Sohbet Sohbet köşesi

hmthvrn

мιυιcαɴdιr
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulhamit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
16

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Doğrudur hocam benden sonra 2 rom daha değiştirmiş DOBERDEN hocam :D

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yenilen Pehlivan misali, hızını alamadı sanırım....ne fena hastalık bu yahu, herkese bulaştırıyorum diye kendimi çok kötü hissetmeye başladım...
en iyisi Huawei Mate20X alıp, köşeme çekilmem sanırım, herkes için daha iyi olacak
Benden dolayı bu ORD Virüsünü kapmış olan herkesten beni bağışlamalarını rica ediyorum

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Merhaba, ilk Mi cihazımla bir kaç gün önce aranıza katıldım. Forum gördüğüm kadarıyla oldukça seviyeli ve tek markaya özel, bu noktada saçma sapan fan olayları olmuyor gibi. Haliyle burada zaman geçireceğim gibi duruyor, o yüzden kendimi biraz tanıtmak ve sorularımı sormak istedim.

Öncelikle hepinize iyi forumlar dilerim. 30 yaşındayım TANAP projesinde mühendisim, yolun sonuna doğru geldik çok şükür. Tek takılmayı severim (bekarım). Yerim yurdum pek belli olmuyor ama bize her yer Trabzon. Elektronik şeylere oldukça hastayımdır. Mi cihazı ilk olarak bir yakınımda gördüm ve gayet kullanılabilir geldi. Tablet ayarında, ekran ve ses özelliklerini beğenerek mi max 3 aldım. Bir süre bu cihaz ile aranızda olacağım.

Ayrıca bu cihazla ilgili bir kaç sorum olacak. Basit root uygulamaları için (greenify, reklam engelleme,yedekleme uygulamaları vb bir kaç program) cihazı root'lamak istiyorum. Forumdaki gezintim den çıkardığım sonuçlar bl açmanın gerekli olduğu şeklinde. Bu noktada bu markayı tanımama ve bir süredir android e uzak kalmamdan dolayı kafa karışıklığım var. Cihaz yeni ve herhangi bir sorunla gelmediğinden emin olmak için bir süre garantisini korumasını istiyorum, o yüzden bl açma işi canımı sıkıyor. Cihaz delta servisten (migrostan aldım) ithalat garantili ve global, bl açma durumunda imei sorunu yaşarmıyım? (forumda örneğine denk gelmedim). Delta servisi hakkında fikir sahibi değilim, sadece olumsuz bir kaç şey duyduğum hatırımda kalmış bl kilidi açılmasında sorun çıkarıyor mu acaba? Root sonrası bl kilidini kapatıp root yüklü şekilde kullanmak mümkün mü? Yöntemlerde bahsedilen uygulamaların güncel sürümlerini güvenilir bir şekilde nereden indire bilirim?

Çok yordum, yazarken ben bile yoruldum kusura bakmayın :) Yardımcı olmak isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Tekrar iyi forumlar.

hmthvrn

мιυιcαɴdιr
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulhamit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
16
Sayın Sakin61 öncelikle cihazınız hayırlı olsun. Ailemize hoşgeldiniz. Cihazınızı güzel seçmişsiniz. Güle güle kullanın. :) Root konusuna gelecek olursak BL kilidinizi açmanız gerekecek. Delta garantisinde olduğunu belirtmişsiniz. Delta garanti BL açık olan cihazı garanti dışı saymıyor. Garantilik bir durum olduğunda hangi romda olursanız olun MiFlash ile temiz global rom kurulumu yapıp garantiye gönderebilirsiniz. Ancak BL kapalı şekilde cihazı rootlu kullanamazsınız.

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Sayın Sakin61 öncelikle cihazınız hayırlı olsun. Ailemize hoşgeldiniz. Cihazınızı güzel seçmişsiniz. Güle güle kullanın. :) Root konusuna gelecek olursak BL kilidinizi açmanız gerekecek. Delta garantisinde olduğunu belirtmişsiniz. Delta garanti BL açık olan cihazı garanti dışı saymıyor. Garantilik bir durum olduğunda hangi romda olursanız olun MiFlash ile temiz global rom kurulumu yapıp garantiye gönderebilirsiniz. Ancak BL kapalı şekilde cihazı rootlu kullanamazsınız.

Hoş buldum, çok teşekkür ederim. Seçme konusunda titizim, hem marka model hemde versiyon olarak epey sıkı tuttum. İnternetten 100 tl daha uyguna alıp çin romu ile uğraşmak istemedim.

Servis yönünden sorun yok o zaman bu güzel haber, zaten rom için pek vaktim olmuyor. Rootlu ve orjinal yazılım olarak kullanmayı düşünüyorum.

Son olarak siz yada başka bir arkadaş uygun olduğunda cevaplarsa, bl açık cihazda güncelleme almaya devam eder miyiz?

Amazon42

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
27
Hoş buldum, çok teşekkür ederim. Seçme konusunda titizim, hem marka model hemde versiyon olarak epey sıkı tuttum. İnternetten 100 tl daha uyguna alıp çin romu ile uğraşmak istemedim.

Servis yönünden sorun yok o zaman bu güzel haber, zaten rom için pek vaktim olmuyor. Rootlu ve orjinal yazılım olarak kullanmayı düşünüyorum.

Son olarak siz yada başka bir arkadaş uygun olduğunda cevaplarsa, bl açık cihazda güncelleme almaya devam eder miyiz?
Güncelleme almaya devam edersiniz hocam o yönden içiniz rahat olsun
Hayırlı olsun cihazınız bu arada

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Yenilen Pehlivan misali, hızını alamadı sanırım....ne fena hastalık bu yahu, herkese bulaştırıyorum diye kendimi çok kötü hissetmeye başladım...
en iyisi Huawei Mate20X alıp, köşeme çekilmem sanırım, herkes için daha iyi olacak
Benden dolayı bu ORD Virüsünü kapmış olan herkesten beni bağışlamalarını rica ediyorum

Üstat iyi oldu bu virüs..nod~~
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle herkesin huzunda Sayın DOBERDEN hocamdan çok ama çok Özür diliyorum..kendisi benim yönlendirmem ile Greeshan roma geçti...dün akşam geç saatlerde Telegram grubunda Redmi Note 4 X e ait yeni günellemeyi gördüm ve Linki kendisine attım ki, o da en son roma geçebilsin diye...sonrasında cihazın açılmadığını söyledi, bende Magisk yada Lazy fleşlemesini söyleyip, yattım....sabah kalktığımda buradaki mesajları gördüm ve vermiş olduğum Linkin Mido değil de, santoniye ait olduğunu gördüm....kendisi de maalesef indirirken buna dikkat etmemiş....Olayın özü bu, HATA benim....Hocamız içinde güzel bir tecrübe oldu sanırım bu vesile ile...herkese sevgilerimle

Bu arada uzaktan bağlanarak kendisine yardımlarını esirgemeyen Sayın hmthvrn hocama da çok teşekkür ederim

Üstat olurmu öyle şey yavaş yavaş öğreneceğiz düşe kalka misali ilk düşme oldu kalktık.Daha Brıck olma var vs...Sağolun ilginize ve bir kez daha bu vesile ile Abdülhamit kardeşimede cok teşekkür ediyorum...İyi ki varsınız?nod~~

hmthvrn

мιυιcαɴdιr
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulhamit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
16
Üstat iyi oldu bu virüs..nod~~
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üstat olurmu öyle şey yavaş yavaş öğreneceğiz düşe kalka misali ilk düşme oldu kalktık.Daha Brıck olma var vs...Sağolun ilginize ve bir kez daha bu vesile ile Abdülhamit kardeşimede cok teşekkür ediyorum...İyi ki varsınız?nod~~
Rica ederim hocam ne demek :)

Üst Alt