Soru Stabil - kararlı rom

y4vuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Mi9 se
Konular
13
Bende kararlı 10.3.4 var stabil sürümde 10.3.6 çıkmış sorul şu global sürümle stabil arasında ne fark var hangisi daha iyi bide kararlı da otomatik güncelleme oluyor mu twrp ye gerek kalmadan

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Kararlı ve stabil aynı şey hocam. Stable kelimesi Türkçe kararlı demek. Daha iyi diye bir şey yok bu rom işinde, kiminin bir yeri iyi olur başka yeri sorunlu olur, kimininde tam tersi. Bana göre en temizi resmi rom kullanmak.

Şuan cihazınızdaki resmi miui sürümü ise güncellemeyi ayarlardan yapabilirsiniz.

Özel resmi olmayan rom kullanıyorsanız twrp ile yapmalısınız.

Oyla:

y4vuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Mi9 se
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kararlı ve stabil aynı şey hocam. Stable kelimesi Türkçe kararlı demek. Daha iyi diye bir şey yok bu rom işinde, kiminin bir yeri iyi olur başka yeri sorunlu olur, kimininde tam tersi. Bana göre en temizi resmi rom kullanmak.

Şuan cihazınızdaki resmi miui sürümü ise güncellemeyi ayarlardan yapabilirsiniz.

Özel resmi olmayan rom kullanıyorsanız twrp ile yapmalısınız.
Resmi olduğunu nasıl anlıcaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bide stabille kararlı aynı demişsin stabil 10.3.6 kararlı da 10.3.4 var kararlı var bnde güncelleme yok diyo cihaz güncel yazıo

Oyla:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
Resmi olduğunu nasıl anlıcaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bide stabille kararlı aynı demişsin stabil 10.3.6 kararlı da 10.3.4 var kararlı var bnde güncelleme yok diyo cihaz güncel yazıo
MIUI global yazıyorsa resmidir

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Telefonun ayarlar kısmındaki Telefon hakkında sayfasının ekran görüntüsünü atarmısınız. Büyük ihtimal resmi rom sürüm numarasına göre.

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Bakınız S.S.S

Global ROM ve China ROM nedir?
Global ROM uluslararası kullanım için hazırlanan içerisinde Çince ve İngilizce dışında diğer dillerin de bulunduğu ve google uygulamaları da dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanılan genel uygulamaların bulunduğu MIUI versiyonudur. China ROM ise sadece Çin'de kullanmak üzere hazırlanmış olan ve bizlerin pek bilmediği ama Çin'de sık kullanılan servislerin bulunduğu (Weibo, youku vs.) dil seçeneklerinin son derece sınırlı olduğu MIUI versiyonudur. Eğer Çin'de yaşamıyorsanız kesinlikle Global versiyon yüklemenizi tavsiye ederim.

Daha ayrıntılı bilgi için : Rehber - MIUI Versiyonları ve Anlamları

Stable ROM ve Developer/Beta (Geliştirici) ROM nedir, farkları nelerdir?
Developer rom -Çin resmi tatilleri dışında- her hafta güncelleme alan, yeni gelişmelerin haftalık olarak yansıtıldığı ve test edildiği dolayısıyla bazı ufak tefek sorunların bulunabildiği roma verilen isim. MIUI ve Android konusunda tecrübeli kullanıcıların bu romu kullanmaları tavsiye edilir.

Stable rom ise haftalık olarak güncelleme almaz. Sabit bir güncelleme aralığı bulunmamaktadır. Bazen ayda bir defa güncelleme gelebilirken bazen bir kaç boyunca güncelleme almaz. Bu romlarda neredeyse hiç sorun yoktur. Sadece stabil olarak çalışan uygulamalar dahil edilmiştir. Genellikle Android ve MIUI konusunda tecrübeli olmayan kullanıcılara tavsiye edilir.

Daha ayrıntılı bilgi için : Rehber - MIUI Versiyonları ve Anlamları

Rom versiyonlarından, hangi rom olduğu nasıl anlaşılır?
Versiyon numarasından bir romun Kararlı mı yoksa Developer (Beta) mı olduğu kolayca anlaşılabilir. Kararlı sürümün versiyon numarası harf-rakam karışımı olur. Developer yada diğer bir deyişle Beta sürümlerde ise önce yıl, sonra ay ve sonra da gün yazılıdır.Ayrıca kararlı bir sürümün yine Çin mi yoksa Global mi olduğunu da anlayabilirsiniz. Çin romlarında versiyon numarası içinde CN harfleri bulunur, Global versiyonda MI harfleri.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:
Üst Alt