Sohbet Sohbet köşesi

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
54
Bugünkü pazar neşeniz...

Adam karısının kendisini aldattığından şüpheleniyormuş. Sevgilisiyle birlikte yatakta basmaya karar vererek işten erken çıkar ve bir taksiye biner. Taksiciye durumu anlatır ve şahit olmasını ister. Taksici de kabul eder.
Eve girip yatak odasının kapısını açtığında adamın şüphelendiği gibi karısı ve aşığını yatakta uygunsuz vaziyette görürler.
Koca öfkeyle belinden silahını çıkarır ve adana doğrulur. Tam tetiğe basacak karısı " Dur..." demiş. " Sakin ateş etme...".
Adam sormuş, " Niye?"
" Oturduğumuz bu evi kim aldı biliyor musun? Çocukların okul nasraflarını kim ödüyor? Bodrum' daki yazlığı nasıl aldık haberin var mı? Hepsi bu adamın sayesinde, onun parasıyla..."
Koca bunları duyunca daha da sinirlenmiş. Şahit olsun diye yanında gelen taksiciye dönmüş.
" Şimdi ben bu adama ne yapayım ha? Söyle ne yapayım? "
Taksici sakın bir sesle," Üstünü ört abi.. " demiş." Adamcağız üşümesin... "

Mutlu pazarlar...

tyt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Coşkun
Cihazım
Not 9 pro
Konular
2
Olmadı KOÇARA hocam.Bizim neşemiz yerine gelsin diye,Siz BÜYÜKLERİMİZİN,böyle şeyleri sohbet köşesine taşıması bizleri üzdü.EĞİTİME ADANMIŞ BİR ÖMÜRDEN,beklemediğimiz bu durumu görmezden gelelim ÜSTÜNÜ ÖRTELİM dedik beceremedik.Büyükler hep söyler,KOCAYA KOCAYA KOÇ OLUN, KOCAYA KOCAYA HİÇ OLMAYIN diye.Bizler,SİZLERİ örnek alıyoruz. Belki beklentimizi yüksek tutuyoruz.Sizlerinde hata (şahsi fikrim) yapabileceğini unutuyoruz.Özeldende yazılabilirdi.Büyüklüğünüze sığınarak yazmak istedim.Yanlış yapmışda olabilirim.Şimdiden özür diliyorum

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
54
Olmadı KOÇARA hocam.Bizim neşemiz yerine gelsin diye,Siz BÜYÜKLERİMİZİN,böyle şeyleri sohbet köşesine taşıması bizleri üzdü.EĞİTİME ADANMIŞ BİR ÖMÜRDEN,beklemediğimiz bu durumu görmezden gelelim ÜSTÜNÜ ÖRTELİM dedik beceremedik.Büyükler hep söyler,KOCAYA KOCAYA KOÇ OLUN, KOCAYA KOCAYA HİÇ OLMAYIN diye.Bizler,SİZLERİ örnek alıyoruz. Belki beklentimizi yüksek tutuyoruz.Sizlerinde hata (şahsi fikrim) yapabileceğini unutuyoruz.Özeldende yazılabilirdi.Büyüklüğünüze sığınarak yazmak istedim.Yanlış yapmışda olabilirim.Şimdiden özür diliyorum
Sayın hocam, bir fıkra sizde ne tür hisler uyandırdı da böyle bir çıkarım yaptınız doğrusu anlayamadım. Adı üstünde fıkra bu, çok fazla anlam yüklemeyin ; gülün geçin. Olmadı es geçin. Kaldı ki üstünü örteceğiniz bir şey aramanıza da lüzum yok, üstelik sizin böyle bir selahiyetiniz de yok.
Büyük harfle yazdığınız o cümleye gelince.... Ben bu yaşıma geldim böyle bir söz duymadım ama siz yine de siz siz olun büyüklerinizin sözüne kulak verin. Ne olmak istiyorsanız onu olun.
Özür dilemenize de gerek yoktu ama kabul ettim farz edin.

tyt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Coşkun
Cihazım
Not 9 pro
Konular
2
Sayın hocam, bir fıkra sizde ne tür hisler uyandırdı da böyle bir çıkarım yaptınız doğrusu anlayamadım. Adı üstünde fıkra bu, çok fazla anlam yüklemeyin ; gülün geçin. Olmadı es geçin. Kaldı ki üstünü örteceğiniz bir şey aramanıza da lüzum yok, üstelik sizin böyle bir selahiyetiniz de yok.
Büyük harfle yazdığınız o cümleye gelince.... Ben bu yaşıma geldim böyle bir söz duymadım ama siz yine de siz siz olun büyüklerinizin sözüne kulak verin. Ne olmak istiyorsanız onu olun.
Fıkranın içeriği hocam. forumda 15 yaşında küçüklerimizde var.50 yaşında büyüklerimizde var,bayan arkadaşlarımızda var.Nasılki AİLE ortamında böyle şeyleri konuşamıyoruz.Forumu da bir AİLE gibi kabul edersek...Bu fıkrayı herhangi bir forum üyesi(kendim dahil) yazmış olsaydım, bu kadar dikkatimizi çekmezdi.Ama Sizden böyle bir şey nüksetmesi dikkatimizi çekti.Değerli kişilere her şey yakışmıyor Hocam.Es geçip gülemiyorsunuz.Dedim ya hata yapmışda olabilirim.İlerde daha iyi anlarım.Değerli vaktinizi aldım.Seviliyorsunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fıkranın içeriği hocam. forumda 15 yaşında küçüklerimizde var.50 yaşında büyüklerimizde var,bayan arkadaşlarımızda var.Nasılki AİLE ortamında böyle şeyleri konuşamıyoruz.Forumu da bir AİLE gibi kabul edersek...Bu fıkrayı herhangi bir forum üyesi(kendim dahil) yazmış olsaydım, bu kadar dikkatimizi çekmezdi.Ama Sizden böyle bir şey nüksetmesi dikkatimizi çekti.Değerli kişilere her şey yakışmıyor Hocam.Es geçip gülemiyorsunuz.Dedim ya hata yapmışda olabilirim.İlerde daha iyi anlarım.Değerli vaktinizi aldım.Seviliyorsunuz.

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
158
Kıymetli Buse S. Ada hocam
Bir zamanlar popüler olan o hoş ve samimi muhabbet ortamı maalesef eskilerde kaldı. Arada bir paylaştığım pazar neşeleri bile artık rağbet görmez oldu.
Çünkü eski dostluklar kalmadı. Bir çoğu ya forumdan ayrıldı yada artık eski cazibenin kalmadığı hissiyle forumdan uzak kalmayı tercih etti. Bazen bakıyorum da o özlediğimiz ortamı hareketlendiren iki üye kalmış. Skorpi ve Koçara nickli iki dinazor.. Biri emekli oldu diğeri ise eskiden sabah kahvaltı bile yapmadan ilk işi foruma girmek iken şimdilerde haftada bir ( o da süresi 5 dakikayı geçmeyen) zoraki ziyaretler yapıyor. Sizi bile ancak ayda yılda bir görebiliyoruz.
Hep söylerim miuiturkiye Forumu sabahları günaydın diyerek başladığımız devamında ise hoş sohbetler ve keyifli muhabbetlerin samimi hislerle paylaşıldığı bir aile ortamı gibidir. Lakin o da artık eskilerde kaldı.
Güzelim forum birbirine saygısı olmayan, bırakın forum adabını insani hasletlerden bile bihaber olanların cirit attığı bir mecraya dönüştü. Üye sayısı arttıkça dostluklara dair güzellikler de eksilmeye başladı.
Tıpkı Özdemir Erdoğan' ın şarkısında olduğu gibiyiz...
Unutulduk birer birer,
Ne bir selam ne bir haber
Ah o eski dostlar eski dostlar....
Kıymetli Avni hocam,
Sizin ve Skorpi hocamın engin tecrübelerine yüzyüze de şahitlik edebilme şerefine nail olan birisi olarak söylemek isterim ki, gerçekten çok haklısınız. Hayat bambaşka yerlere akmaya devam ediyor ve her şeyin ulaşılabilir olması bu denli değerli duyguları yitirmemize sebebiyet verdi. Evet forumun akışı biraz bozulmuş gördüğüm kadarı ile ama cantara ve HiddeNKinG hocalarımın önderliğinde ekibin de elinden geleceği en iyisini yaptığından zerre şüphem yok.
Gerçekten çok özlendiniz, hayat hengamesine kapılıp çoğu şeyimizi unuttuk.
Çok seviliyorsunuz, her zaman adresim belli, sizlere kapım sonsuza kadar açık, sizlerle de tekrar bir araya gelebilmek ve bilgilerinizden istifade edebilmek için can atıyorum.
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bazı unsurlar ciddiyet taşımaz. Yeni nesilin "kara mizah", eski nesilin "hiciv" diye adlandırdığı bir tür anlatım şekli var. Ve genelde bu tür paylaşımlar alışılmışın dışında anlatılır ki dikkat çeksin. Koçara hocamın yazdığı hikayede de "bir takım menfaatler uğruna gururun ayaklar altına alınması" ele alınmış, buna istinaden bir olay örgüsü yazılmış. Yani burada okuduklarımızla ahlakımız bozulacaksa, bozulsun. Ülkede nelere canlı şahitlik ediyoruz insanlar ne doğduğu hastanede ne de mezarlarında bile rahat değil, bu çok küçük bir detay. ;)

Son düzenleme:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.360
Evet forumun akışı biraz bozulmuş gördüğüm kadarı ile ama @cantara ve @HiddeNKinG hocalarımın önderliğinde ekibin de elinden geleceği en iyisini yaptığından zerre şüphem yok.

Forumun nesinde akış bozuldu gerçekten anlamıyorum hocam. Tek sorun artık eskisi kadar aktif değil, sebebide maalesef xiaomi'nin eskisi kadar oynanabilir bir telefon olmaması bootloader kısıtlamaları, eskisi kadar sorunlu bir yazılım olmadığı için çıkan sorunların azalması vb gibi sebepler ön planda, bunun üzerine bir de eskisi kadar çok custom rom geliştirici yada mod yapımcısı olmaması eklenince bu durum kaçınılmaz oluyor.

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
158
Forumun nesinde akış bozuldu gerçekten anlamıyorum hocam. Tek sorun artık eskisi kadar aktif değil, sebebide maalesef xiaomi'nin eskisi kadar oynanabilir bir telefon olmaması bootloader kısıtlamaları, eskisi kadar sorunlu bir yazılım olmadığı için çıkan sorunların azalması vb gibi sebepler ön planda, bunun üzerine bir de eskisi kadar çok custom rom geliştirici yada mod yapımcısı olmaması eklenince bu durum kaçınılmaz oluyor.
Hocam senede 1 veya 2 anca girebildiğim için zaten görebildiğim en fazla 2-3 konu için yorum yapabiliyorum, ki bu konuda sizlerin deneyim ve tecrübesi benden kat be kat daha fazla. Lütfen kötü almayın gerçekten üstünkörü bir yorum yaptım, saygı sevgilerimi sunarım. İzmir marşınızı dinlemek istemem :)

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.360
Hocam senede 1 veya 2 anca girebildiğim için zaten görebildiğim en fazla 2-3 konu için yorum yapabiliyorum, ki bu konuda sizlerin deneyim ve tecrübesi benden kat be kat daha fazla. Lütfen kötü almayın gerçekten üstünkörü bir yorum yaptım, saygı sevgilerimi sunarım. İzmir marşınızı dinlemek istemem :)

Yok hocam senle alakalı değil durum geçtiğimiz günlerde bu durumla ilgili bazı şeyler yaşandı o yüzden yazdım. Yani şikayet eden kişiler keşke biraz elini taşın altına koysada sürekli aynı soruları soruyorsunuz demek yerine elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışsa eskisi kadar olmasada forum sitemiz yine renklenecektir.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Yok hocam senle alakalı değil durum geçtiğimiz günlerde bu durumla ilgili bazı şeyler yaşandı o yüzden yazdım. Yani şikayet eden kişiler keşke biraz elini taşın altına koysada sürekli aynı soruları soruyorsunuz demek yerine elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışsa eskisi kadar olmasada forum sitemiz yine renklenecektir.
Sevgili hocam, neler ve kimlerle ne yaşandı bilemiyorum ama eğer şikayet eden/edenler , bildikleri halde, ellerini biraz da olsa, taşın altında sokmuyorlarsa, elleri derhal kesile haha--
Forum eskilerindenlerse ve homurdanıyorlarsa, dediklerini mutlaka gözardı etmeyip, dinleyin ve düşünün...
öte yandan 19.897 nci mesajınızda yazdığınız gibi, hiç bir şey artık eskisi gibi değil ve bir çok şey tekrara girmeye de başladı, haklısınız ve size katlıyorum...ben kara cahil , yaşlı bir Moruq olarak, eğer bana düşen bir şey varsa, seve seve yapmaya hazırım, hele de Tapatalk bildirim sorunu yok olduysa....Saygılarımla

Üst Alt