinen uygulamalar ile alakalı klasörleri silerek kalıntı dosyaların vs silinmesini sağlamış. Bu sayede telefonun her yeniden başlaması durumunda tekrardan uygulamaların yüklenmesinin engellendiği belirtilmiş.
Bu konuya ilişkin net ve ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Chrome silince gitmemesi lazım ya normalde ? Evet biraz fazla silmişim :)
[doublepost=1515771629,1515771593][/doublepost]
Teşekkür ederim Skorpi Hocam.
Valla gitmişti işte.sistem uygulaması sonuçta.sony z1 de nerdeyse bütün google uygulamaları siliyordum bişey olmuyordu ama miui da chrome u silince gitti işte bende şaşırmıştım

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Valla gitmişti işte.sistem uygulaması sonuçta.sony z1 de nerdeyse bütün google uygulamaları siliyordum bişey olmuyordu ama miui da chrome u silince gitti işte bende şaşırmıştım
Değişik bir olay gerçekten. Ben de titanium backup ile silmiştim ve herhangi bir sorun çıkarmamıştı. Olan olmuş gerçi sağlık olsun :)

Oyla:

byl82

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
samsung s 3
Konular
24
Miui dosya yöneticisi silsem bir şey olurmu çok reklam var

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Titanium backup uygulaması ile silmek istediğiniz uygulamanın dizindeki tam yoluna baktıktan sonra, root explorer gibi dosya yöneticileri ile uygulamanın bulunduğu klasörü tamamen silmeniz yeterli ;)
Konu ile hala ilgilendiğim için bir şey daha soracaktım :) Silince durduruldu hatası verme ihtimali olan ya da şunu silmeyin diyeceğiniz bir uygulama var mıdır ? Ona göre dikkatli olayım.

Oyla:

Atlas06

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
As
Cihazım
Redmi not4
Konular
5
System app remover yada uninstall.kullanımı çok basit.istediğin uygulamayı silebilirsin

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Aynı programı kullanıyorum. Yanlız sildikten sonra telefonu yeniden başlatmak gerekiyor. Bende bu şekilde

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Aynı programı kullanıyorum. Yanlız sildikten sonra telefonu yeniden başlatmak gerekiyor. Bende bu şekilde
Bilmiyorum hocam bende öylw bi problem yok.izinleri kontrol et yada verileri falan sil belki düzelir.ayrıca ben google play dekini kullanmıyorum,onun pro versiyonunu kullanıyorum

Oyla:

halikjk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
halikjk
Cihazım
mi max
Konular
2
Ben bütün Google uygulamalarını siliyorum. Play i de donduruyorum. Sonra bir Google uygulaması kullanacaksam normal uygulama olarak yüklüyorum. Yoksa bu şerefsiz Google uygulamalarını ne yaparsan yap arka planda sürekli açılıyor.

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Ben de play store üzerinden tüm google uygulamalarını devre dışı bıraktım, telefonda da görünmüyorlar şu anda. Araştırdığım kadarıyla devre dışı bırakılabilen uygulamalar çalışmadığından şarj ve ram tüketimi de yapmıyor. Fakat yer kaplamaya devam ediyor herhalde sistemde.

Oyla:
Üst Alt